• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Új zoomos teleobjektívek - Nikon Z 70-180mm f/2.8 és Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR

    220volt
    220volt
    2023.06.21 11:00
    Új zoomos teleobjektívek - Nikon Z 70-180mm f/2.8 és Nikon  Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR

    A Nikon a mai napon két új Z családhoz tartozó terméket jelentett be, a Nikon Z 70-180mm f/2.8 és a Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR objektíveket.

    Mindkét objektív meglepően könnyű, így agilitást és sokoldalúságot ad a sokféle témát fotózó lelkes fotósok kezébe.

    Nikon Z 70-180mm f/2.8

     

    • Zoom telefotó objektív,
    • Fényerős, f/2.8-as állandó rekesz,
    • 0,27 - 0,85 m minimális fókusztávolság,
    • Csendes élességállítás, kiváló videózáshoz,
    • 795g tömeg, 151 mm hossz,
    • Minden Nikon Z vázzal kompatibilis,
    • Használható TC-1.4x és TC-2.0x telekonverterrel.

    A Nikon Z 70-180mm f/2.8, ami zoomtartománya és minimális fókusztávolság miatt kiváló választás azoknak, akik egy minden helyzetben használható, fényerős zoom objektívet keresnek. Legyen szó akár portré-, sport-, természetfotózásról, városképekről, vagy videózásról, a lélegzetelállító képminőség garantált. Az objektív 3 év gyártói garanciával vásárolható meg, várható érkezése július közepe. Mellékelt tartozékok: LC-67B objektívsapka, LF-N1 objektív hátsó sapka, HB-113 napellenző, CL-C2 objektívtáska.

     

    Az alábbi képgalériában a Nikon Z 70-180mm f/2.8 objektívvel készült mintafotókat találod.

     

    Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR

     

    • Zoomos szupertelefotó objektív,
    • Széles gyútótávolság,
    • 1,3 - 2,4 m minimális fókusztávolság,
    • Halk és gyors autofókusz,
    • Beépített képstabilizátor,
    • Por- és cseppálló,
    • Kompatibilis TC-1.4x és TC-2.0x telekonverterrel,
    • csendes élességállítás, kiváló videózáshoz,
    • Optimális szenzorméret: Full-frame,
    • Minden Nikon Z vázzal kompatibilis.

    Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR könnyűszerrel lefedi a természet, a madarak és a repülőgépek fotózásához használt legnépszerűbb gyújtótávolságokat, ami tovább bővíthető a 2.0x és 1.4x telekonverterekkel. Az objektív tömege 1955 g, mérete 11 x 31,5 cm (szé x hossz), burkolata pedig por- és cseppálló. Az elülső objektívelemen lévő megbízható tömítés és a Nikon fluorbevonata megvédi az objektívet, az objektívváz nem mozog zoomolás közben, így kevesebb helyen gyűlik össze a por. Az objektívbe beépített optikai VR (képstabilizátor) ellensúlyozza a kézből történő fényképezés, a pánozás, az állvány mozgása, a szél stb. okozta rázkódást. A SPORT mód stabilizálja a keresőképet. Az objektív 3 év gyártói garanciával vásárolható meg, várható érkezése augusztus vége. Mellékelt tartozékok: LC-95B objektívsapka, LF-N1 objektív hátsó sapka, HB-109 napellenző, CL-C6 objektívtáska.

    Az alábbi képgalériában a Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR objektívvel készült mintafotókat találod.

     

    Nikon VIP Club

    Csatlakozz Nikon VIP Clubunkhoz az exkluzív esemény meghívókért, a kipróbálható termékekért és a vásárlási kedvezményekért!

     

     

     

    Sajtóközlemény

    A NIKON KÉT KIVÁLÓ ZOOMOS TELEOBJEKTÍVET MUTAT BE: A NIKKOR Z 70-180MM F/2.8 ÉS A NIKKOR Z 180-600MM F/5.6-6.3 VR MODELLEKET

    2023. június 21.: a mai napon a Nikon a NIKKOR Z zoomos teleobjektívek sorozatát a NIKKOR Z 70-180mm f/2.8 és a NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR modellekkel bővíti. Mindkét objektív meglepően könnyű, így agilitást és sokoldalúságot ad a sokféle témát fotózó lelkes fotósok kezébe.

