• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Hogyan tartsd tisztán fotós felszerelésed?

    220volt
    220volt
    2022.12.13 15:15
    Hogyan tartsd tisztán fotós felszerelésed?

    Előbb vagy utóbb minden fotós felszerelést elér a használatból eredő por, vagy megjelennek rajtuk a különböző ujjlenyomatok, és/vagy zsírfoltok. Ezeket érdemes komolyan venni, mert képesek befolyásolni a képalkotást és akár rontani is a minőségen. Azonban nem kell megijedni a kisebb szennyeződésektől, a 220volt kínálatában találsz költséghatékony megoldásokat erre a problémára! 

    Fontos megjegyezni, hogy a tisztítási eljárást nem kell mindennap elvégezni, sokkal jobb, ha csak meghatározott időközönként teszed. Vagyis akkor tisztítsd meg a frontlencsét vagy a szűrőt, ha az koszos lesz, kerüld a felesleges dörzsölést, nehogy megsértsd a speciális bevonatot. A tisztítási folyamat során rendkívül körültekintőnek és óvatosnak kell lennünk, nem szabad sajnálni a pénzt a dedikált tisztítószerekre. Ugyanis ha egy, a kezünk ügyébe került ronggyal kezdünk neki, akkor könnyedén megkarcolhatjuk a bevonatot, amely hatással lehet a későbbi képalkotásra és azt bizony nagyon macerás és költséges kijavíttatni…

    A frontlencse elé célszerű feltekerni egy UV vagy protector szűrőt, amely hivatott megvédeni az objektívet. Ennek tisztítására szintén van dedikált megoldás, amelyet a piacon számos gyártó kínál a Hama-tól kezdve a B+W-n keresztül a Lenspenig. A 220volt kínálatában régebben számos opció megtalálható volt objektív tisztítás témakörében, de az utóbbi években csak a Lenspen aktív szenes termékei maradtak.

    A márkának szinte a legtöbb otthon elvégezhető egyszerű tisztításra van megoldása, és ha körültekintően jársz el, akkor nem okozhatsz vele semmilyen kárt. Sőt, a különböző kiszereléseknek köszönhetően költséghatékonyan megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb terméket. 

    Fontos leszögezni, hogy ha valamilyen szennyeződést nem tudsz eltűntetni a megfelelő eszközökkel sem, akkor hagyd, mert a végén csak kárt teszel az eszközben. Illetve, ha a tubuson belül látsz port, akkor azzal mindenképp fordulj a szakszervizbe, NE bontsd meg otthon az objektívet! 

    A Lenspen természetesen kínál szenzortisztításhoz is eszközöket, a Youtube-on pedig egy angol nyelvű videóban meg is mutatják, hogyan kell ezeket használni, de ha nem vagy biztos magadban, inkább fordulj ezzel is szakemberhez. Évente egyszer - szerintem legalábbis - célszerű egy alapos tisztításra beadni a vázat, különösen, ha szélsőséges körülmények között használja az ember...

    Írta: Háfra Zsolt 

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár