• AKCIÓK
 • FOTÓS OKTATÁS
 • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
 • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
 • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
 • HÍREK, TESZTEK
 • BEMUTATÓTERMÜNK
 • GY.I.K.
 • KAPCSOLAT
 • Kategóriák
  törlés

  Hírek, érdekességek

  Beszámoló
  Canon
  Fényképezőgép
  Fotós kisokos
  Fujifilm
  GoPro
  Nikon
  Objektív
  OM SYSTEM
  Panasonic
  Sigma
  Sony
  Tamron
  Tippek, trükkök
  Toplistáink
  Újdonság
  Vlogkamera
  Szűrés törlése

  Kiválóság a mindennapokban! SONY SEL2450G F2.8 standard zoomobjektív!

  A világ legkisebb és legkönnyebb utazózoomjával rukkolt elő a Panasonic. Itt a 28-200-as, képstabis Lumix S lencse F4-7.1-es fényerővel!

  Amellett, hogy az X100VI a Fujifilm legújabb érzékelőjével és processzorával büszkélkedhet, az X100VI az első X100 szériás digitális fényképezőgép, amely vázon belüli képstabilizátorral rendelkezik.

  A világ első cserélhető F1.4 diagonális halszem objektíve, és egy kompakt, könnyű 500mm-es tele a SIGMA-tól!

  A számos új funkcióval ez a firmware-frissítés olyan, mintha egy teljesen új fényképezőgépet kapna - ingyen!

  A téli komorság és szürkeség után márciusban végre zöldbe borul minden és felélénkül az élet.

  Az alábbi tippek alkalmazásával még csodásabb fotókat készíthetsz álló autókról. Egy korábbi írásomban a mozgásban lévő autók dinamikus fotózásáról írtam, ami hozzám nagyon közel áll. Ugyanakkor az autóknak nem kell mindig mozgásban lenniük egy hatásos autós képhez. Egy statikus felvétel is lehet ugyanolyan lenyűgöző, de sok múlik a beállításon, a szögön és a háttéren.

  Az alábbi tippek alkalmazásával még csodásabb fotókat készíthetsz autókról mozgás közben.

  Évek óta rendszeresen gyártom a tartalmakat a 220volt.hu weboldalára. Először a tesztrovatot élesztettük fel, modern, fiatalos formában. Majd létrejött a Hírek almenü, ahol fotós tippeket és különböző érdekes témákat boncolgatok rövidebb terjedelemben.

  Használd a 2024-es fotózási trendek listáját, inspirálódj, próbálj új technikákat és legyél kreatívabb.

  Legutóbbi, Canon RF 200-800mm f/6.3-9 IS USM tesztem írása közben villant be, hogy utána kéne nézni, hogy mi a legnagyobb gyújtótávolságú lencse, amit valaha gyártottak. Ugyanakkor remek szemléltetője ez annak is, hogy miért nincsenek nagyfényerős monstrumok a bestseller termékek között. Nézzük, tehát a LEG-eket...

  Ha fotózásra adod a fejed, akkor előbb vagy utóbb biztosan találkozol ezzel az anomáliával...

   

   

  Íme, a Top5-es személyes válogatásom a 2023-ban megjelent objektívekről.

  Íme, a Top5-es személyes válogatásom a 2023-ban megjelent vázakból.

  Az elmúlt évtizedben a fotózás a technológiai fejlődésnek köszönhetően gyors átalakuláson ment keresztül...

  Az elmúlt évtizedben a fotózás a technológiai fejlődésnek köszönhetően gyors átalakuláson ment keresztül...

  Az elmúlt évtizedben a fotózás a technológiai fejlődésnek köszönhetően gyors átalakuláson ment keresztül...

  A Karácsony a család, az igaz barátok és a meghitt együttlét ünnepe. Megajándékozzuk azokat, akiket igazán szeretünk. Mi 2023-ban is segítünk a keresgélésben, hogy a csomag kibontásakor biztosan felragyogjon a mosoly a számodra legfontosabb személyek arcán.

  A Karácsony a család, az igaz barátok és a meghitt együttlét ünnepe. Megajándékozzuk azokat, akiket igazán szeretünk.