    A NIKKOR Z 70-180mm f/2.8 egy univerzális zoomos teleobjektív, amely közelről és távolról egyaránt kiemelkedő felvételeket készít. Állandó f/2.8-as rekeszértékével kiválóan alkalmas portrék, életmód-, sport-, természetfotók, tájképek, városképek, események és sok más fotózásához, még gyenge fényviszonyok mellett is. A rövid minimális fókusztávolság lehetővé teszi az éles felvételek készítését közeli tartományból, és a felhasználók makró stílusú felvételeket készíthetnek a Z TELECONVERTER TC-2.0x csatlakoztatásával, amely megduplázza az objektív reprodukciós arányát, és szinte életnagyságú, 0,96-szoros nagyítást tesz lehetővé.

     

    A NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR szuper zoomos telefotó még tovább lép, könnyedén lefedi a vadvilág, a madarak és a repülőgépek fényképezésének legnépszerűbb gyújtótávolságait, miközben bőséges rugalmasságot biztosít a sport- és tájképfotózáshoz is. A nagy teljesítményű objektívbe épített rázkódáscsökkentésnek köszönhetően a felvételek stabilak, a belső zoom pedig kiegyensúlyozott kézi felvételkészítést tesz lehetővé: nagyíthat vagy távolíthat, majd billenthet vízszintesen vagy függőlegesen, mindezt állvány nélkül. A Z TELECONVERTER TC-2.0x csatlakoztatásával az objektívvel lehetségessé válik a lenyűgöző 1200 mm-es elérési távolság, kézből történő fényképezés közben is!

     

    Könnyű felépítésével és megbízható időjárásálló tömítésével mindkét objektív annyira utazásbarát, amennyire egy zoomos teleobjektív esetében ez lehetséges. A NIKKOR Z 70-180mm f/2.8 mindössze kb. 795 g súlyú, és mindössze 151 mm-es hosszúságával rendkívül kompakt méretű. A NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR szuper-teleobjektív súlya kb. 1955 g.

     

    Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy két új tele zoom objektívvel bővíthetjük a NIKKOR Z termékcsaládot. Mindkettő arról tanúskodik, hogy a termékcsalád egyre több igényt és költségkeretet fed le. Ha szeretné kibővíteni kreatív lehetőségeit anélkül, hogy egy professzionális objektív árát kellene kifizetnie, ezek a hosszú objektívek közelebb viszik a témához és a tökéletes felvételhez.”

     

    Főbb jellemzők: NIKKOR Z 70-180mm f/2.8

    Általános célú, zoomos teleobjektív: 70-180 mm-es zoomtartomány. Tökéletesen használható a legkülönbözőbb témákhoz.

    Kompakt és könnyű: a súlya mindössze kb. 795 g és csupán 151 mm hosszú.

    f/2.8-as rögzített rekesz: az állandó expozícióért a teljes zoomtartományban. Készítsen tiszta, éles felvételeket gyenge fényviszonyok mellett, alacsonyabb ISO-értékekkel, használjon rövidebb záridőt a mozgás kimerevítéséhez, és emelje ki a portrékat lágy háttérelmosással.

    Éles közelik: a minimális fókusztávolság mindössze 0,27 m a zoomtartomány rövid (70 mm) végén, és 0,85 m 180 mm-en.

    Z telekonverterek: A Z TELEKONVERTER TC-2.0x 360 mm-es maximális hatótávolságot kínál, és megduplázza az objektív reprodukciós arányát, így szinte életnagyságú nagyítást tesz lehetővé.

    Mozifilmszerű videófelvételek: halk élességállítás és elnyomott „fókuszlégzés”. Készítsen kényelmesen filmet távolból, vagy legyen kreatív a közeli felvételek és szokatlan kompozíciók során.

    Jól védett: a megbízható tömítés megakadályozza a por és a vízcseppek bejutását az objektívbe.1

    Kedvező áron elérhető objektívhármas: könnyű, f/2.8-as objektívkészletet állíthat össze a NIKKOR Z 70-180mm f/2.8 zoomos teleobjektívvel, valamint a NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 és a NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 objektívvel.

     

    Főbb jellemzők: NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR

    Sokoldalú zoomos szupertelefotó objektív: széles, 180-600 mm-es gyújtótávolság-tartomány a vadvilág, madarak, repülőgépek, sportok és sok más fényképezéséhez.

    Kiváló hordozhatóság: a tömege mindössze kb. 1955 g. A zoomgyűrű könnyű elfordítása elegendő ahhoz, hogy a tartomány 180 mm-es végéről 600 mm-re váltson, és a belső zoom jól kiegyensúlyozza.

    Éles közeli fókuszálás: a minimális fókusztávolság 600 mm-nél mindössze 2,4 m, 180 mm-nél pedig 1,3 m.

    Kiváló automatikus élességállítás: gyors mozgású témák fényképezésére optimalizált és rendkívül halk működésű.

    5,5-lépéses2 rázkódáscsökkentés: az objektívbe épített optikai VR kiegyenlíti a kézi felvételkészítés közben fellépő rázkódásokat. A SPORT mód stabilizálja a keresőben látható képet.

    Távoli videó: halk fókuszálás és elnyomott „fókuszlégzés”. Készítsen könnyedén videófelvételeket gyönyörűen tömörített háttérrel.

    Jól védett: megbízható tömítés segít megvédeni a a portól és a vízcseppektől,1 és az objektívváz nem mozog zoomolás közben, így kevesebb helyen gyűlik össze a por. A Nikon fluorbevonata védi az elülső lencsetagot.

    Z telekonverterek: 1200 mm-es hatótávolság a Z TELECONVERTER TC-2.0x, vagy 840 mm a Z TELECONVERTER TC-1.4x használatával.

     

    Megjegyzések

    1 Az objektív por- és cseppállósága nem garantált minden helyzetben és minden körülmények között.

    2 CIPA-szabvány alapján. NORMAL módban ez az érték akkor érhető el, ha 35 mm-es filmnek megfelelő méretű képérzékelővel ellátott, tükör nélküli fényképezőgépre van helyezve.

     

    A Nikonról

    A Nikon a képalkotási termékek és szolgáltatások világelső szállítója. Innovatív optikai technológiája – a fogyasztói kameráktól és a professzionális fényképezőgépektől az objektívekig, a rendszertartozékokig és a sport- és szabadidős célú optikákig – több mint 100 év tapasztalatán alapul. A márka világszerte elismerten új standardokat hoz létre a kialakítás és a teljesítmény terén: a Nikon forradalmi Z sorozatú tükör nélküli fényképezőgépei és a NIKKOR Z objektívek az optikai teljesítmény új dimenzióját képviselik.

     

    A Nikon arra kötelezte el magát, hogy a képalkotási kultúra élvonalában járjon, és lehetővé tegye a világ legjobb vizuális művészei számára, hogy a vizuális történetmesélés eszközével képesek legyenek kiaknázni a kreativitásukat. Díjnyertes fényképészeti eszközei lehetővé teszik a fotósok és videósok számára, hogy kreatív elképzeléseiket a legmagasabb szinten valósítsák meg. A madárlestől a csillagvizsgálaton át a színházakig, golfozásig és utazásig, minden tevékenységet lefedő díjnyertes sport- és szabadidős célú optikáival közelebb hozza a világot.

     

    A Nikon megbízható, előretekintő partnerként egyesíti a tartalomkészítők minden szintjét elkötelezett közössége, páratlan műszaki tapasztalata és a különböző oktatási segédanyagokhoz nyújtott hozzáférése – például a Nikon School – révén.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár