• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Ötletek látványos karácsonyi fotókhoz!

    220volt
    220volt
    2022.12.12 11:37
    Ötletek látványos karácsonyi fotókhoz!

    A karácsonyi időszak minden évben rengeteg lehetőséget rejt magában a fotózás szerelmeseinek.

    Korábban készült egy írás azzal kapcsolatban, hogyan indulj neki a hideg, téli témák megörökítésének. Nos, az ott megfogalmazott tippek itt is jól használhatók. Lássuk is, hol vetheted be az ott tanultakat, és hogy a számtalan lehetőség közül melyek a legnépszerűbbek:

    A legkézenfekvőbb az ünnepi fények megörökítése 

    Karácsonykor általában minden fényárban úszik, a város különböző pontjaitól kezdve a családi házakig, nappalikig. Ezek mind-mind remek témának bizonyulnak. Ezeknél az első lépés a beépített vaku kikapcsolása és az állvány használata. Nem is kell megvárnod a teljes sötétedést, már az aranyórában is csodás fények várnak majd rád. 

    Ügyelj a fehéregyensúlyra

    A fehéregyensúlyra érdemes odafigyelni, legjobban teszed, ha az automata beállítást hanyagolod. Inkább manuálisan válaszd ki az izzólámpás opciót, ez a beltéri fotók esetében is alkalmazható praktika. Ha az automatikára bízod magad, akkor a fényeid izzólámpa, gyertya vagy tűz mellett vörösebbek lesznek, míg neoncső közelében zöld. 

    Használjuk ki a Bokeh effektet 

    Ha már minden fényárban úszik – már jobb esetben – akkor élj a fény adta lehetőségekkel, na meg a fókuszterületen kívüli fényforrásokkal. Ezek mind az előtérben, mind a háttérben jól mutatnak. Portrék és részletek, például mézeskalács, karácsonyfadíszek vagy karácsonyi ételek esetében is remek technika ez, amely elkülöníti a témát a háttértől. 

    Kísérletezz hosszú expozícióval

    Ez az időszak egyszerűen kívánja a látványos hosszú záridővel készült képeket, ehhez elengedhetetlen egy állvány és célszerű időzítőt vagy távkioldót is használni!

    Középpontban az emberi kapcsolatok 

    Az ünnepek eredetileg az emberi kapcsolatokról és a szeretetről szólnak. Ezeknek a megélt pillanatoknak a megörökítése csodásan mutat majd a családi fotóalbumban, és úgy a legjobbak, ha az „alanyok” nem is veszik észre, hogy ők szolgáltatják neked a témát. 

    Time-Lapse a karácsonyfa díszítéséről 

    Ezt már évek óta szeretném megvalósítani, de valahogy mindig meghiúsul. Egy fix pontra helyezett telefonnal vagy fényképezővel látványos anyag készíthető. Itt is fontos a jó szög és a jó fények, illetve érdemes nagyobb hátteret hagyni. 

     

    Írta: Háfra Zsolt

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár