Google Nexus 7 teszt

Megérkezett az iPad3 ellenfele, az Androidos Google Nexus 7

Nexus 7 tablet doboz
Nexus 7 tablet doboz

Androidos tabletből eddig nem volt 4 magos, ezért nagyon vártuk az Asus gyártotta Google Nexus 7 jövevényt.

Csomagolás, és tartozékok

A Google Nexus 7 tablet készüléke egy igazi Asus féle csomagolásban érkezett, nehezen széthúzható, dobozok a dobozban. A tartozékokból a szokásos hálózati töltőt, és az USB szinkron kábelt kapjuk.

Google Nexus 7 tablet dobozban Google Nexus 7 tartozékok

Külső és megjelenés

Az anyaghasználat kitűnő, és az illesztések is rendben vannak. Asusnak nem szokott problémát okozni egy minőségi, szép termék megalkotása, és ez most sem történt másképpen. A gorilla glass mögé bújtatott IPS kijelző, amely 1280 x 800 pixeles felbontással rendelkezik, gyönyörű képet biztosít. Az előlapon találjuk még az 1,2Mpixel felbontású kamerát, és a fény érzékelőt is. Sehol egy gagyi műanyag hatás, pedig a gépezetet Kínában szerelték össze.

Google Nexus 7 kijelző Google Nexus 7 hátulja

A hátoldala egy gumi hatású, amit csúszás gátló felülettel láttak el, és nagyon jó fogást biztosít. Ugyanitt a sztereó hangszórókat is megtalálhatjuk, aminek egész kellemes hangja volt.

Google Nexus 7 alsó csatlakozók Google Nexus 7 baloldal

Google Nexus 7 jobboldal Google Nexus 7 felülről

Kihasználva a Google Android 4 adta lehetőségeit és irányelveit, nem bővelkedik fizikai gombokkal. A készülék alján találjuk a Micro-USB csatlakozást, amivel nem csak szinkronizálhatunk, hanem azon keresztül töltjük a Nexus 7 tabletünket. Mellette a 3,5mm-es Jack fülhallgató csatlakozás található. Bal oldalon egy dock csatlakozás látható, amivel majd egy asztali tartóba csatlakoztatva tölthetjük a táblagépünket, jobb oldalán felül a bekapcsológombot, alatta pedig a hangerőszabályzó gombokat találjuk.

Tudás, és hardver

A Nexus 7 szívét egy NVIDIA Tegra 3 T30L processzor képzi, ami 1300MHz-en ketyeg. Memóriából 1Gibal gazdálkodhat, a belső tárhelye pedig 14,9 Gib, mivel a maradék helyen a Google Android 4.1. csücsül. Ugyan kihagyták a hely bővítésének lehetőségét és a SIM kártya fogadását, de így sem lehet okunk panaszra, mivel minden más mobiltechnológiát ismer.

A beépített akkumulátora pedig egyenesen egy szörnyetegnek számít a maga 4325mAh-val.

A WIFI stabil, és megfelelően tartotta a kapcsolatot, de közel sem lát annyi hálózatot, mint egy laptop. 3G USB modemet sajnos nem tudtam tesztelni, de bizonyos típusokkal valószínű működni fog a mobilos hálózat is.

Nexus 7 tablet GPS
Nexus 7 tablet GPS

A GPS minőségén nagyon meglepődtem. Ott, ahol soha egyik készülék sem fogott műholdat, olyan sebességgel és pontossággal talált műholdat, hogy kénytelen voltam a Nexus 7-et vissza állítani a gyári állapotra, és újra letesztelni. Asusnak sosem volt erőssége a GPS, ez most megfordulni látszik.

Szoftverek, felhasználói felület

Nexus 7 tablet bekapcsolás Nexus 7 tablet képernyőzár Nexus 7 tablet készülék információk

A Google Nexus 7, az Android 4.1, Jelly Bean (cukorka vagy drazsé) operációs rendszerrel érkezett. Sok javítást tartalmaz, de újdonságokat is találni benne.

Google Nexus Tablet kezdő képernyő Google Nexus Tablet programok Google Nexus Tablet modulok

Az ikon indító felületből (launcher) az alap Google indítót kapta, amit sokan megszerettek. Igaz nagyon letisztult és egyszerű, de a képernyőzár felületén sok minden megjeleníthető. Sajnálattal tapasztaltam, hogy már annyira letisztult a Google készüléke, hogy beépített alkalmazásokból sem kapunk semmit. Bizony - bizony, szó szerint semmit. Pár Google féle alkalmazás telepítve van, mint a

Ez egyrészről nagyon jó, hiszen semmi felesleg nem foglalja a helyet, de van 2 dolog amit nagyon fontosnak tartok! Az egyik és legfontosabb egy fájlkezelő. Igen, jogosan gondolja a kedves olvasó... "dehát letölthető..." Letölthető, ha van a közelünkben WIFI, mivel ugye 3G-re alapban nincs lehetőségük. Azonban előfordulhat, hogy út közben kell visszaállítanunk gyári állapotra a készüléket, és ezzel esélyünk sincs arra, hogy alternatív helyről visszaállítsuk a programokat. A második fontos szoftver egy office alkalmazás megléte, ami még a Google Play áruházban sem egy olcsó mulatság. Folytathatnám a sort egy értelmes zene és videólejátszóval, merthogy abból is annyira alapot kapunk, hogy egy átlag Divx kódolású filmet sem képes lejátszani, nemhogy feliratot hozzá.

Google Tablet beállítások Google Tablet további beállítások

A beállítások az Android 4.0 verzióból öröklődtek, azonban jobban szét vannak választva, elősegítve az átláthatóságot, és pontos beállítást.

Internet, játékok, és teljesítmény

Nexus 7 böngésző Nexus 7 böngésző fektetve

Az Android 4.0-tól már használható a Google Chrome, azonban a 4.1-be már ez a böngésző a beépített internet böngésző. A felbontásnak és a kijelző méretének köszönhetően, jól olvasható állítva is bármelyik weboldal. Szépen működik a több ujjas használat, nagyítás, és a kicsinyítés is.

Nexus 7 Moder Combat Nexus 7 Moder Combat Nexus 7 Moder Combat

Azt gondoltam, hogy az NVIDIA Tegra 3 4 magos processzorát, és az NVIDIA GeForce ULP GPU képességeit kihasználhassam, játéknál a Modern Combat nevű játékra esett a választás. Meglepődtem, mert a játék egy kicsit, néha - néha szaggatott (nem zavaróan). Ezt nem a hardvernek az-az a Nexus 7-nek tudom be, mint inkább az optimalizálatlan Android 4.1-nek. Remélhetőleg hamarosan javítják, és képes lesz kihasználni a készülék teljesítményét.
Ezek után kíváncsi voltam a benchmarkok eredményeire is, amin megint elcsodálkoztam. Ugyan ezzel a játékkal a Samsung Note készülékem szaggatásmenetesen elboldogul, így a Qadrant benchmarját tekintem inkább valósnak. A Samsung Note felbontása is pontosan ugyan ekkora mint Nexus 7 felbontása, ráadásul csak 2 maggal és egy Mali 400-al hozza a nagyobb teljesítményt. Mint már írtam, nincs ok az elkeseredésre, mivel biztos vagyok benne, hogy szoftveres problémával állunk szemben, ami biztosan javításra kerül.

Összegzés

Egy kicsit féltem az Asustól, nem tartom jónak ezen a területen. Ez bizonyítja a bebukott GPS és PDA - Okostelefon részlege is. Külsőre mindig minőségi termékkel áll elő, azonban belsőre nem mindig úgy sikerül mint ahogyan azt az ember elvárná. Mindentől függetlenül nem tudnék rosszat mondani a Nexus 7-ről, és még ár / érték arányban is nagyon megfelelő ezzel a hardveres felszereltséggel. Sajnálom a memória bővítő hiányát, mivel ezeket a készülékeket főleg multimédiára tervezték, és a 16GB nem egy hatalmas tárhely egy nem bővíthető tárhelynek.

Pozitívumok

Negatívumok

Google Nexus 7 tablet vélemények

Cikk dátuma: 2012-08-29
Utolsó módosítás: 2012-08-30 12:47:18 (r32)

© 2018 - 220volt Magyarország Kft. | A feltüntetett árak, képek, leírások tájékoztató jellegűek és nem minősülnek ajánlattételnek, az esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget. look by colordonor