• AKCIÓK
 • FOTÓS OKTATÁS
 • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
 • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
 • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
 • HÍREK, TESZTEK
 • BEMUTATÓTERMÜNK
 • GY.I.K.
 • KAPCSOLAT
 • Kategóriák
  törlés
  Tesztjeink
  Akciókamera és drón
  Állvány és gimbal
  Audió
  Bang & Olufsen
  Canon
  Fényképezőgép
  Fujifilm
  GoPro
  Legújabb tesztek
  Nikon
  Objektív
  Objektívszűrő
  Olympus
  OM SYSTEM
  Panasonic
  Segítség vásárláshoz
  Sony
  Tamron
  Távcső
  Szűrés törlése

  EcoFlow RIVER Pro 720Wh elektromos generátor teszt - Megbízható társ bármilyen helyzetben

  220volt
  220volt
  2022.10.12 08:20
  EcoFlow RIVER Pro 720Wh elektromos generátor teszt - Megbízható társ bármilyen helyzetben

  Először is vegyük gorcsó alá magát a gyártót, az EcoFlow-t, ami környezetbarát, hordozható áramellátási megoldásokat hoz létre az élet szinte minden területére. Az otthoni UPS-től a kempingezésig, vagy olyan helyekre, ahol mérsékelten áll rendelkezésre áram. Ezek lényegében villamos energia hosszútávú tárolására és leadására alkalmas villanygenerátorok.

  Az EcoFlow két szériába sorolja ezeket a hordozható generátorokat, DELTA és RIVER sorozatnak hívva. Előbbi a nagyobb, kevésbé hordozható egységeket foglalja magában, míg a RIVER sorozat a sokkal kisebb méretű (a RIVER Pro, amelynek maximális teljesítménye 720 Wh), néhány remek funkcióval érkező modul. Ez egy mobilalkalmazást és internetkapcsolatot jelent, amellyel sokkal felhasználóbarátabbá teszi az alanyt. 

  Az egyes termékcsaládokon belül az egységek a „mini”-től a „pro” -ig terjednek, ezek a kifejezések többek között az egység teljes energiatároló kapacitására vonatkoznak. Tehát a RIVER termékcsalád a RIVER Pro, a RIVER Max és RIVER Mini, valamint Mini Wireless egységekből áll. Ezeknél általános szabály, hogy minél nagyobb az egység, annál nagyobb a tárolókapacitása, és a nagyobb egységek több aljzattal rendelkeznek, így nagyobb teljesítményt tudnak leadni, és nagyobb teljesítményű bemenettel tudnak tölteni is.

  Az EcoFlow RIVER Pro felépítése 

  Ami a RIVER Pro anyaghasználatát illeti, találkozhatsz fekete és szürke műanyagokkal, néhol egy kis fémmel. Ami érdekesebb, az viszont az előlapon található, nem érintésérzékeny LCD-kijelző. A termék felhasználási területei miatt ez rendjén is van így, az viszont kevésbé, hogy verőfényes napsütésben szinte semmit nem lehet látni a rajta - de hát éppen ezért hasznos a telefonos applikáció.

  A mérete viszont elég nagy és elég áttekinthető ahhoz, hogy különböző állapotjelzőket mutasson. A kijelzőn nincsenek menük, ehelyett releváns információkat jelez ki, például az akkumulátor aktuális töltöttségi szintjét, valamint wattban az aktuális bemeneti és kimeneti teljesítményét. Továbbá helyet kapott még az előlapon egy dedikált be/kikapcsoló gomb és különféle DC kimenetek. Többek között három USB Type-A port (12 W x 2, 18 W x 1), egy Type-C port (5/9/12/15/20 V max.100 W), egy autós töltő kimenet (max.136 W) és egy LED-es lámpa, amely SOS morzejel leadására is képes. Ez alatt található a WiFi/IOT gomb és a reset gomb. Természetesen minden kimenethez külön kapcsoló tartozik!

  A jobb oldalán található a két váltakozó áramú kimenet, valamint ezek dedikált be/kikapcsoló gombja és egy fedett csatlakozó, amellyel egy másik kiegészítő akkumulátoregységgel bővíthető rendszerré a nagyobb kapacitás érdekében. Ezek felett a hűtésre szolgáló ventilátor helyezkedik el. A bal oldalon egy műanyag retesz alatt pedig a töltőbemenetek találhatók. Az alján négy gumitalp, középen pedig a specifikáció/tanúsítvány címke található.

  Az EcoFlow RIVER Pro technikai tudása 

  Az EcoFlow RIVER sorozata segédenergia ellátásra szolgál. Ez a RIVER Pro a sorozat legnagyobbja 720 Wh akkumulátorkapacitással, 600 W folyamatos leadott teljesítménnyel és 1200 W csúcsteljesítménnyel, mindezt 29x18x23.5 cm-es méretekkel és mindössze 7.6 kg-os tömeggel tudja. 

  A RIVER Pro még erősebbé tételét segíti elő az EcoFlow X-Boost nevű funkció, amely bekapcsolt állapotban a váltakozó áramú kimeneteken akár 1200 W-os áramfelvételi túlfeszültséget is képes kezelni olyan készülékekből, mint a hajszárító és az elektromos vízforraló. Alapértelmezés szerint ez be van kapcsolva, de szükség esetén az alkalmazásban kikapcsolható. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a RIVER Pro-t nagy igénybevétellel, például légkondicionálóval vagy hűtővel kell folyamatosan használni. Az ilyen terhelésekre inkább a DELTA sorozat termékeit tervezték, a RIVER Pro sokkal inkább belépő szintű UPS-t kínál. Ez röviden azt jelenti, hogy az eszközt a hálózat és a számítógép közé kötve egy hirtelen áramkimaradás esetén átveszi az irányítást és pótolja a kiesést.

  Az EcoFlow RIVER Pro töltése

  A dobozban többféle kábel is rendelkezésre áll. Az alap 230V-os hálózati kábelnek köszönhetően akár egy óra alatt is feltölthető 0%-ról 80%-ra, a teljes töltöttség elérése pedig körülbelül másfél óra alatt megy végbe. Természetesen egy jármű 12 V-os aljzatáról és napelemek segítségével is juttathatunk áramot az egységbe. Ezzel a módszerrel körülbelül 10 óra alatt lehet feltölteni. A legoptimálisabb mégis az, ha a gyártó saját, vízálló és tartós anyagból készült szolár paneljeit használod. Ár-érték arányban ez az egyik legjobb választás, ha két 110 W-os napelemegységet párhuzamosan csatlakoztatsz, mert így gyakorlatilag egy teljesen önálló energetikai rendszert kapsz, mellyel (a  gyártó szerint) akár 4 óra alatt teljesen feltölthető a RIVER Pro 720Wh kapacitású akksija!

  Az EcoFlow RIVER Pro felhasználási lehetőségei

  Ez a termék kimondottan széles felhasználási területtel bír, mivel a csatlakozók száma és a maximális terhelhetőség rengeteg eszköz áramellátását képes biztosítani, akár egyszerre is. A fotósok, videósok és drónosok mellett túrázóknak, campingezőknek, vadászoknak, horgászoknak, barkácsolóknak, autószerelőknek, RC modellezőknek, hajósoknak is tökéletes választás lehet, de a mindennapi életben is nagyon hasznos az eszköz. A bővíthetési lehetőségeknek köszönhetően plusz akkumulátorkapacitás nyerhető és mindemellett napenergiával is tölthető.

  Az EcoFlow RIVER Pro konnektivitása 

  Az EcoFlow RIVER Pro számos tulajdonsága és megoldása miatt érdekes, azonban számomra a legnagyobb meglepetést a WiFi/IOT gomb és a mögöttes tudása okozta. A Google Play Áruházból és az iOS alkalmazásboltból ingyenesen elérhető, saját mobilalkalmazásnak köszönhetően WiFi-n keresztül messziről is figyelemmel követhetjük a generátor számos paraméterét, többek között az üzemidőt és az egység hőmérsékletét is. A beállítások menüben rengeteg egyéb lehetőség is található, én különösen nagyra értékeltem a maximális töltési szint beállítását. A hagyományosabb Li-ion akkumulátoroknál legjobb, ha 80%-ig töltjük őket, így lehet a névleges életciklust a legtovább kitolni, ez ebben az esetben is érvényes.  Ha mindennap használod, az még mindig több mint a kétéves garanciaidő, ami nem rossz, de nyilván a 3000-8000 ciklus élettartammal bíró LiFePO4 egységek jobban bírják az igénybevételt. Mindegyik üzemmódban kiválasztható a maximális töltési szint, valamint szükség szerint korlátozhatjuk is a teljesítményt. 

  Ez az alkalmazás szükségtelenné teszi az érintőképernyővel vagy navigációs gombokkal ellátott menüt, így fizikailag kisebb maga termék, miközben több lehetőséget enged a testreszabás és vezérlés témakörében. Ez pedig önmagában is nagyon hasznos vásárlói és értékesítési szempont. Az applikációval kapcsolatban annyi észrevételem van, hogy a párosítás ugyan egyszerű és gyors, de a későbbi csatlakozások során többször felmerült kapcsolódási nehézség, amely legtöbbször magától megoldódott. Utána viszont hibátlanul működött. 

   

   

  Az EcoFlow RIVER Pro bővítési lehetőségei 

  Az EcoFlow RIVER Pro elektromos generátor önmagában is egy zseniális eszköz, amely szinte bármilyen helyzetben képes ellátni az eszközeidet árammal. Azonban ez is rendszerben működik a leghatékonyabban: a RIVER Pro extra akkumulátorral például megduplázható az energiakapacitás (1440 Wh). Már csak a gyártó saját 110W, 160W, 220W vagy 400W-os napelem paneljei szükségesek ahhoz, hogy semmitől ne függjön az energiaellátásod. Ráadásul 110W-tól  400W-ig több különböző teljesítményű egység közül is választhatsz. Ahhoz, hogy maximálisan kihasználd a természet adta lehetőségeket, a napkövető napelemállvány elengedhetetlen!


  Az EcoFlow RIVER Pro pozitívumai

  • Teljes, önfenntartó rendszer építhető EcoFlow termékekből
  • Fenntartható
  • Környezetbarát
  • Mobilis
  • Akár 10 eszköz egyidejű töltésére képes

  Az EcoFlow RIVER Pro negatívumai

  • A telefonos applikáció bizonyos részei kezdetlegesnek hatnak

  Írta és a felvételeket készítette: Háfra Zsolt

   

  Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
  bezár