• AKCIÓK
 • FOTÓS OKTATÁS
 • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
 • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
 • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
 • HÍREK, TESZTEK
 • BEMUTATÓTERMÜNK
 • GY.I.K.
 • KAPCSOLAT
 • Kategóriák
  törlés
  Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art (Nikon)
  Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art (Nikon)
  599 890 Ft
  Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art (Nikon)
  Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art (Nikon)
  Raktáron
  Összehasonlítom

  Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art (Nikon)

  Cikkszám: 205955
  3 év Garancia

  Fogyasztóknak (magánszemélyeknek): 3 év

  Nem fogyasztóknak (Cég, E.V): 3 év

  Garanciáról bővebb információt itt olvashat

  Egyéb változatok
  Tartozék napellenző,
  132 mm-es hosszúság,
  1.2 kilogramm,
  Nincs beépített képstabilizátor,

  Elismeréseink:

  Termék oldali kép 1
  Raktáron
  599 890 Ft
  Béke téri üzletünk: Raktárról, azonnal
  Kiszállítás: 1-3 munkanap
  Ingyenes házhoz szállítás
  Ingyenes házhoz szállítás!Ezt a terméket ingyenesen házhoz szállítjuk neked!
  Kérdés a termékről
  Kedvencekhez adom
  Az alábbi termékeket ajánljuk még

  Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art (Nikon) részletes leírása

  Az úttörő ultra nagy látószögű zoom után bemutatkozik a harmadik generációjú 12-24mm zoom.

  SIGMA folytatta az ultra nagy látószögű zoom objektív fejlesztését, mely mindig az úttörő legfejlettebb technológiáit tartalmazza.

  Minden fotósnak szüksége van egy ultra nagy látószögű objektívre.

  A nagy látószögű zoom úttörő, a SIGMA megannyi rendkívüli terméket fejlesztett és indított útnak ebben a kategóriában az évtizedek során. A SIGMA most bemutat egy ultra nagy látószögű zoom objektívet, mely tökéletes az ultra magas felbontással rendelkező digitális fényképezőgépekhez. A SIGMA 12-24mm F4 DG HSM | Art olyan optimális tulajdonságokat kínál, mint a kép középpontjától egészen a kép szélekig tartó élesség, minimalizált torzítás és minimális fókusztávolság. Ahhoz, hogy ezeket a tulajdonságokat kompromisszum nélkül megteremtse, a SIGMA már korábban megmutatta, hogy kiváló objektív tervezési szakértelemmel bír és az összes vezető technológiáját felhasználta ebben az objektívben. A korszerű anyagfelhasználás, az alacsony fényszórású üveg meghatározó szerepet tölt be, míg a SIGMA fejlett objektív készítési folyamatai lehetővé tették az aszférikus lencsetagok használatát az extrém nagy átmérőnél is.

  Az Art széria magas szintű művészi kifejezése

  A SIGMA a cserélhető objektívjeit három termékvonalba szervezte: Contemporary, Art és Sports ahol minden termék egy egyedi koncepció. Úgy tervezték, hogy az optikai teljesítménye és a bőséges kifejező ereje az Art széria termékvonalát a legmagasabb szinten képviselje. A megdöbbentő képalkotási teljesítménye megfelel a legmagasabb szintű szabványoknak, valamint kiváló tájképeken, portrék, csendéletek közelképek és általános képek készítésére, sőt beltéri képalkotásra is tökéletes. Ideális stúdió fotózásokra, illetve más stílusú kifejezések is, mint az épület és csillagos égbolt fotózás.

  Az úttörő ultra nagy látószögű zoom után bemutatkozik a harmadik generációjú 12-24mm zoom.

  Az ultra nagy látószögű zoom úttörő, a SIGMA 1979-ben adta ki az első ultra nagy látószögű objektívjét, a SIGMA ZOOM GAMMA 21-35mm F3.5-4-et. Azóta is folyamatosan fejlesztjük a nagy látószögű objektíveket, mindig felhasználjuk legfejlettebb technológiáinkat. 2003-ban bemutattuk a SIGMA 12-24mm F4.5-5.6 EX DG objektívet, a világ első ultra nagy látószögű zoom objektívjét a DSLR, full-frame fényképezőgépekhez. 2011-ben a korszerűsített és frissített változata látott napvilágot, a SIGMA 12-24mm F4.5-5.6 II DG HSM.Ez az új objektív szélesebb látószöget kínál, mint az emberi szem, így lehetővé téve a felhasználóknak, hogy ultra nagy látószögben élvezzék a hihetetlen perspektívát. Most a harmadik generációs SIGMA 12-24mm F4 DG HSM | Art folytatja ezt a hagyományt, a képminőség és a könnyű kezelhetőség egy új szintre emeli ezt az objektívet.

