• AKCIÓK
 • FOTÓS OKTATÁS
 • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
 • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
 • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
 • HÍREK, TESZTEK
 • BEMUTATÓTERMÜNK
 • GY.I.K.
 • KAPCSOLAT
 • Kategóriák
  törlés
  Sigma 20mm f/1.4 DG HSM Art (Canon)
  Sigma 20mm f/1.4 DG HSM Art (Canon)
  269 890 Ft
  Sigma 20mm f/1.4 DG HSM Art (Canon)
  Sigma 20mm f/1.4 DG HSM Art (Canon)
  Rendelhető
  Összehasonlítom

  Sigma 20mm f/1.4 DG HSM Art (Canon)

  Cikkszám: 412954
  3 év Garancia

  Fogyasztóknak (magánszemélyeknek): 3 év

  Nem fogyasztóknak (Cég, E.V): 3 év

  Garanciáról bővebb információt itt olvashat

  Tartozék napellenző,
  950 gramm,

  Elismeréseink:

  Termék oldali kép 1
  Rendelhető
  269 890 Ft
  Béke téri üzletünk: Rendelésre
  Kiszállítás: Rendelésre
  Ingyenes házhoz szállítás
  Ingyenes házhoz szállítás!Ezt a terméket ingyenesen házhoz szállítjuk neked!
  Kérdés a termékről
  Kedvencekhez adom
  Az alábbi termékeket ajánljuk még

  Sigma 20mm f/1.4 DG HSM Art (Canon) részletes leírása

  Elképesztő képalkotási teljesítmény szolgáltatja a példátlan vizuális élményt. Élvezze a megnövekedett fényerőt és kompozíciót

  SIGMA megalkotta az ultra nagylátószögű objektívet F1.4 fényerővel.

  A 20mm-es F1.4 rekesznyílást kínáló objektív kiemelkedő BOKEH hatást, fényerőt és példátlan vizuális élményeket szolgáltat.

  A SIGMA nagy tapasztalattal rendelkezik, kihasználva a fejlett tervezési képességét és élen járó technológiáit, hogy elkészíthesse a nagy rekesznyílású fix objektívjeit az ultra nagy megapixellel rendelkező DSLR fényképezőgépekhez. A legújabb eredmény ebben a kategóriában, hogy a SIGMA megalkotta az ultra nagylátószögű objektívet F1.4 fényerővel. A gyújtótávolság 20mm és F1.4 a rekesznyílás, ez az objektív kimagaslóan nagy rekesznyílást, fényerőt és BOKEH mellett példátlan vizuális élményeket szolgáltat. Lehetővé teszi a fotós számára, hogy kihasználja a perspektíva által biztosított széles látószöget és a minimális mélységélességet, köszönhetően a nagy rekesznyílásnak, ez az objektív ideális nem csak az ultra nagylátószögű témákra, mint a tájfényképezés és a csillagos égbolt, de kiválóan alkalmas kevés fény mellett a beltéri fotózásra, portrékra természetes BOKEH hatással és még sok másra.

  Az Art széria magas szintű művészi kifejezése

  A SIGMA a cserélhető objektívjeit három termékvonalba szervezte: Contemporary, Art és Sports ahol minden termék egy egyedi koncepció. Úgy tervezték, hogy az optikai teljesítménye és a bőséges kifejező ereje az Art széria termékvonalát a legmagasabb szinten képviselje. A megdöbbentő képalkotási teljesítménye megfelel a legmagasabb szintű szabványoknak, valamint kiváló tájképeken, portrék, csendéletek közelképek és általános képek készítésére, sőt beltéri képalkotásra is tökéletes. Ideális stúdió fotózásokra, illetve más stílusú kifejezések is, mint az épület és csillagos égbolt fotózás.

