Vágd zsebre a világot!

- DJI Pocket 2 teszt

A DJI 2018-ban dobta piacra jelenlegi tesztalanyom elődjét, az Osmo Pocketot, amely az akciókamerák és a gimbalok legjobb tulajdonságaival bír. A Pocket 2-re majdnem két évet kellett várni, de nagyon megérte...

A DJI Pocket 2 felépítése

A DJI Pocket 2 megjelenése nem sokban különbözik az elődtől, viszont az anyaghasználata valami parádés. A jó minőségű műanyagoknak köszönhetően kellemes a tapintása, az illesztések szépek, pontosak, és az egész konstrukció szépen kézre áll. A markolatból és egy 1 inches kijelzőből, valamint mini gimbalból álló eszköz csupán 117 grammot nyom, mégis profi videók készíthetők vele. És mellette simán zsebre vágható!

A markolatban található 875 mAh lithium polymer akkumulátor az eszköz alján található USB-C csatlakozón keresztül tölthető. A gyártó szerint 140 perces üzemidővel bír, de ez természetesen függ a felbontástól és pár egyéb tényezőtől. A teszt során azt tapasztaltam, hogy nagyjából tudja az előirányzott számokat. A memóriakártya foglalat a bal oldalon kapott helyet, ez maximum 256 Gb-os kártyát tud kezelni, de nem is igazán kell ennél több. Viszont érdemes odafigyelni a megfelelő gyorsaságra a felbontás miatt...

A bekapcsoló gomb a jobb oldalon van, míg a kezelőszervek a markolat közepén, a kijelző alatt kaptak helyet. Két fix gomb van, az egyikkel felvétel indítható, a másik pedig a módválasztó. Fölöttük található egy csatlakozó, ahova a különböző kiegészítőket kapcsolhatunk. Egyik ezek közül az alapcsomagban is megtalálható műanyag pöcök, amely Lightning vagy USB-C végű lehet, ennek segítségével lehet csatlakoztatni hozzá okoseszközt, ez kontrollmonitorként használható a későbbiekben, illetve a szoftverfrissítésnél is szükséges, akárcsak a DJI MIMO app.

A másik opció pedig egy kis lapocska, amin egy joystick és egy gomb található, előbbivel a kamerát mozgatni, vagy zoomolni tudunk. Utóbbival pedig a Tilt, FPV, Follow módok között váltogathatunk, illetve duplán megnyomva a joystick funkcióját módosíthatjuk.

Az érintős kijelzőn a méretéből adódóan ugyan csak kevés részlet látszik a felvételből, viszont minden beállítás gyorsan elérhető, a menürendszer átlátható, és nem bonyolult. Minden oldalról elő lehet húzni valamit, kezdve a felvételi módoktól, a gimbalra vonatkozó beállításokon keresztül egészen a galériáig és az egyéb beállításokig.

A DJI Pocket 2 funkciói

Az elődhöz képest fejlettebb lett a szenzora és láthatóan sokat dolgoztak a szoftveren is, ami parádésan jó lett, emellett számtalan praktikus dolgot fel tud még mutatni a kis zsebrakéta.

A második generáció nagyobb, 2/3-os szenzort és szélesebb, 26 mm-es (93 fokos) látószöggel rendelkező objektívet kapott, amely fényereje f/1,8. A gyártó a fókuszrendszert is tovább fejlesztette, amely a kontraszt detektálás és a fáziskülönbség érzékelés kettősét használja, ennek köszönhetően pedig a hatékonyabb lett a témakövetés, mind ellenfényben, úgy árnyékban is.

A teszt elején leginkább a hanggal kapcsolatban voltak fenntartásaim, de mikor a vágóasztalra került a nyersanyag, meglepődve láttam, hogy egyszerűen zseniális a hangminőség, köszönhetően a DJI Matrix Stereo rendszernek, amely 4 mikrofont tartalmaz. Utólagosan könnyen kiszűrhetjük a háttérzajt, de az audio zoomot is használhatjuk.

Az egyik, ha nem a legnagyobb okosság a gyártótól az nem más, mint az FPV felvételi mód, amely előhozza a kis kamerából az akciókamerát. Ugyanis, például sisakra szerelve egyáltalán nem mozdul el horizontálisan, csakis előre néz, akár egy GoPro. Ez kifejezetten jól teszi a dolgát, a gyártó pedig rengeteg kiegészítőt kínál a Pocket 2-höz annak érdekében, hogy minél szélesebb körben tudjuk használni az eszközt. Ilyen például a vízálló tok.

