• AKCIÓK
 • FOTÓS OKTATÁS
 • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
 • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
 • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
 • HÍREK, TESZTEK
 • BEMUTATÓTERMÜNK
 • GY.I.K.
 • KAPCSOLAT
 • Kategóriák
  törlés
  Tesztjeink
  Akciókamera és drón
  Állvány és gimbal
  Audió
  Bang & Olufsen
  Canon
  Fényképezőgép
  Fotós eszközbérlés
  Fujifilm
  GoPro
  Legújabb tesztek
  Nikon
  Objektív
  Objektívszűrő
  Olympus
  OM SYSTEM
  Panasonic
  Segítség vásárláshoz
  Sigma
  Sony
  Tamron
  Távcső
  Újdonság
  Szűrés törlése

  Bang & Olufsen Beoplay H95 teszt - Zárd ki a rohanó világ zaját!

  220volt
  220volt
  2023.03.09 16:18
  Bang & Olufsen Beoplay H95 teszt - Zárd ki a rohanó világ zaját!

  A Bang & Olufsen története 1925-ben kezdődött a dániai Struerben, két dán mérnöknek, Peter Bang-nek és Svend Olufsen-nek köszönhetően.

  Az első közös sikerükre csupán két évet kellett várni, ugyanis 1927-ben már piacra is dobták az Eliminator névre keresztelt rádiót, amely váltakozó árammal működött az akkoriban elterjedt és használatos elem helyett. Ennek ma már fel sem fogjuk a jelentőségét, akkor viszont hatalmas mérföldkőnek számított. Ez megalapozta korábbi sikereiket...

  Eleinte a formatervezés is az alapítók nevéhez volt köthető, majd 1964-től 1991-ig Jacob Jensen volt a főtervező, aki újító elképzeléseivel felfrissítette a kollekciót. 1978-ban a New York-i Modern Művészetek Múzeuma külön kiállítást szervezett B&O eszközökből, ahol 39 különböző terméket állítottak ki, valamint számos fejlesztési és dizájndíjat tudhat magáénak a cég. A Bang & Olufsen üzletei azóta már világszerte megtalálhatók, Budapesten 2015-ben nyílt meg az első BeoStore.

   

   

  Manapság nem csak audiorendszerek és televíziók fejlesztésével és gyártásával foglalkoznak, hanem épületautomatizálásban és luxusautók hangrendszereinek kiépítésében is érdekeltek. Sőt, a 2023-as Formula 1-es szezonban a Ferrari SF-23 kasztniján is találkozhatsz a nevükkel!

  Ennek az írásnak a fő témája egy csúcsminőségű fejhallgató, amely a H95 névre hallgat. A B&O ezzel a különleges modellel ünnepelte meg a 2020-ban betöltött 95. születésnapját, így ebben a modellben az eddigi összes műszaki tudásukat ötvözték kiváló minőségű anyagokkal. Nézzük is meg közelebbről!

   

  A Bang & Olufsen Beoplay H95 Navy OTG dizájnja

  A 220volt.hu webáruházában négy féle szín érhető el - fekete, kék, barna, arany -, a tesztidőszakra a kék „Navy” verziót kaptuk meg a hazai importőrtől. Maga a termék egy színben megegyező igényes dobozban érkezett, amely egy alumínium tokot is rejt, ebben egy művészileg összehajtott fejhallgatót találtam. Ezenkívül egy extra kis tároló is megbújt a csomagban, ahol színazonos USB töltő kábelt, 3.5 mm-es jack audió kábelt és egy adaptert emeltünk ki. Utóbbival a repülőút alkalmával is élvezhetjük a sztereó hangzást. Az 1.2 m hosszú kábelek textil bevonatúak, míg a mágnesesen rögzíthető fülpárnák báránybőrből készültek. A fejpánt alsó részét textil, a felső részét pedig bőr borítja.

   

   

  Mellesleg, a hajtogatási mechanizmus is nagyon szépen megtervezett: a H95-öt origami módjára hajthatod, ami megkönnyíti a kézi poggyászban vagy a mellékelt alumínium tokban való elhelyezést.

   

  A Bang & Olufsen Beoplay H95 Navy OTG funkcionalitása

  A dizájntól haladva hangminőség felé mindenképp meg kell említeni a 185 x 165 x 80 mm -es és 323 gramm súlyú H95 funkcionalitását is. A letisztultság és elegancia mellett számos opciót is rejt a fejhallgató mindkét oldalán megtalálható gyűrű, illetve felület. A jobb oldalt megérintve szüneteltetheted/elindíthatod a zenét, előre simítással a következő zenére ugorhatsz, míg hátra fele simítással az előző zenére válthatsz. Továbbá a bordázott tárcsával a hangerőt tudod szabályozni. Itt található a bekapcsoló gomb, a jack, illetve a töltésre szolgáló USB-C aljzat is.

  A bal oldalon fellelhető tárcsával tudod szabályozni az aktív zajszűrést és a transzparenciát. Hátrafele tekerve a zajszűrés szintjét tudjuk állítani, előre tekerve pedig a transzparenciáét. Ezzel meglehetősen pontosan meg lehet adni, hogy mennyi külső zajt - környező emberek, forgalom - engedjen át a rendszer. Szintén ezen az oldalon bújik meg egy kis gomb, amivel - Apple esetén - például azonnal el tudjuk érni SIRI-t.

   

   

  A Bang & Olufsen Beoplay H95 Navy OTG technikai paraméterei

  A tesztidőszak alatt több Apple termékkel is használtam - iPhone X, MacBook Pro - vezeték nélkül, illetve vezetékkel is. A Bluetooth párosítás nagyon gyorsan elvégezhető, illetve később is azonnal megtalálják egymást az eszközök. A Bluetooth 5.1-nek köszönhetően pedig mindvégig stabil volt a kapcsolat. Mind AAC, mind az APTX adaptív codec támogatást kapott a H95 a nagy sávszélességű audió streaminghez. Házon belül sétálva, a falak sem tették instabillá az adatátvitelt, valamint bejövő hívás befejezése esetén a zene lejátszás is újra indult.

  A két 40 mm átmérőjű titán hangszóró neodímium mágnesekkel és a B&O digitális jelfeldolgozó (DSP) motorjával együtt teszi igazán zseniálissá a hangzást. A csúcskategóriás fejhallgató természetesen adaptív zajszűréssel is fel van vértezve. 

   

  A Bang & Olufsen Beoplay H95 energiaellátásáról egy 1.100 mAh-ás akkumulátor gondoskodik, amely akár 50 órányi zenehallgatást tesz lehetővé zajcsökkentés nélkül, de az ANC bekapcsolásával is elbír 38 órát. Tehát ez egy igazi erőmű! A feltöltésre 2-3 órát azért rá kell szánni, de ilyen üzemidő mellett az nem vészes.

  A B&O telefonos applikációja


  A H95 vezeték nélküli fejhallgató természetesen gyorsan és egyszerűen párosítható Bluetooth-on keresztül szinte bármilyen eszközzel, azonban a Bang & Olufsen kínál egy alkalmazást - Androidra és Apple rendszerre is -  adminisztratív feladatokhoz és a beállításokhoz. Az új verzióban megtalálható egy hangmátrix is, amelyben hét előre eltárolt beállítás található. Ezek közül mindenki megtalálhatja az ízléséhez legközelebbit vagy készíthet akár sajátot is. További apróság, de hasznos, hogy a fennmaradó akkumulátor töltöttség százalékban jelenik meg.

   

   

  Az alkalmazás futtatásához fiókot kell létrehoznod, viszont ez gyorsan megugorható, hiszen Facebook profillal, illetve Gmaillel is lehet regisztrálni. Ez körülbelül egy két perces művelet a letöltéssel együtt.

  A Bang & Olufsen Beoplay H95 Navy OTG pozitívumai

  • Igényes összeszerelés
  • Kivételes hangminőség
  • Nagyon jó zajcsökkentés
  • 38 órányi zenehallgatás ANC -vel
  • részben valódi bőrrel készül
  • Remek funkcionalitás

   

  A Bang & Olufsen Beoplay H95 Navy OTG negatívumai

  • Drágább, mint a hasonló technikai specifikációval rendelkező társai
  • 3 óra töltési idő

  A Bang & Olufsen Beoplay H95 Navy OTG-ről röviden

  A B&O Beoplay H95 vezeték nélküli fejhallgató esetében valószínűleg kétszer dobsz egy hátra szaltót. Először az árcetli láttán, majd mikor meghallgatod, hogy mit is tud... Hihetetlen minőséget kapsz a pénzedért és ez igaz az anyaghasználatra, a hangminőségre és a funkcionalitásra is. Arról nem is beszélve, hogy több mint elég akkumulátor üzemidővel bír. Nyilván nem ebben fogsz edzeni, viszont ez az eszköz nem is arra való. Tökéletes választás irodai munkához, hosszú utazások alkalmával vagy bármikor amikor elmenekülnél a rohanó mindennapok szűntelen zajából!

   

  Írta: Háfra Zsolt
  Modellek: Hajas Imelda, Berta Benjamin


   

  Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
  bezár