  Amikor augusztusban Skóciában voltam, az utazás mind a tíz napját előre megterveztem. Hova érdemes menni fotózni, melyik kávéházból a legszebb a kilátás, hogyan jutunk el a Skót felföldre stb. Az időjárás kegyes volt a tervemhez, szinte alig esett, ami, valljuk be, Skóciában elég ritka. Végül minden megvalósult, amit szerettem volna, nem volt hiányérzetem a fotókat lapozgatva. Ugyanezzel a lendülettel vetettem bele magam az őszi párizsi utam tervezésébe. Mondhatom, rutinos vagyok a francia fővárosban. A Párizsi portré fotós workshop cikkében már elmeséltem az első, és egyben meghatározó élményemet Párizsról, ha kíváncsi vagy rá, itt olvashatod el: https://www.220volt.hu/Beszamolo/OM-SYSTEM-esemeny-231021 A gyerekkori emléken túl, vicces visszanézni az elmúlt tizenhárom év párizsi képeit. Mint egy fotográfiai evolúciós folyamat, aminek persze még korántsem értem a végére. Érdekes a sors, hogy az első iPhone-omtól, az első tükörreflexes gépemen át, az első MILC gépemen keresztül, egészen az első és jelenlegi OM System kamerámig, mindegyik állomásról tudok mutatni párizsi fotót. A bal oldali lesz a régi felvétel, a jobb oldali a mostani úton készült kép.

   

  "Párizs mindig egy jó ötlet."
  Audrey Hepburn

  Vészesen közeleg az év vége, így itt az ideje a 2023-ban készített fotóid learchiválásának, hogy a megörökített emlékek tényleg meg is maradjanak.

   

   

  Vészesen közeleg az év vége, így itt az ideje a 2023-ban készített fotóid learchiválásának, hogy a megörökített emlékek tényleg meg is maradjanak.

  Vészesen közeleg az év vége, így itt az ideje a 2023-ban készített fotóid learchiválásának, hogy a megörökített emlékek tényleg meg is maradjanak.

  A 220volt kínálatában találsz költséghatékony megoldásokat a fotós felszerelésed tisztán tartására.

  A filmes fényképezőgépek újjáéledő népszerűségnek örvendenek a tizenévesek és a fiatal felnőttek körében.

  Októberben az Olympus E-P7 kamerát teszteltem különböző objektívekkel. Helyszínül az otthonomat, Szentendrét választottam, amely ilyenkor ősszel ezer színbe öltözik. De vajon mit tudhat egy olyan fényképezőgép, amely elsősorban a külsejével fogja meg az embert? Vajon lehet egy kamera egyszerre szép és okos is? Ennek jártam utána a hónapban.

  Bevallom, nehéz helyzetbl indult az Olympus E-P7 a kezemben. Munkáim során egy OM System OM-1 vázat használok, amely jelenleg az OM System legfejlettebb fényképezgépe. Így talán már érthet, miért volt bennem kétség. Azonban nem kevés pozitív meglepetést tartogatott számomra ez az ékszernek is nevezhetkamera. De menjünk szépen sorba.

  A megfelelő teleobjektív kiválasztása éppen olyan fontos, mint a használatukkal kapcsolatos technikák és tippek. Ezek segítségével maximálisan kihasználhatod az eszközben rejlő lehetőségeket a tájképfotózásban.

  A teleobjektívek kialakításuknak köszönhetően számtalan helyzetben ideális társa egy fotósnak. Kezdve a portréktól, a vadvilágon át egészen a sportig.

  A 220volt.hu évek óta foglalkozik használt fényképezőgépek, objektívek és egyéb kiegészítők vásárlásával és értékesítésével.

  A kristály fotógömbök, vagy Lensball-ok, még mindig népszerűek. Vannak, akik már évek óta használják, mint kreatív fotós eszköz és vannak akik még csak most ismerkednek ezzel a végtelenül egyszerű, ugyanakkor rengeteg lehetőséget rejtő kiegészítővel. Ez a cikk leginkább az utóbbi tábornak lesz hasznos.

  Az új kamera bejelentésével a Sony hatalmas versenyelőnyre tett szert a konkurenciával szemben.

  A Sony büszkén jelenti be, hogy a fotózás világában az innováció egy évtizedes évfordulóját ünnepli az Alpha tükör nélküli és full-frame kamerasorozat. Az elmúlt 10 évben a Sony feszegette a fotótechnológia határait, átformálta az iparágat, és élvonalbeli eszközökkel ruházta fel a fotósokat és a videósokat.

  Új firmware-frissítések érkeznek a Panasonic-tól a LUMIX S5II és S5IIX fényképezőgépekhez a teljesítmény és a használhatóság javítása érdekében. A frissítések 2023. október 24-én ingyenesen letölthetők lesznek a LUMIX Global Customer Support weboldaláról.

  Tavasszal tudta meg a párom (Bagdi Gergely - artista, handbalancer, 220volt fotós workshop), hogy a Recirquel Újcirkusz társulat augusztusban fellép a világ legnagyobb cirkuszfesztiválján, a Fringe-en. Az eseményt minden évben Edinburghban rendezik meg. Izgatott lettem, mert gyerekkorom óta vágytam Skóciába, és most úgy tűnt, valóra válhat az álmom.

  A Nikon szeptember 20-án bejelentette a legújabb teljes képkockás, FX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépét, amelyben az örökség ihlette kialakítás fejlett technológiával és a kimagasló teljesítménnyel találkozik. Ez a Z f. Az ikonikus FM2 által inspirált fényképezőgép ugyanolyan jól néz ki, mint amilyen jó érzés kézben tartani.

  Ha jól választod meg a záridőt, akkor a fotóid megállítják az időt, elhajlítják a valóságot, és talán még azt is elérik, hogy az alanyok úgy pózoljanak, mint a szupermodellek a kifutón. Tehát nagyon fontos tisztában lenned ennek rejtelmeivel és érdekességeivel. Ebben a két részes cikk sorozatban öt „titkot” boncolgatok. A korábbi három után, most kettőre térek még ki.

  Ha jól választod meg a záridőt, akkor a fotóid megállítják az időt, elhajlítják a valóságot, és talán még azt is elérik, hogy az alanyok úgy pózoljanak, mint a szupermodellek a kifutón. Tehát nagyon fontos tisztában lenned ennek rejtelmeivel és érdekességeivel. Ebben a kétrészes cikk sorozatban öt „titkot” boncolgatok. Lássunk most hármat.

  A digitális korban kevesebbet nyomtatjuk ki a fényképeinket, mint valaha, sőt, néhányan közülünk soha nem is nyomtatják ki. És ez nagy kár, hiszen van valami igazán különleges abban, amikor a kezedben tartod munkád fizikai megnyilvánulását, és teszem azt felakasztod a falra, ahol évekig elhaladhatsz mellette.

  Sokak számára az egyik legnagyobb kérdés, hogy hogyan lehet pénzt keresni a fotózással.

  A szimmetria már régóta az egyik legerősebb eszköz a kép vizuális érdekességének biztosítására, és számos módja van...

  Idén 20. alkalommal ünnepeljük a magyarok fotográfiában elért sikereit, találmányait és a fotográfia nemzeti örökségét.

  Ugyan a fesztiválszezonnak lassan vége, ugyanakkor számos kül-és beltéri koncertet tartogat még a 2023-as esztendő.

  Hamarosan véget ér a nyár és beköszönt az ősz. Ezt az évszakot sokan az iskola kezdéssel, az öregedéssel és az elmúlással azonosítják. Ugyanakkor fotós szemmel ez az egyik leggyönyörűbb időszak.

  Ha fotózásra adod a fejed, akkor előbb vagy utóbb biztosan találkozol ezzel a kérdéssel. A 220volt munkatársai is találkoztak már párszor ezzel a kérdéssel az értékesítő pultban...

   

  A Full-Frame szenzoros kamerákat általában a professzionális munkák elvégzésének alapjaként tartják számon.

  Mi csábított a fotózás felé? Egy adott műfaj volt az? Egy személy? Bármi is legyen, szeretném elmondani, hogy milyen előnyökkel jár, ha minél nyitottabb és kísérletezőbb vagy, amikor még új vagy a szakmában.

  Hogy, mi a kulcsa a hihetetlen telefonos fotóknak? Vannak, akik évekig dolgoznak a professzionális fotózási technikák elsajátításán. De valójában csak néhány egyszerű telefon-fotózási tippre van szükséged. Ebből az írásból  megtudhatod, hogyan készíthetsz jó képeket 10 gyors és egyszerű technikai segítséggel.

  Amikor tájképeket készítesz, azt fogod tapasztalni, hogy a különböző helyszínek különböző fényképezőgép-beállításokat igényelnek.