Felvételi módokból is gazdagon válogathatunk. A fotók maximálisan 64 Mpixel felbontásban készíthetők, de választható 16 Mp is, köszönhetően a szoftvernek, és természetesen RAW formátumban is rögzítésre kerülnek. Emellett panorámafotók készítéséhez választhatjuk a 180 fokos, vagy 3x3-as módot is.

Panorámafotók:

Mivel elsősorban ezt az eszközt mozgókép készítésére optimalizálták, így videós opciókból több választható. A menüből könnyűszerrel elővarázsolható a PRO mód, ahol többek között a záridő, az expozíció kompenzáció, és a fókusz mód paraméterei is szabadon változtathatók. Szóval, ha szeretsz játszani, akkor a te pályád lesz a manuális mód.

Time-lapse

Ezen kívül olyan hasznos okosságok találhatók még benne, mint az Active Track 3.0, a Slow Motion (8-szoros lassítás FullHD felbontásban), a Time-lapse/Hyperlapse, a történet mód, ami előre programozott kameramozgásokat és zenét alkalmaz, hogy még több lájkot vonzzon. Az eszköz live streamre is képes, bár ahhoz szükség van egy Do-It-All nevű kiegészítőre, amely csak a Creator Combo csomagban található meg, az alapban nincs benne.

Felbontás tekintetében a 4K/60 fps a plafon, 2-szeresre zoom lehetőséggel, utóbbi 2,7K-ban 3-szoros, 1080p-ben pedig 4- szeres, akárcsak a 16 Mp-es fotók esetében - míg 64 Mp-es állóképeknél 8-szorosra növekszik. Ez újdonság az előddel szemben, ahol nem lehetett nagyítani! Fotóknál lehet választani 3:4-es, illetve 16:9-es képarányt is.

Fotók

Az elődhöz képest további újítás a Drop Aware szoftveres védelem, ami érzékeli, ha elejtettük a készüléket, ekkor pedig igyekszik olyan helyzetbe állítani a gimbalt, hogy a szenzornak ne essen baja. A Fast Wake funkció az fn gomb megnyomására aktiválódik, így az eszköz az utolsó videós beállításokkal villámgyorsan bekapcsol, és már használható is.

A DJI Pocket 2 terepen

Nagyon vártam már ezt az eszközt, mivel sok jót olvastam róla a külföldi sajtóban, és a tesztidőszak után azt kell mondanom, hogy megérte... Feca, az operatőr kollegám fontolgat befektetni egy Pocket 2-be, ezért összefutottunk és kipróbálta, amíg én tesztautót fotóztam.

Ez lett az ottani nyersanyagokból :

Ennél a tesztterméknél nem volt kimondott koncepcióm. Mivel a mérete miatt szinte bárhová magunkkal vihetjük, és a kezelése is kimondottan egyszerű, kalibrálás sem szükséges. Csak elővesszük a zsebünkből, bekapcsoljuk és kezdődhet a móka... Ennek fényében egy hétvégi túrázásra is magammal vittem, és egyáltalán nem hátráltatott, fogása, tárolása, a cipelése nem volt macerás, egyáltalán nem okozott kellemetlenséget.

A DJI Mimo appban található AI Editorban pedig percek alatt össze is vágható a felvett anyag, ez pedig még azoknak is meghozhatja a kedvét a vásárláshoz, vagy a használathoz, akik szeretik megörökíteni a különböző pillanatokat, de a vágás folyamatától óckodnak, vagy nincs rá idejük.

Külföldi tesztekben olvastam, negatív véleményeket az esti felvételeket illetően, nos, a saját tapasztalataim alapján fotóban valóban nem annyira erős, viszont a videós tulajdonságok terén hozta a szintet:

A DJI Pocket 2 konnektivitása

A Pocket 2 önálló eszközként használható, a hozzá csatlakoztatott okostelefon pedig kontroll monitornak, illetve kezelőszervnek is. Az eszközt csak fizikálisan lehet csatlakoztatni a telefonhoz, a csomagban található kis pöcökkel, így tud kommunikálni a DJI Mimo applikációval, ami a firmware frissítés miatt is hasznos lehet. Továbbá minden funkciót megtalálunk az app-on belül is, amit az eszköz menüjében is, bár a nagyobb képernyőn kellemesebb állítgatni azokat.

Akkor most DJI Pocket 2, vagy Pocket 2 Creator Combo?

Nos, ez egy érdekes kérdés, nekem személy szerint a Creator Combo jobban tetszik, méghozzá a kiegészítők miatt. Ugyanis az alapcsomagban található csuklópánton, kontroll stick-en, töltőkábelen és okostelefon adapteren kívül még tartalmaz a csomag egy Do-It-All Handle névre hallgató toldatot is, amely a markolat meghosszabbításaként beépített Bluetooth és Wi-Fi modult, audio-csatlakozót, vezeték nélküli mikrofon vevőt, külső hangszórót és állvány menetet is magában rejt.

Ez szükséges ahhoz, hogy livestream-re alkalmas legyen a készülék, de a vezeték nélküli mikrofon és a szélvédő is hasznos lehet a külső helyszíneken. A mini állvány segítségével bárhol megáll a készülék, a Wide-Angle Lens pedig 110 fokra növeli a kamera látószögét.

A Pocket 2 alapcsomagban is ugyanaz az eszköz található, így csodás felvételek készíthetők vele, akiknek viszont fontos a professzionálisabb hangminőség és a live videó lehetősége,( Ennél a pontnál érdemes megjegyezni, hogy csak személyes profilra tud streamleni, Facebook oldalra például nem.) azoknak egyértelműen a Creator Combót ajánlatos megvásárolni. Megéri az 50 000 Ft-os különbség, mivel jócskán kibővül a felhasználási terület.

A DJI Pocket 2 pozitívumai:

Zsebben elfér
4K/60fps maximális videó felbontásra képes
64MP maximális felbontás fotó módban
Gyors és egyszerű használat
Jó anyagminőség
3 tengelyes stabilizált kamera
DJI Matrix Stereo hangrögzítés

A DJI Pocket 2 negatívumai:

Esti fényeknél gyengébb minőség
Akkumulátor kapacitása lehetne nagyobb
A telefon csatlakoztatása nem átgondolt, tartó nélkül esélytelen normálisan és biztonságosan használni

Ha tetszett ez a teszt, akkor az alábbiak is érdekesek lehetnek számodra:

Írta és a felvételeket készítette: Háfra Zsolt

Werk videó: Zsiska Ferenc

A termékért köszönet a DJI hazai disztribútorának, a HRP Europe Kft.-nek!

Tesztelt termék:

DJI Pocket 2 Creator Combo (Osmo)

 • 2160p felbontás
 • f/1.8 fényerejű optika
 • CMOS érzékelő
189 890 Ft
Raktáron

DJI Pocket 2 (Osmo)

 • 2160p felbontás
 • f/1.8 fényerejű optika
 • CMOS érzékelő
139 890 Ft
Raktáron

Ajánlott kiegészítők:

SanDisk Extreme microSDXC V30 A2 64GB + adapter (183505)

 • 160 MB/s olvasási sebesség
 • 64 GB kapacitás
12 490 Ft
Raktáron

SanDisk Extreme microSDHC V30 A1 32GB + adapter (173420)

 • 100 MB/s olvasási sebesség
 • 32 GB kapacitás
8 290 Ft
Raktáron

SanDisk microSDHC Mobile Extreme PRO V30, A2 32GB + adapter (173427)

 • 100 MB/s olvasási sebesség
 • 32 GB kapacitás
8 490 Ft
Raktáron

SanDisk microSDXC Mobile Extreme PRO V30, A2 64GB + adapter (183520)

 • 170 MB/s olvasási sebesség
 • 64 GB kapacitás
13 990 Ft
RaktáronVágd zsebre a világot! - DJI Pocket 2 vélemények:

Feliratkozás hírlevélre


A hírlevél feliratkozással a 220volt Magyarország Kft. az Ön által megadott e-mail címre az adatai alapján hírlevelet küld, és üzleti célú ajánlataival felkeresheti. A hírlevél feliratkozásával Ön önkéntesen hozzájárul a Hírlevél Adatkezelési Tájékoztatásban foglalt adatkezeléshez. Bármikor jogosult az adatkezelésről tájékoztatást kérni, az adatok helyesbítését vagy törlését igényelni az adatvedelem@220volt.hu email címre küldött levélben. Az Ön által rendelkezésre bocsátott adatok valódiságáért felelősséget nem vállalunk. Hírlevelünk Adatkezelési Tájékoztatóját itt olvashatja
© 2021 - 220volt Magyarország Kft. | A feltüntetett árak, képek, leírások tájékoztató jellegűek és nem minősülnek ajánlattételnek, az esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget. look by colordonor