  A fejlett technológiák is hozzájárultak a 20mm F1.4 fényerőt kínáló objektív létrejöttéhez

  A világ első 20mm F1.4 objektívje - nagy átmérőjű aszférikus lencsetagok gyártási technológiájának köszönhetően

  Ahhoz, hogy ultra nagy látószöget, 20mm-es gyújtótávolságot és F1.4 fényerőt kínálhasson, dupla aszférikus 59mm-es lencsetagot foglal magában. Az ehhez hasonló objektíveket rendkívül nehéz gyártani, viszont a SIGMA elfogadta a kihívást, hogy létrehozzon egy F1.4 fényerővel rendelkező ultra nagylátószögű objektívet, mely teljesíti a SIGMA Art szériájának szigorú követelményeit. Ami ezt az áttörést lehetővé tette, az a SIGMA fejlett gyártási technológiái melyeket a cég idővel fejlesztett ki, a nagylátószögű és nagy rekesznyílású objektívek gyártása során. Mérföldkőnek számító objektívjeink, például a SIGMA 12-24mm F4.5-5.6 EX DG ASPHERICAL HSM, SIGMA 8-16mm F4.5-5.6 DC HSM, és a SIGMA 18-35mm F1.8 DC HSM | Art. Ezek teljesen eredeti termékek, melyek segítették a SIGMA kimagasló tervezési és gyártási „know-how”-ját és a jelenlegi is nagy pontosságú és hatékonyságú termelési rendszerét. Ezek a lépcsőfokok tették lehetővé az új SIGMA 20mm F1.4 DG HSM | Art objektív megalkotását. Sőt, a SIGMA fejlett optikai tervezése minimalizálja a torzítást, keresztirányú kormatikus aberrációt a kóma hatást és a vignettálást a kép széleinél. Csúcsteljesítményt kínál még teljesen nyitott rekesznél is, ezt az objektívet a SIGMA Art széria csúcspontjának is lehet tekinteni.

  Minimalizált kromatikus aberráció

  Ez az objektív minimalizálja a kromatikus aberrációt, mely egy általános problémája a nagy rekeszű, ultra nagylátószögű objektíveknek. Jellemzője a kettő FLD („F” alacsony fénytörésű) lencse* és öt SLD (Special Low Dispersion) lencsetag, hogy minimalizálja a keresztirányú kromatikus aberrációt, melyek különösen a kép szélek körül láthatóak. Az eredmény a kiváló képminőség a teljes fókusztartományon, az elkészült képek élesek és nagy kontrasztúak.

  *FLD lencse a legjobb minőségű alacsony fénytörésű üveg, ami csak elérhető, rendkívül nagy fényáteresztő képességgel. Ennek az optikai üvegnek azonos a teljesítménye a fluorit üvegéhez, melynek alacsony fénytörési indexe és alacsony szórásképe van, a hagyományos optikai üvegekhez képest. Ez szintén előnye a rendellenes szórásképnek. Ezek a jellemzők kiváló korrekciót kölcsönöznek a maradék kromatikus aberráció (másodlagos spektrum) eltávolításához, melyeket a hagyományos lencsék nem tudnak javítani és nagy felbontású, kontrasztos képet biztosítanak.

  Csökkentett torzítások

  A torzítás is gyakori probléma a nagylátószögű objektíveknél és javítása nem lehetséges a blende értékének változtatásával. Ezért az objektív fejlesztési szakaszában kell minimálisra csökkenteni. A fény beesési szögét az optimálisan elhelyezett aszférikus lencsetagok használatával a SIGMA 20mm F1.4 DG HSM | Art objektív minimálisra csökkenti a torzítást.