  A naplemente fotózása szórakoztató, kifizetődő és gyakran lélegzetelállítóan szép – de lenyűgöző naplementés felvételeket készíteni nehéz lehet, különösen a kezdők számára. A világos égbolt és a sötét előterek expozíciós problémákhoz vezetnek, míg a korlátozott megvilágítás a fényképezőgép rázkódása miatti elmosódást okozhat.

  Ahogy a legtöbb gyártó, úgy természetesen a FUJIFILM is biztosít a felhasználóinak olyan ingyenes szoftvereket, amelyekkel egyszerűsíthetők vagy éppen fegyorsíthatók a munkafolyamatok.

  Ahogy a legtöbb gyártó, úgy az OM System is biztosít felhasználóinak olyan ingyenes szoftvereket, amelyekkel egyszerűsíthetők vagy éppen felgyorsíthatók a munkafolyamatok.

  Ahogy a legtöbb gyártó, úgy a Panasonic is biztosít a felhasználóinak olyan ingyenes szoftvereket, amelyekkel egyszerűsíthetők vagy éppen gyorsíthatók a munkafolyamatok.

  Ahogy a legtöbb gyártó, úgy a Sony is biztosít felhasználóinak olyan ingyenes szoftvereket, amelyekkel - legyen szó videóvágásról vagy fotó szerkesztésről - egyszerűsíthető, vagy éppen felgyorsítható a munkafolyamat.

  Ahogyan a legtöbb gyártó, úgy a Nikon is biztosít a felhasználóinak olyan ingyenes szoftvereket, amelyekkel egyszerűsíthető vagy éppen felgyorsítható egy-egy munkafolyamat.

  A Nikon a mai napon két új Z családhoz tartozó terméket jelentett be, a Nikon Z 70-180mm f/2.8 és a Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR objektíveket.

  Fedezd fel a májusi Canon újdonságokat! Ismerd meg az új belépőszintű Canon EOS R100 fényképezőgépet, és az eddigi legkisebb és legkönnyebb RF objektívet, az RF 28mm f/2.8 STM-et! Ha komolyabban elmerülnél a vakus fotózásban, mikrofon használatban, az OC-E4A kábellel kényelmesebbé teheted a külső eszközök használatát.

  A Sony ZV-1 II a tökéletes vlogkamera, a beépített 18–50mm-es zoomobjektívjével a téged körülvevő egész világot megörökítheted, és a témára is jobban rá tudsz fókuszálni.

  A Canon fényképezőgép-, nyomtató- és szkennerszoftverekkel egyszerűbbé teheted munkádat és növelheted a kreativitásod.

  A vadon élő állatok fotózása bizony kihívásokkal teli műfaj, amely speciális felszerelést, különleges tudást és rengeteg türelmet igényel!

  Egy hatásos és lenyűgöző fotót a minőségi tényezők és a szilárd technika kombinációja képezi, de kezdőként nehéz lehet megtalálni az egyensúlyt ezek között.

  Manapság oly sok inger ér az interneten és annyi látványos fotó lelhető fel a közösségi médiában, hogy igencsak nehéz kitűnni. Így elengedhetetlen, hogy fotósként néha új ötletekkel és technikákkal kísérletezz!

  Nikon Z8 - Egy fényképezőgépben minden, amit egy teljes képméretű, hibrid fényképezőgéptől elvárhatsz. Képminőség, pontosság, rugalmasság – mindez egy kompakt és könnyű vázban. A videóktól az állóképekig. A megbízásoktól a szerelemprojektekig. Ne csak alkoss. Szárnyalj.

  Ebben a cikksorozatban a 220volt kínálatából gyártónként gyűjtöttem össze nektek a jelenlegi legjobb Micro 4/3-os (Micro Four Thirds) objektíveket, beleértve a fixet, a variót, az ultraszéles látószöget és a szuper telefotót is.

  Ebben a cikksorozatban gyártónként gyűjtöttem össze a jelenlegi legjobb Micro 4/3-os (Micro Four Thirds) objektíveket, beleértve a fixet, a variót, az ultraszéles látószöget és a szuper telefotót is a 220volt kínálatából.

  Ebben a cikksorozatban gyártónként gyűjtöttem össze a jelenlegi legjobb Micro 4/3-os (Micro Four Thirds) objektíveket, beleértve a fixet, a variót, az ultraszéles látószöget és a szuper telefotót is a 220volt kínálatából.

  A legjobb Micro 4/3-os (MFT) kamerák kicsik, praktikusak és általában megfizethetőbbek, mint egy azonos kategóriájú APS-C vagy Full-Frame váz.

  Fedezd fel az új Sony ZV-E1 Full Frame 4K 60p képességét (még gyenge megvilágításnál is), továbbá az S-CINETONE és a külön Cinematic Vlog profilok előnyeit. A 4K 120p lassítás egy ingyenes firmware-frissítésen keresztül érhető el.

  Mint azt korábban már írtam, a fényképezést több oldalról is meg lehet közelíteni. Ez igaz a fényképezőgépen található módok használatára is.

  Canon termék vásárlása előtt állsz? Csatlakozz Canon VIP Clubunkhoz, próbáld ki a kiszemelt Canon fényképezőgépeket és objektíveket az exkluzív, ingyenes fotós workshopjaink valamelyikén, és részesülj kedvezményben!

  Gyere el a következő eseményünkre, mert garantáljuk, hogy tartalmas délutánban lesz részed!

   

  Habár a közösségi oldalak számtalan ingyenes és fizetős megjelenési lehetőséget biztosítanak, hivatásos fotósként, videósként érdemes ezeken kívül is jelen lenned az online térben. Az alábbiakban bemutatunk Neked 5 okot arra, miért fontos, hogy rendelkezz egy profi, bemutatkozó weboldallal!

  Ha nem akarsz kompromisszumokat kötni, válaszd a Sony Cinema Line FX30 fényképezőgépet a lenyűgöző fotókért és videókért egyaránt!

  Ismerkedj meg a Tamron egyik legnépszerűbb teleobjektívével, ami immár Nikon Z bajonettel is megvásárolható!

  A travel photography egy kortalan és szinte mindig népszerű ága a fotózásnak. Éppen ezért az alábbi tippek az év bármely szakában tervezett utazásra alkalmazhatók. A nyár elmúlta nem azt jelenti, hogy már nem is lehet utazni sehova, sőt! Az ősz az egyik legjobb időszak a két-három napos, hátizsákos túrákra. Az adventi időszak közeledtével pedig a kivilágított városok szolgáltatnak csodálatos látványt és témát.  

  Kompakt és könnyű kivitel, 5-tengelyes képstabilizátor, IP53 osztályú időjárásvédelem, sokoldalú videós funkciók, ez az OM SYSTEM OM-5 fényképezőgép. Nem csak kalandoroknak!

  Megérkezett a legújabb Sony Full Frame MILC, a Sony Alpha 7R V! Rendkívüli felbontás, AI-vezérelt teljesítmény, következő generációs autofókusz! 

  A Canon EOS R6 Mark II egy gyors fényképezőgép, ami stabil felvételeket készít állvány nélkül is, és akár az expo gomb megnyomása előtti 0,5mp-et is megörökíti!

  A Canon EOS R6 Mark II hibrid fényképezőgép mellett 2022. november 2-án bemutatkozott az RF 135mm F1.8L IS USM prémium teleobjektív, amely ideális gyenge fényviszonyok melletti portréfotózáshoz, valamint a SPEEDLITE EL-5, egy nagy teljesítményű Speedlite, amely esküvők és események megörökítéséhez is kiválóan alkalmas.

  A karácsonyi ünnepek idén is vészesen közelednek, így ismét kezdődik a már jól ismert ajándékpara: „kit és mivel lepjünk meg karácsonykor?” 

  Néhány évvel ezelőtt a vásárlók többsége óckodott ettől, vagy nem volt vele tisztában, miért is fontos időnként updatelni a vázunkat.

  Pár héttel ezelőtt a címben olvasható kérdéssel kerültem szembe, ezért arra gondoltam, hogy segítek tiszta vizet önteni a pohárba.

  Az idei évben számos újdonság jelent meg a MILC-ek között, ugyanakkor ebben a listában találhatsz majd olyan vázat is, amely nem 2022-ben került a boltok polcaira. Ennek oka a line up-ban betöltött szerepe és a fontos tulajdonságai.

  Fix vagy zoom? Ez a kérdés elég sokszor elhangzik a fotósok körében, de a 220volt értékesítő kollégái is gyakran találkoznak vele.

   

  A „pro objektív” kifejezést sokat dobálják fotós körökben, de mit is jelent pontosan ez a kifejezés? Mitől lesz alkalmas egy objektív a profik számára, míg a másik inkább a hobbistáknak? 

  A karácsonyi időszak minden évben rengeteg lehetőséget rejt magában a fotózás szerelmeseinek.