  Kiváló képminőség a középponttól egészen a kép szélekig

  Amikor az ultra nagy látószögű objektívek megjelentek, a fotósok igényelték a kiemelkedő képminőséget a központtól a kép szélekig, torzítás nélkül. Egy ilyen teljesítmény különösen értékes az épületek fotózásakor. Az új SIGMA 12-24mm F4 DG HSM | Art objektívben megtalálható a SIGMA több év alatt felhalmozott szakértelme és tapasztalata az aszférikus lencsék gyártásából, továbbá több precízen (megmunkált ) legyártott öntött üvegű aszférikus lencsetagot tartalamaz. Ez az objektív is rendelkezik FLD ("F" Low Dispersion) lencsetagokkal mely egyenértékű a fluorit teljesítményével. Együtt ezek a tulajdonságok segítenek csökkenteni a torzítást, keresztirányú kromatikus aberrációt és a kóma hatást. Ennek eredménye képen a képminőség a teljes képen kiváló, még a kép széleken is.

  Egyedülálló alacsony fénytörésű üveg

  A fénytörés szöge az üvegben függ a fény hullámhosszától. Emiatt a különböző színek kismértékben eltérő fókuszpontban lesznek élesek. Ez okozza a fénytorzítást (szaknéven kromatikus aberráció), azt a színszegélyt, amely jelentős mértékben jelentkezik teleobjektíveknél. A színtorzítás jelentős része megszüntethető, ha egy magas fénytörésű konvex lencsét kombinálunk egy alacsony fénytörésű konkáv lencsével. Emellett is megmarad azonban a kromatikus aberráció egy része, amely „második spektrumként” ismert. A második spektrum minimalizálására - amely komoly gondot jelent a hagyományos objektíveknél -, a SIGMA objektívjeiben három féle alacsony fénytörésű üveget is használunk a kiváló teljesítmény érdekében: ELD (Különösen Alacsony Fénytörésű), SLD (Speciálisan Alacsony Fénytörésű) és FLD ("F” Alacsony Fénytörésű). Különösen az FLD üveg biztosít ultra alacsony fénytörést, ötvözve a magas áteresztő képességet és a fluorid rendhagyóan alacsony szórási karakterisztikáját. Ezeknek az alacsony törésmutatójú üvegek pedáns sorrendbe állítása és a nagyítás szétosztásának optimalizálása biztosítja a SIGMA objektívek kiemelkedő képvisszaadását, amelyet a kromatikus aberráció a legkisebb mértékben sem zavar.

  Becsillanás és szellemkép csökkentés

  Már a lencsék tervezésének korai szakaszától mérjük a bevillanás és szellemkép mértékét, hogy így olyan optikai kivitelezést hozhassunk létre, amely ellenáll az olyan erős beeső fényeknek, mint például az ellenfény. A SIGMA Szuper Többrétegű Bevonata (Super Multi-Layer Coating) csökkenti a bevillanást és szellemképet, és segíti a fotósokat, hogy éles, kontrasztos képeket készítsenek ellenfényben is.

  Magába foglalja a legújabb SIGMA technológiáit.

  Ahhoz, hogy a SIGMA kiváló képminőséggel szolgálhasson, a legújabb technológiáit részesítette előnyben, kezdve a mechanikai rendszerrel. Az optikai rendszer egy 80mm-es átmérőjű aszférikus lencsetag, mely a legnagyobb ebben az objektív osztályban, mely jelenleg a piacon van. A SIGMA kihasználta minden eddigi fejlesztési tapasztalatát és egy új korszakot hozott el a 12-24mm teljesítményével.

  Bemutatkozik a 80mm-es átmérőjű aszférikus lencsetaggal ellátott objektív, mely a legnagyobb az osztályában.

  A SIGMA 12-24mm F4 DG HSM | Art objektívben 80mm-es nagy átmérőjű öntött üveg lencsetag található, mely a legnagyobb az osztályában. Ez az objektív nagyon hatékonyan csökkenti a torzítást, a szférikus aberrációt és a kóma hatást.

  A 9 lemezes blende vonzó elmosást eredményez a fókusztávolságon kívüli képnek.

  Az újonnan tervezett HSM motor 1,3x nagyobb nyomatékot kínál, mint elődje. Még alacsony sebesség mellett is rendkívül stabil teljesítményt kölcsönöz.

