• AKCIÓK
 • FOTÓS OKTATÁS
 • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
 • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
 • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
 • HÍREK, TESZTEK
 • BEMUTATÓTERMÜNK
 • GY.I.K.
 • KAPCSOLAT
 • Kategóriák
  törlés
  Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art (Canon)
  Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art (Canon)
  459 890 Ft
  Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art (Canon)
  Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art (Canon)
  Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art (Canon)
  Rendelhető
  Összehasonlítom

  Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art (Canon)

  Cikkszám: 693954
  3 év Garancia

  Fogyasztóknak (magánszemélyeknek): 3 év

  Nem fogyasztóknak (Cég, E.V): 3 év

  Garanciáról bővebb információt itt olvashat

  Tartozék napellenző,
  171 mm-es hosszúság,
  1490 gramm,

  Elismeréseink:

  Termék oldali kép 1
  Rendelhető
  459 890 Ft
  Béke téri üzletünk: Rendelésre
  Kiszállítás: Rendelésre
  Ingyenes házhoz szállítás
  Ingyenes házhoz szállítás!Ezt a terméket ingyenesen házhoz szállítjuk neked!
  Kérdés a termékről
  Kedvencekhez adom
  Az alábbi termékeket ajánljuk még

  Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art (Canon) részletes leírása

  Ez a közép-tele zoom objektív a fix objektívek képminőségét kölcsönzi és nagy F1.8 rekesznyílást kínál a teljes zoomtartományon.

  Az APS-C formátumú közép-tele objektív nagy F1.8 rekesznyílást kínál a teljes zoomtartományon.

  SIGMA elhatározta, hogy készít egy olyan zoom objektívet, mely ugyan azt a fényerőt és felbontást kínálja, mint egy fix gyújtótávolságú objektív: más szavakkal, a legmagasabb szintű optikai teljesítmény és kifejező erő. A kihívás első eredménye a 18-35mm F1.8 DC HSM | Art volt. Mindamellett, hogy teljesíti a SIGMA Art széria szigorú követelményeit, ez az objektív volt a világ első APS-C zoom objektívje a DSLR fényképezőgépekhez, mely állandó F1.8 fényerőt kínál a teljes zoomtartományon. Ezt a koncepciót továbbépítve a SIGMA megalkotta az új SIGMA 50-100mm F1.8 DC HSM | Art objektívjét, mely egy nagy átmérőjű, közepes átfogású tele zoom objektív. Mindamellett még nagyobb fényerőt kínál, mint az F2.8-as tele zoom objektívek, ennek az objektívnek a gyújtótávolsága lefed három objektívet: 85mm F1.8, 105mm F1.8 és 135mm F1.8 (35mm ekvivalens). Ez az objektív például ideális portrék készítéséhez gyönyörű BOKEH hatással és mi több, ez az objektív új mércét állít fel a zoom objektívek képminőségében.

  Az Art széria képminőségét adó technológiák zoom objektívben

  FLD, SLD üvegek, a magas törésmutatójú index és a nagy szórású üveg segít csökkenteni az aberrációkat

  Bemutatkozik az újonnan tervezett HSM (Hyper Sonic Motor)

  Annak érdekében, hogy minimalizálja az axiális és keresztirányú kromatikus aberrációt, ebben az objektívben optimálisan elrendezett három FLD („F” alacsony szórású) üveg elemet egy SLD (Speciálisan Alacsony Szórású) üveg elemet, három nagy törésmutatójú SLD üveg elemet és egy nagy szórású üveg elemet építettek be. Azzal, hogy egy vagy több alacsony szórású elemet helyeznek minden csoportba, ez az objektív kimagasló képminőséget biztosít a teljes zoomtartományban.

  Hogy kimagasló képminőséget érhessen el és F1.8 fényerőt kínáljon, SIGMA tovább finomította a HSM-t. Optimalizálta az elrendezést, valamint az egyedi alkatrészek alakjait, így a SIGMA-nak sikerült 30%-al csökkenteni a méretét. A karcsúbb HSM tette lehetővé az F1.8-as fényerőt és kimagasló képminőség kombinációját. Mint az előző SIGMA HSM-nél, bármikor az AF-t használó felhasználók használhatnak MF-t egyszerűen a fókusz gyűrű elforgatásával. Ez a funkció gyorsabb fókusz állítási lehetőséget biztosít, mivel nincs szükség AF/MF kapcsolóra. Szintén elérhető a SIGMA USB DOCK-oló, mely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy teljes idős manuális fókuszt használhasson.

  A finom működés érdekében tervezett diafragma

  A becsillanás és szellemkép csökkentésére tervezték

  A diafragma átmérője a második legnagyobb a SIGMA objektív kínálatában, a SIGMA 200-500mm F2.8 /400-1000mm F5.6 EX DG után, így zavartalanabb és gyorsabb a működés mint valaha. E cél elérése érdekében a diafragma lamellákat Carbon Feather filmréteggel vonták be és a diafragma egység új fluorral készült polikarbonátot tartalmaz. Ezen újításoknak köszönhetően a diafragma működése kifejezetten lágy még folyamatos felvételkészítés közben is, míg az új polikarbonát kivételesen tartós és kopásálló.

  Már a lencsék tervezésének korai szakaszától mérjük a becsillanás és szellemkép mértékét azért, hogy olyan optikai megoldást hozhassunk létre, amely kiszűri az olyan erős beeső fényeket, mint például az ellenfény. A prototípus szakaszban a SIGMA nem csak szimulációkat, hanem tényleges fotógráfiai méréseket is végzett, hogy több feltétel szerint is kiértékelhesse a becsillanást és szellemképet majd, hogy meghatározhassa azok okait és mérsékelhesse azokat. A SIGMA Szuper Többrétegű Bevonata (Super Multi-Layer Coating) csökkenti a becsillanást és szellemképet, mindezek által segíti a fotósokat, hogy éles, kontrasztos képeket készítsenek még ellenfényben is.

  Kiválóan kezelhető zoom objektív

  A használata megegyezik a SIGMA 18-35mm F1.8 DC HSM | Art objektívvel.

  Belső fókusz és belső zoom rendszer

  Az állványgyűrűt a stabil kényelmes használatra tervezték

  Mióta a SIGMA 18-35 F1.8 DC HSM | Art megjelent, széles körben használják videózásra is. Arra számítunk, hogy a SIGMA 18-35mm F1.8 DC HSM | Art és az új SIGMA 50-100mm F1.8 DC HSM | Art objektíveket gyakran fogják együtt használni, a SIGMA mindkét objektívet hasonló képen alakította ki, különös tekintettel a fókusz és zoom használatra. A SIGMA belső fókusz és zoom rendszerének köszönhetően a fókusz és zoom gyűrűk használatakor az objektív hosszúsága nem változik és a fókusz gyűrű forgatásakor a frontlencse nem fordul el.

  Az állványgyűrű kompakt, a használatot stabilabbá és kényelmesebbé teszi a kézből történő fényképezés során. Az electroless nickel alkatrészek segítenek biztosítani a tartósságot és minőséget, a 90 fokos elfordítás egy kattanással áll meg és könnyed váltás tesz lehetővé a függőleges és vízszintes pozíciók között. Az állványgyűrű alakja szintén segíti a könnyed hordozást amikor az objektív nincs a fényképezőgéphez csatlakoztatva.

  Egyedülálló alacsony fénytörésű üveg

  A fénytörés szöge az üvegben függ a fény hullámhosszától. Emiatt a különböző színek kismértékben eltérő fókuszpontban lesznek élesek. Ez okozza a fénytorzítást (szaknéven kromatikus aberráció), azt a színszegélyt, amely jelentős mértékben jelentkezik teleobjektíveknél. A színtorzítás jelentős része megszüntethető, ha egy magas fénytörésű konvex lencsét kombinálunk egy alacsony fénytörésű konkáv lencsével. Emellett is megmarad azonban a kromatikus aberráció egy része, amely „második spektrumként” ismert. A második spektrum minimalizálására - amely komoly gondot jelent a hagyományos objektíveknél -, a SIGMA objektívjeiben három féle alacsony fénytörésű üveget is használunk a kiváló teljesítmény érdekében: ELD (Különösen Alacsony Fénytörésű), SLD (Speciálisan Alacsony Fénytörésű) és FLD („F” Alacsony Fénytörésű). Különösen az FLD üveg biztosít ultra alacsony fénytörést, ötvözve a magas áteresztő képességet és a fluorid rendhagyóan alacsony szórási karakterisztikáját. Ezeknek az alacsony törésmutatójú üvegek pedáns sorrendbe állítása és a nagyítás szétosztásának optimalizálása biztosítja a SIGMA objektívek kiemelkedő képvisszaadását, amelyet a kromatikus aberráció a legkisebb mértékben sem zavar.

  A design koncepció

  Az új termékvonalunkban az objektív kupakokat és az AF/MF kapcsolóit újratervezték, hogy javítsák a használhatóságot. A precíz működést szem előtt tartva, a belső alkatrészeket fémből és hőstabil műgyantából (TSC)* alakították ki, mely kiválóan kompatibilis a fém alkatrészekkel. Az objektívre gravírozták a megjelenés évét, hogy azonnal hozzá lehessen férni ezen információhoz.

  Lekerekített blende

  A 9 lemezes blende vonzó elmosást eredményez a fókusztávolságon kívüli képnek.

  Nagy precizitású, strapabíró réz bajonett

  A réz foglalat a nagy precizitású megmunkálását speciálisan kezelt felület egészíti ki. Ennek fokozott ellenálló képessége hozzájárul az objektív kivételes tartósságához.

  Új termékvonalak az SIGMA GLOBAL VISION koncepcióból a képminőség új szintjét jelentik

  Az értékelés a SIGMA szabadalmaztatott A1 MTF mérési rendszerével történik.

  Régen hagyományos érzékelőkkel mértük az objektívek teljesítményét. Mára már kifejlesztettük saját szabadalmaztatott A1* MTF (modulációs átviteli funkció - modulation transfer function) mérési rendszerünket, amely egy 46 megapixeles Foveon közvetlen képérzékelőn alapszik. Ezzel még a korábban észrevehetetlen nagyfrekvenciás spektrumok is a minőség-ellenőrzés felülvizsgálata alá kerülnek, biztosítva a folyamatosan magas objektív teljesítményt. Minden SIGMA 50-100 F1.8 DG HSM | Art objektívet ellenőrzünk az A1 rendszerrel, még a szállítás előtt.

  46-megapixeles Foveon közvetlen képérzékelő

  MTF karakterisztika

  Ténylegesen 46 megapixeles (4800 x 3200 x 3 réteg) és 44 felvételi megapixelt (4704 x 3136 x 3 réteg) biztosító 23,5 x 15,7 mm-es APS-C X3 közvetlen szenzor képes érzékelni mind a három RGB alapszínt minden egyes képpontban, biztosítva ezzel a teljes és hiánytalan színvisszaadást. Három függőlegesen elrendezett szilikonba ágyazott érzékelő réteget használva kiaknázzuk a szilikonnak azt a képességét, hogy a piros, kék és zöld színt különböző mélységben nyeli el. Ez a rendszer a színeket sokkal pontosabban állítja elő, és élesebb felbontást nyújt pixelről pixelre, mint bármilyen más hagyományos képérzékelő. Mivel nem jön létre színszóródás (moiré effektus), nem kell alul áteresztő szűrőt használni, ezért a 46 megapixeles APS-C X3 közvetlen képérzékelő által létrehozott fény és szín három dimenziós érzést nyújt.