  Ugyan már beköszöntött a csillagászati tél, de itthon még sajnos nem fedi a tájat vastag hótakaró. Mégis számos fotós téma elérhető a deres természeti csodáktól a ködbe burkolózott városig!

  Előbb vagy utóbb minden fotós felszerelést elér a használatból eredő por, vagy megjelennek rajtuk a különböző ujjlenyomatok, és/vagy zsírfoltok. Ezeket érdemes komolyan venni, mert képesek befolyásolni a képalkotást és akár rontani is a minőségen. Azonban nem kell megijedni a kisebb szennyeződésektől, a 220volt kínálatában találsz költséghatékony megoldásokat erre a problémára! 

  Korábban írtam már egy hasonló témájú cikket az objektívekről, így elérkezettnek láttam az időt, hogy a profi vázak ismérveit is sorra vegyük. 

  Nézd meg a Panasonic LUMIX S5 II és a Sony Alpha 7 IV fényképezőgép összehasonlítását! Informálódj a különbségekről és hasonlóságokról az alábbi táblázat segítségével.

  Segítünk dönteni! Röviden összefoglaljuk a Lumix S5 II és S5 IIx csúcskategóriás MILC fényképezőgépek különbségeit.

  A világ első és egyetlen 10-szeres ultra-teleobjektíve tükör nélküli fényképezőgépekhez a SIGMA-tól!

  A sokoldalúság és a maximális teljesítmény találkozik az eddigi legerősebb GoPro-ban - a HERO11 Blackben.

  Napjainkban még mindig jellemző a vlogolás térhódítása, ennek oka, hogy egy videóblogban igazán kiteljesedhet kreativitásod és így tudod legjobban átadni üzeneted.

   

  Előfordult már veled, hogy megnézted az elkészült fotódat, és nem értetted miért lett fura a modelled arca? Nos, ez többek között az objektív torzulása miatt is történhetett.

  A perspektivikus torzítás különbözik az optikai torzítástól. Az optikai torzítással ellentétben ez a jelenség nem kapcsolódik a használt objektívhez. Ugyanis a perspektíva torzítása a fényképezett témától, valamint a távolságtól, na meg nem utolsósorban a szögtől függ.

  A korábbi két cikkben már alaposan gorcső alá vettem az objektív torzításait és a perspektivikus torzítást. Ezúttal pedig arról írok, hogyan csökkenthetők az objektívtorzítás elfogadhatatlan következményei a megfelelő objektív kiválasztásával.

  Korábban már elmélkedtem arról, hogy mitől lesz „PRO” egy váz, illetve mitől egy objektív. Most pedig arról fogok írni, hogy milyen termékeket válogass be mindenképp a fotós felszerelésedbe, ha profinak szeretnél tűnni, vagy azzá szeretnél válni...

  Mint minden szakmának, így a fotózásnak is vannak olyan pillanatai, amiért az ember imádja ezt csinálni. De vannak olyan pillanatok is, amikor az ember az egészet a pokolba kívánja. Egy apró figyelmetlenség is elég, hogy az év képéből totális katasztrófa legyen...

  A 220volt ügyfélszolgálatára érkezett egy kérdés ebben a témában, így egy cikk formájában megpróbálok használható választ adni rá.

  Korábban írtam már arról, hogy milyen opciók állnak rendelkezésre, ha nincs külső mikrofon csatlakozó a fényképezőgépeden. Ezúttal az egyszerűbb utat járjuk körbe. Mi van akkor, ha van 3.5mm-es jack a vázadon és szeretnél minőségi hangrögzítést?

  Nem elég jó minőségű videókat rögzíteni, de jó minőségű hangra is szükség van! A legjobb és leghatékonyabb módja annak, hogy jobb hangot kapj, ha külső mikrofonbemenettel rendelkező kamerát használsz.

  A kompozíció mellett a megfelelő expozíciós értékek kiválasztása is elengedhetetlen a látványos fényképek elkészítéséhez. Ennek eléréséhez meg kell érteni a fénymérés működését és a fényképezőgép beállításainak vezérlését.

  Az ISO érzékenység eszközönként eltérő, de fontos eleme a helyes expozíció beállításának. Természetesen a manuális beállítások mellett az automatikára is hagyhatjuk az érték megadását. Ebben a cikkben elmagyarázom, hogyan használhatod az automatikus ISO-t a lehető legjobban!

  Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
  bezár