  Torzítás

  Egyedülálló alacsony fénytörésű üveg

  A fénytörés szöge az üvegben függ a fény hullámhosszától. Emiatt a különböző színek kismértékben eltérő fókuszpontban lesznek élesek. Ez okozza a fénytorzítást (szaknéven kromatikus aberráció), azt a színszegélyt, amely jelentős mértékben jelentkezik teleobjektíveknél. A színtorzítás jelentős része megszüntethető, ha egy magas fénytörésű konvex lencsét kombinálunk egy alacsony fénytörésű konkáv lencsével. Emellett is megmarad azonban a kromatikus aberráció egy része, amely „második spektrumként” ismert. A második spektrum minimalizálására - amely komoly gondot jelent a hagyományos objektíveknél -, a SIGMA objektívjeiben három féle alacsony fénytörésű üveget is használunk a kiváló teljesítmény érdekében: ELD (Különösen Alacsony Fénytörésű), SLD (Speciálisan Alacsony Fénytörésű) és FLD („F” Alacsony Fénytörésű). Különösen az FLD üveg biztosít ultra alacsony fénytörést, ötvözve a magas áteresztő képességet és a fluorid rendhagyóan alacsony szórási karakterisztikáját. Ezeknek az alacsony törésmutatójú üvegek pedáns sorrendbe állítása és a nagyítás szétosztásának optimalizálása biztosítja a SIGMA objektívek kiemelkedő képvisszaadását, amelyet a kromatikus aberráció a legkisebb mértékben sem zavar.

  Becsillanás és szellemkép csökkentés

  Vignettálás

  Már a lencsék tervezésének korai szakaszától mérjük a bevillanás és szellemkép mértékét, hogy így olyan optikai kivitelezést hozhassunk létre, amely ellenáll az olyan erős beeső fényeknek, mint például az ellenfény. A SIGMA Szuper Többrétegű Bevonata (Super Multi-Layer Coating) csökkenti a bevillanást és szellemképet, és segíti a fotósokat, hogy éles, kontrasztos képeket készítsenek ellenfényben is. A mellékelt napellenzőt használhatjuk, hogy kizárjuk a nem kívánt fényeket melyen negatív hatással vannak a képalkotásra.

  MTF karakterisztika

  Az ideális gyors objektív a pillanatképekhez és még sok minden máshoz

  Felső szintű teljesítmény az ultra nagy megapixelekhez

  A filmes fényképezés hajnalán nagyon kevés volt a nagy érzékenységű film és nagy fényerejű objektív melyek jól működtek volna rossz fényviszonyoknál, így váltak ismertté „gyors objektívek”. Ezek az objektívek ideálisak belterekben, este, felhős égbolt alatt vagy bármilyen kevés fényű szituációban. A SIGMA 20mm F1.4 DG HSM | Art biztosítja az előnyeit az ultra nagylátószögű objektívnek minimális torzítással, és ideális természetfotózásra, csillagos égboltra és építészetre. Amellett, hogy nagylátószögű felvételeket készíthetőek, a fotós ki tudja használni a nyitott rekesz előnyeit, a témával a fókuszban, míg a háttérben az elmosott BOKEH hatás látható. Az ultra nagy megapixellel rendelkező digitális fényképezőgépek számára fejlesztették, ez a nagyteljesítményű objektív kimagasló felbontást és nagy tisztaságú képminőséget nyújt, még nyitott rekesz álláson is.

  A legkifinomultabb alapanyagok, használhatóság és funkcionalitás

  A fotóst szem előtt tartó, finomított, integrált kivitel.

  Az új termékvonalunkban az objektív kupakokat és az AF/MF kapcsolóit újratervezték, hogy javítsa a használhatóságot. A precíz működést szem előtt tartva, a belső alkatrészeket fémből és hőstabil műgyantából (TSC)* alakították ki, mely kiválóan kompatibilis a fém alkatrészekkel. Az objektívre gravírozva van a megjelenés éve, hogy azonnal hozzá lehessen férni ezen információhoz.

  *A TSC (hőstabil műgyanta) az alumíniumhoz hasonló hőtágulási karakterű. A TSC-ből készült alkatrészek kevésbé deformálódnak, lehetővé téve a kiemelkedően magas precizitású objektív konstrukció létrehozását. Az általában használt 20% üveget tartalmazó polikarbonáttal összehasonlítva a TSC körülbelül 70%-kal nagyobb rugalmasságot biztosít. A 30% üveget tartalmazó polikarbonáthoz viszonyítva pedig 25%-kal nagyobb rugalmasságot biztosít. (Az összehasonlítva más Sigma gyártású komponensekkel.)

  HSM (Hyper Sonic Motor) biztosítja az AF gyors sebességét

  Fém objektív sapka kapható (külön megvásárolható)

  A HSM motor nagy sebességű autófókusz funkciót biztosít rendkívül csendes működés mellett. A továbbfejlesztett algoritmussal még egyenletesebb az automatikus fókuszálás. Bármikor, ha AF-et használunk, lehetséges, hogy manuális fókuszálással bíráljuk felül, a fókusz gyűrű elforgatásával. Az AF/MF fókusz mód megváltoztatása nélkül teszi lehetővé a gyorsabb fókuszálást. Szintén opcionális a SIGMA USB dokkoló, mely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy beállítsa az objektívet hagyományos teljes idős manuális fókusz módra.

  Megjegyzés: Az alapértelmezett Full-time MF beállítás bajonett típusonként változik.

  A kiválóan megalkotott minőségű objektív külső párja az opcionálisan elérhető fém objektív kupak LC 907-02 kapható lesz egyidejűleg a lencsével. Jellemző anyagai megegyeznek az objektívével, ez a fém objektív sapka egy új szintjét testesíti meg a SIGMA-n belüli egységességnek, az új objektív vonalak.

  Lekerekített blende

  Nagy precizitású, strapabíró réz bajonett

  A 9 lemezes blende vonzó elmosást eredményez a fókusztávolságon kívüli képnek.

  A réz foglalat a nagy precizitású megmunkálását speciálisan kezelt felület egészíti ki. Ennek fokozott ellenálló képessége hozzájárul az objektív kivételes tartósságához.

  A SIGMA USB dokkoló lehetővé teszi a testreszabást és rugalmas beállítási lehetőségeket kínál

  A SIGMA USB dokkoló a SIGMA GLOBAL VISION objektívekhez (opcionális)

  A SIGMA USB dokkolóval frissíthető az objektív firmware-e, fókuszpont állítása és más beállítások. Egyszerűen csatlakoztatható az objektív a SIGMA USB dokkolóhoz, majd a számítógéphez és a SIGMA Optimization Pro program segítségével különböző típusú testreszabások és beállítások valósíthatóak meg. A SIGMA USB dokkoló és az exkluzív program a testreszabási lehetőségeket valósítják meg.

  Új termékvonalak az SIGMA GLOBAL VISION koncepcióból, új szintre emelik a képminőséget.

  Az értékelés a SIGMA szabadalmaztatott A1 MTF mérési rendszerével történik.

  Régen hagyományos érzékelőkkel mértük az objektívek teljesítményét. Mára már kifejlesztettük saját szabadalmaztatott A1* MTF (modulációs átviteli funkció - modulation transfer function) mérési rendszerünket, amely egy 46 megapixeles Foveon közvetlen képérzékelőn alapszik. Ezzel még a korábban észrevehetetlen nagyfrekvenciás spektrumok is a minőség-ellenőrzés felülvizsgálata alá kerülnek, biztosítva a folyamatosan magas objektív teljesítményt. Minden SIGMA 20mm F1.4 DG HSM | Art objektívet ellenőrzünk az A1 rendszerrel még a szállítás előtt.

  46-megapixeles Foveon közvetlen képérzékelő

  MTF karakterisztika

  Ténylegesen 46 megapixeles (4800 x 3200 x 3 réteg) és 44 felvételi megapixelt (4704 x 3136 x 3 réteg) biztosító 23,5 x 15,7 mm-es APS-C X3 közvetlen szenzor képes érzékelni mind a három RGB alapszínt minden egyes képpontban, biztosítva ezzel a teljes és hiánytalan színvisszaadást. Három függőlegesen elrendezett szilikonba ágyazott érzékelő réteget használva kiaknázzuk a szilikonnak azt a képességét, hogy a piros, kék és zöld színt különböző mélységben nyeli el. Ez a rendszer a színeket sokkal pontosabban állítja elő, és élesebb felbontást nyújt pixelről pixelre, mint bármilyen más hagyományos képérzékelő. Mivel nem jön létre színszóródás (moiré effektus), nem kell alul áteresztő szűrőt használni, ezért a 46 megapixeles APS-C X3 közvetlen képérzékelő által létrehozott fény és szín három dimenziós érzést nyújt.

  Kiemelkedő precizitás és minőség - teljesen egészében Japánban gyártva

  Néhány kisebb kivételtől eltekintve, minden SIGMA gyártás, beleértve a formákat és alkatrészeket, egy integrált gyártási rendszerben történik. Azon kevés gyártó közé tartozunk, akiknek a termékei kizárólag Japánban készülnek. Szeretünk úgy gondolni a termékeinkre, hogy áthatja azokat szülőföldünk esszenciája, megáldva tiszta levegővel és vízzel, koncentráló, keményen dolgozó emberekkel. SIGMA termékeink valódi minősége miatt büszkék vagyunk magunkra, ami a magas szinten összehangolt szakértelem, intelligencia és fejlett technológia eredménye. Kifinomult termékeink szerte a világon kielégítik a profik és a fotózás szerelmeseinek igényeit, mert gyártásunk eredeti mestermunka, amely szenvedélyünkre és szakértelmünkre való büszkeségünkre támaszkodik.

  A Technical Image Press Association (TIPA) 27 fotózással foglalkozó magazint tömörít a világ 15 országából. Minden évben egyszer szavazással választják ki a fényképezés utóbbi 12 hónapjában kiadott újdonságok közül a kategóriák legjobbjait. Az egyes termékeket technikai bizottság és szerkesztők értékelik, olyan fő szempontok mentén mint az újszerűség, innováció, vezető technológia alkalmazása, dizájn és ergonómia, használhatóság és ár/érték arány.

  2016 TIPA Díj - A legjobb profi objektív DSLR-hez: Sigma 20mm f/1.4 Art HSM


  Minta képek

   


  FényképezőgépCanon EOS 5D Mark III
  Záridő1/8000 sec.
  RekeszF1.4
  ISO érzékenységISO 100
  SzerzőJuzo Iwaki

  FényképezőgépCanon EOS 5Ds R
  Záridő1/8000 sec.
  RekeszF1.4
  ISO érzékenységISO 100
  SzerzőWataru Nakamura

  FényképezőgépCanon EOS 5DS R
  Záridő1/1250 sec.
  RekeszF1.4
  ISO érzékenységISO 100
  SzerzőWataru Nakamura

  FényképezőgépCanon EOS 5DS R
  Záridő1/8001/1250 sec.
  RekeszF1.4
  ISO érzékenységISO 100
  SzerzőWataru Nakamura

  FényképezőgépCanon EOS 5D Mark III
  Záridő1/1250 sec.
  RekeszF1.4
  ISO érzékenységISO 100
  SzerzőJuzo Iwaki

  FényképezőgépCanon EOS 5DS R
  Záridő1/8000 sec.
  RekeszF1.4
  ISO érzékenységISO 100
  SzerzőWataru Nakamura
  Adatok
  Gyártó
  Sigma
  Szín
  Fekete
  Méret
  90.7mm x 129.8mm
  Tömeg
  950 g
  Felépítés
  15 lencsetag/11 csoport
  Fényerő
  f/1.4 fix
  Zoom tartomány
  20mm
  Rekesz tartomány
  1.4-16
  Minimum fókusz távolság
  27.69 cm
  Látószög (horizontális/vertikális/diagonális)
  94,5 °
  Optimális szenzorméret
  Fullframe
  Bajonett
  Canon EF
  Kompatibilis vázak
  Mindegyik Canon tükörreflexes vázra feltehető
  Gyári napellenző
  tartozék
  Cikkszám
  412954
  Hasonló termékek
  Vélemények
  Légy Te az első, aki véleményt ír!
  Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
  bezár