  Kiemelkedő precizitás és minőség - teljesen egészében Japánban gyártva.

  Néhány kisebb kivételtől eltekintve, minden SIGMA gyártás, beleértve a formákat és alkatrészeket, egy integrált gyártási rendszerben történik. Azon kevés gyártó közé tartozunk, akiknek a termékei kizárólag Japánban készülnek. Szeretünk úgy gondolni a termékeinkre, hogy áthatja azokat szülőföldünk esszenciája, megáldva tiszta levegővel és vízzel, koncentráló, keményen dolgozó emberekkel. SIGMA termékeink valódi minősége miatt büszkék vagyunk magunkra, ami a magas szinten összehangolt szakértelem, intelligencia és fejlett technológia eredménye. Kifinomult termékeink szerte a világon kielégítik a profik és a fotózás szerelmeseinek igényeit, mert gyártásunk eredeti mestermunka, amely szenvedélyünkre és szakértelmünkre való büszkeségünkre támaszkodik.

  A SIGMA USB dokkoló lehetővé teszi a testreszabást és rugalmas beállítási lehetőségeket kínál

  A SIGMA USB dokkoló a SIGMA GLOBAL VISION objektívekhez (opcionális)

  A SIGMA USB dokkolóval frissíthető az objektív firmware-e, fókuszpont állítása és más beállítások. Egyszerűen csatlakoztatható az objektív a SIGMA USB dokkolóhoz, majd a számítógéphez és a SIGMA Optimization Pro program segítségével különböző típusú testreszabások és beállítások valósíthatóak meg. A SIGMA USB dokkoló és az exkluzív program a testreszabási lehetőségeket valósítják meg.

  A Technical Image Press Association (TIPA) 27 fotózással foglalkozó magazint tömörít a világ 15 országából. Minden évben egyszer szavazással választják ki a fényképezés utóbbi 12 hónapjában kiadott újdonságok közül a kategóriák legjobbjait. Az egyes termékeket technikai bizottság és szerkesztők értékelik, olyan fő szempontok mentén mint az újszerűség, innováció, vezető technológia alkalmazása, dizájn és ergonómia, használhatóság és ár/érték arány.

  2016 TIPA Díj - A legjobb zoom teleobjektív DSLR-hez: Sigma 50-100mm F1.8 DC HSM


  Minta képek

   


  Fényképezőgép
  Záridő1/1600 sec.
  RekeszF1.8
  ISO érzékenységISO 100
  Gyújtótávolság90 mm
  Ekv. gyújtótávolság135 mm
  SzerzőWataru Nakamura

  Fényképezőgép
  Záridő1/1000 sec.
  RekeszF1.8
  ISO érzékenységISO 100
  Gyújtótávolság100 mm
  Ekv. gyújtótávolság150 mm
  SzerzőWataru Nakamura

  Fényképezőgép
  Záridő1/2500 sec.
  RekeszF1.8
  ISO érzékenységISO 100
  Gyújtótávolság78 mm
  Ekv. gyújtótávolság117 mm
  SzerzőWataru Nakamura
  Adatok
  Gyártó
  Sigma
  Szín
  Fekete
  Méret
  93.5 mm x 170.7 mm
  Tömeg
  1490 g
  Felépítés
  21 lencsetag/15 csoport
  Fényerő
  f/1.8 fix
  Zoom tartomány
  50-100mm zoom
  Rekesz tartomány
  1.8-16
  Szűrőméret
  82mm
  Minimum fókusz távolság
  95 cm
  Maximum nagyítás
  0.67x
  Látószög (horizontális/vertikális/diagonális)
  31.7° - 16.2°
  Optimális szenzorméret
  APS-C
  Bajonett
  Canon EF-S
  Kompatibilis vázak
  Canon EF-S (APS-C szenzoros) vázak
  Gyári napellenző
  tartozék
  Cikkszám
  693954
  Hasonló termékek
  Vélemények
  Légy Te az első, aki véleményt ír!
  Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
  bezár