• AKCIÓK
 • FOTÓS OKTATÁS
 • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
 • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
 • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
 • HÍREK, TESZTEK
 • BEMUTATÓTERMÜNK
 • GY.I.K.
 • KAPCSOLAT
 • Kategóriák
  törlés
  Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD objektív (Sony E)
  Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD objektív (Sony E)
  Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD objektív (Sony E)
  Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD objektív (Sony E)
  Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD objektív (Sony E)
  Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD objektív (Sony E)
  Összehasonlítom

  Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD objektív (Sony E)

  Cikkszám: A056SF
  3 év Garancia

  Fogyasztóknak (magánszemélyeknek): 3 év

  Nem fogyasztóknak (Cég, E.V): 1 év

  Garanciáról bővebb információt itt olvashat

  Tartozék napellenző,
  810 gramm,
  Nincs beépített képstabilizátor,

  Bérelhető is!

  A termékből egy bérelhető példány is rendelkezésünkre áll. Tudj meg többet fotós eszköz bérlési szolgáltatásunkról!

  Részletek >>

  Termék videó
  479 900 Ft
  A termék átmenetileg nem elérhető.
  Kérdés a termékről
  Kedvencekhez adom
  Az alábbi termékeket ajánljuk még

  Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD objektív (Sony E) részletes leírása

  A Technical Image Press Association (TIPA) 27 fotózással foglalkozó magazint tömörít a világ 15 országából. Minden évben egyszer szavazással választják ki a fényképezés utóbbi 12 hónapjában kiadott újdonságok közül a kategóriák legjobbjait. Az egyes termékeket technikai bizottság és szerkesztők értékelik, olyan fő szempontok mentén mint az újszerűség, innováció, vezető technológia alkalmazása, dizájn és ergonómia, használhatóság és ár/érték arány.

  2021 TIPA Díj - Legjobb telezoom objektív: Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD

  A legkönnyebb és a legkisebb f/2,8-as telezoom a kategóriájában.*

  Teljesen új, lineáris VXD-motorral a gyors és precíz élességállításért. Innovatív funkciók, amelyek szabadon engedik a kreativitást.

  *Az f/2,8 fényerejű, cserélhető AF teleobjektívek között (2020. januárjában: Tamron)

  Jól kezelhető teleobjektív nagy, f/2,8 fényerővel

  Tükör nélküli full-frame Sony kamerákhoz. A kis tömegnek és gyors reakciónak köszönhetően a teleobjektíves fotózás élvezetesebb, mint valaha.

  A Tamron 70-180 mm-es F/2,8 Di III VXD (A056 modell) egy nagy fényerejű telezoom a Sony E-bajonettes, full-frame szenzoros tükör nélküli kamerákhoz. Legfontosabb tulajdonsága a kiemelkedő teljesítmény, még a teljes zoomtartományban nyújtott, nagy, f/2,8-as fényerő és a rekorder kis méret és tömeg mellett is. A szűrőmente 67mm, a legnagyobb átmérője 81mm, hosszúsága 149mm (70mm-es állásban) tömege pedig 810g.

  A speciális lencseelemek bőséges használatának köszönhetően a 70-180 mm f/2,8 kiváló képminőséget nyújt. A mindössze 0,85 méteres közelpont (legkisebb élesre állítási távolság) pedig több lehetőséget nyújt a fotósoknak. A hatékonyabb AF-meghajtás érdekében a Tamron kifejlesztette az új VXD motort (Voice-coil eXtreme-torque Drive). A lineáris fókuszmechanizmus kivételesen csendes, az AF gyorsasága és precizitása pedig a legmagasabb szintű a Tamron történetében. Ezen felül egy „lebegő” rendszert építettek be, hogy a teljes élességtartományban kiváló lehessen a képminőség. Két VXD egység egyidejű és összehangolt elektronikus vezérlésével rendszer tiszta és éles képeket készít a közeli és a távoli tárgytávolságokra egyaránt. A nedvességálló konstrukció és a fluorbevonat megkönnyíti a kültéri fotózást. Az objektív teljes mértékben kompatibilis a fényképezőgép-specifikus funkciókkal, mint amilyen a Fast Hybrid AF. Ez a figyelemre méltó 70-180 mm-es f/2,8-as zoom immár a harmadik tagja a Tamron izgalmas, tükör nélküli gépekhez készített f/2,8-as fényerejű objektívhármasának

  Jellemzők

  Kompakt méret és kis tömeg a kényelmes mindennapi használatért

  A Tamron ezt a kis méretű és könnyű objektívet úgy tervezte, hogy ideális párost alkosson egy full-frame szenzoros tükör nélküli kamerával. Az f/2,8-as fix fényerő és a kis méret elérésének érdekében a Tamron 180 mm-re választotta tele gyújtótávolságot és egy újszerű zoommechanizmust alkalmazott. Továbbá a fényképezőgép képstabilizáló funkcióját használja a rázkódásmentes fotózáshoz. Az eredmény egy kompakt teleobjektív, amely igazán kényelmes, és amellyel könnyű kézből felvételt készíteni. A szűrőmenet 67 mm-es átmérője megegyezik a Tamron többi olyan objektívjén alkalmazottal, amelyek full-frame tükör nélküli kamerákhoz készültek. Ez egyszerűvé teszi a szűrőkkel való munkát és megkönnyíti az objektívcserét is, hiszen így nem kell keresgélni a különböző méretű objektívsapkák között. A remek hordozhatóság nagyon hasznos tulajdonság ahhoz, hogy az objektívet a fényképezés számos területén lehessen használni.

  A leggyorsabb autofókusz és a legmagasabb fokú precizitás a Tamron 70 éves történetében

  A Tamron kifejezetten a 70-180 mm f/2,8 modellhez fejlesztette ki a legelső lineáris motoros AF-mechanizmusát, a VXD-t (Voice-coil eXtreme-torque Drive). Annak ellenére, hogy a beállítás sebessége gyorsabb, mint valaha, a meghajtó rendszer tartja a pozícionálás 0,005mm-es pontosságát, ami kisebb, mint az emberi hajszál tized része. Ez példátlanul gyors és pontos AF-beállítást jelent. A fókuszkövetést jelentősen továbbfejlesztették, hogy megkönnyítsék a sport- és akciófotózást - ezek a leggyakoribb témák, amelyekhez a fotósok telezoomot használnak. Az AF-rendszer biztosítja, hogy soha ne maradjon le a drámai és akciódús pillanatokról, akár állóképet, akár videót készít. Az objektív ezenkívül kivételesen csendes is, így zajokra érzékeny környezetben is ideális a fényképezésre. A lineáris motor ugyanis úgy épül fel, hogy a hagyományos hajtásrendszerekhez képest kevesebb rezgést kelt működés közben.

  Kiemelkedő képminőség, amivel megragadja a pillanatok hangulatát

  A 70-180 mm-es f/2,8 kifejlesztésével a Tamron olyan egyensúlyra törekedett, amely a kompakt méret és a kis tömeg mellett nem jár a jó képminőség feláldozásával. Az optikai rendszer 19 elemet tartalmaz 14 csoportban. A bőségesen alkalmazott speciális lencseelemek, - mint amilyenek az XLD (extra alacsony diszperziójú), az LD (alacsony diszperziójú), a GM (üvegből öntött aszférikus) és a hibrid aszférikus elemek - kivételesen nagy felbontóképességet hoznak a központtól egészen a sarkokig. A BBAR-G2 (második generációs szélessávú tükröződésmentesítő) bevonat csökkenti a tükröződést és a becsillanást, valamint jelentősen hozzájárul a témák pontos és nagy kontrasztú leképzéséhez, még ellenfény esetén is. Röviden: az objektív kiemelkedő élességet és tiszta képet nyújt, így a teljes zoomtartományban

  kompromisszummentesen rögzíthető vele bármilyen pillanat egyedi hangulata.

  Mindössze 0,85 m-es minimális tárgytávolság

  A 70-180 mm-es f/2,8-as objektív közelpontja a teljes zoomtartományban 0,85m, ami valójában meglepő adat egy nagy fényerejű telezoomtól. A kis tárgytávolságnak köszönhetően a 180 mm-es helyzetben a maximális nagyítási arány 1:4,6, ami igencsak hatásos képek készítését teszi lehetővé. Továbbá a két lineáris VXD fókuszmechanizmussal felszerelt „lebegő” tag magas képminőséget biztosít és hatékonyan csökkenti a lencsehibákat, így az objektív kiváló képminőséget nyújt még a közeli felvételeknél is. A felhasználók így olyan egyedi képi eszközöket alkalmazhatnak, amelyeket csak ezzel az objektívvel tudnak megvalósítani.

  Új lehetőséget a makrófotózás 0,27m-es tárgytávolsággal

  A 70-180 mm f/2,8 egyedülálló képessége, hogy 70mm-es zoomállás mellett 0,27 m-es makrótartományban is lehet vele fotózni, manuális élességállítású módban. Habár ez az üzemmód megnehezíti az élesség beállítását a kép szélein, egy új világba nyújt betekintést, erre pedig csak ez az objektív alkalmas. Fedezze fel ezt a teljesen új fényképezési élményt!

  További jellemzők

  Nedvességálló felépítés

  A nedvességálló felépítés védi az objektívetSzabadban való fotózáskor az objektívtubusba épített szigetelések védik az objektív belső szerkezetét.

  Fluorbevonat a biztonságos tisztításért

  A fontlencse külső felületét fluorbevonat védi, amely víz- és olajtaszító hatású. A lencse felületét így könnyebben lehet megtisztítani és kevésbé lesz érzékeny a szennyeződés, a por, a nedvesség és az ujjlenyomatok káros hatásaira.

  Kör alakú rekeszlamellák

  Kör alakú rekeszlamellák a lágy háttérelmosás érdekébenA 9 lamellás rekeszszerkezetet úgy alakították ki, hogy megőrizze a szabályos köralakot, még akkor is, ha a teljesen nyitott helyzetből két értéknyit zárnak rajta. Így a háttérben lágy peremű elmosódás jelenik meg.

  BBAR-G2 bevonat a lenyűgöző tisztaságér és kontrasztért

  A Tamron már régóta újítónak számít a bevonattechnológiák terén. A bevonatok megakadályozzák a szellemképek és becsillanások létrejöttét. A második generációs BBAR-G2 bevonat hatalmas előrelépés, amely lényegesen jobb teljesítményt nyújt az eredeti BBAR (szélessávú tükröződésmentesítő) bevonathoz képest. A bevonat példátlan mértékben csökkenti a szellemképeket és a becsillanást, továbbá lehetővé teszi a finom részletek nagy tisztaságú megjelenítését még ellenfény mellett is.

  A Tamron három zoomobjektívből álló kínálata a full-frame tükör nélküli kamerákhoz

  A telezoommal kiegészítve immár teljessé vált a Tamron, három darab f/2,8-as nagy fényerejű zoomból álló kínálata a Sony E-bajonettes full-frame tükör nélküli kameráihoz.

  A másik két modell a 17-28 mm F/2,8 Di III RXD (A046 modell) ultranagylátószögű zoom és a 28-75 mm F/2,8 Di III RXD (A036 modell) alapzoom. A sorozat legfontosabb jellemzője a kiváló hordozhatóság. A három objektív hihetetlenül könnyű, összesen mindössze 1780g, így valóra váltja a fotósok azon vágyát, hogy könnyen magukkal vihessenek három nagy fényerejű és hatékony zoomobjektívet.


  Mintaképek:

   


  Záridő1/8 sec.
  RekeszF2.8
  ISO érzékenységISO 200
  Gyújtótávolság70 mm

  Záridő1/10 sec.
  RekeszF2.8
  ISO érzékenységISO 200
  Gyújtótávolság180 mm

  Záridő1/4000 sec.
  RekeszF2.8
  ISO érzékenységISO 100
  Gyújtótávolság99 mm

  Záridő1/125 sec.
  RekeszF8
  ISO érzékenységISO 400
  Gyújtótávolság180 mm

  Záridő1/320 sec.
  RekeszF8
  ISO érzékenységISO 400
  Gyújtótávolság180 mm

  Záridő1/200 sec.
  RekeszF2.8
  ISO érzékenységISO 400
  Gyújtótávolság70 mm

  Záridő1/125 sec.
  RekeszF2.8
  ISO érzékenységISO 200
  Gyújtótávolság70 mm

  Záridő1/200 sec.
  RekeszF2.8
  ISO érzékenységISO 400
  Gyújtótávolság119 mm

  Záridő1/8000 sec.
  RekeszF4.5
  ISO érzékenységISO 400
  Gyújtótávolság180 mm

  Záridő1/8 sec.
  RekeszF8
  ISO érzékenységISO 200
  Gyújtótávolság96 mm
  Adatok
  Gyártó
  Tamron
  Szín
  Fekete
  Méret
  81mm x 149mm
  Tömeg
  810 g
  Felépítés
  19 lencsetag/14 csoport
  Fényerő
  f/2.8 fix
  Zoom tartomány
  70-180mm zoom
  Rekesz tartomány
  2.8-22
  Szűrőméret
  67 mm
  Képstabilizátor
  nem
  Minimum fókusz távolság
  0.27m (wide), 0.85m (tele)
  Maximum nagyítás
  1:2 (Wide) / 1:4.6 (Tele)
  Képszög
  34°21'-13°42'
  Optimális szenzorméret
  Fullframe
  Bajonett
  Sony E
  Kompatibilis vázak
  Mindegyik Sony E bajonettes vázra feltehető
  Beépített AF motor
  van
  AF-vezérlés
  igen
  Gyári napellenző
  Flower-shaped hood (tartozék)
  Doboz tartalma
  objektív, első és hátsó sapka, napellenző
  Bejelentés dátuma
  2020. május 14
  Cikkszám
  A056SF
  Hasonló termékek
  Vélemények
  Légy Te az első, aki véleményt ír!
  Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
  bezár