  Minimális fókusztávolság 24cm

  Kihasználva a hihetetlenül széles perspektívát, az ultra nagy látószögű objektívvel a fotósok közeli felvételeket is készíthetnek, lenyűgözően kiterjed háttérrel.

  A 24mm-es zoom tartomány végén.

  F4 fényerő a teljes zoomtartományban.

  F4-es fényerőt kínál a teljes zoom tartományban, ez az objektív egy fényerőnyi előnnyel rendelkezik társainál. A fotós gyorsabb záridőt használhat, mely segítségével sikeresebben készíthet felvételt gyorsabban mozgó tárgyakról, szélben lengedező falevelekről. A fix blende teszi ezt az objektívet könnyen használhatóvá a teljes zoomtartományon át.

  Nikon elektromágneses blende mechanizmust is tartalmaz

  Az objektív a Nikon fényképezőgépeknél használt elektromágneses blende mechanizmust is tartalmazza, mely képes fogadni a fényképezőgép váz megfelelő jeleit. Ez a funkció biztosítja a pontos fényrekesz szabályozást és stabil Automatikus Expozíciós (AE) teljesítményt biztosít a folyamatos felvételkészítés közben.

  Por és cseppálló felépítés

  Az objektív bajonettjét gumigyűrű védi a por és vízcseppektől. Az első és hátsó lencsetagok víz és olaj lepergető réteggel vannak bevonva, mely különösen hasznos óceánok mentén, szitáló esőben és számos más feltételkor is.

  Új anyag, a TSC (hőstabil műgyanta)

  A precíz működést szem előtt tartva, a belső alkatrészeket fémből és hőstabil műgyantából (TSC) alakították ki, mely kiválóan kompatibilis a fém alkatrészekkel. Az objektívre gravírozva van a megjelenés éve, hogy azonnal hozzá lehessen férni ezen információhoz.

  A TSC (hőstabil műgyanta) az alumíniumhoz hasonló hőtágulási karakterű. A TSC-ből készült alkatrészek kevésbé deformálódnak, lehetővé téve a kiemelkedően magas precizitású objektív konstrukció létrehozását. Az általában használt 20% üveget tartalmazó polikarbonáttal összehasonlítva a TSC körülbelül 70%-kal nagyobb rugalmasságot biztosít. A 30% üveget tartalmazó polikarbonáthoz viszonyítva pedig 25%-kal nagyobb rugalmasságot biztosít. (Az összehasonlítva más Sigma gyártású komponensekkel.)

  Lekerekített blende

  A 9 lemezes blende vonzó elmosást eredményez a fókusztávolságon kívüli képnek.

  Nagy precizitású, strapabíró réz bajonett

  A réz foglalat a nagy precizitású megmunkálását speciálisan kezelt felület egészíti ki. Ennek fokozott ellenálló képessége hozzájárul az objektív kivételes tartósságához.

  Kompatibilis az MC-11-es Bajonett Átalakítóval

  Az MC-11-es Bajonett Átalakító lehetővé teszi, hogy a fotós használhassa SIGMA SA bajonettel és SIGMA EOS bajonettel is (Canon kompatibilis) a cserélhető objektívet a Sony E bajonettes fényképezőgép vázon is. A több típusú fényképezőgép váz felhasználói most még többet hozhatnak ki az értékes objektívjeikből.

  Új termékvonalak az SIGMA GLOBAL VISION koncepcióból, új szintre emelik a képminőséget

  Az értékelés a SIGMA szabadalmaztatott A1 MTF mérési rendszerével történik.

  Régen hagyományos érzékelőkkel mértük az objektívek teljesítményét. Mára már kifejlesztettük saját szabadalmaztatott A1* MTF (modulációs átviteli funkció - modulation transfer function) mérési rendszerünket, amely egy 46 megapixeles Foveon közvetlen képérzékelőn alapszik. Ezzel még a korábban észrevehetetlen nagyfrekvenciás spektrumok is a minőség-ellenőrzés felülvizsgálata alá kerülnek, biztosítva a folyamatosan magas objektív teljesítményt. Minden SIGMA 12-24mm F4 DG HSM | Art objektívet ellenőrzünk az A1 rendszerrel még a szállítás előtt.

  46-megapixeles Foveon közvetlen képérzékelő

  Ténylegesen 46 megapixeles (4800 x 3200 x 3 réteg) és 44 felvételi megapixelt (4704 x 3136 x 3 réteg) biztosító 23,5 x 15,7 mm-es APS-C X3 közvetlen szenzor képes érzékelni mind a három RGB alapszínt minden egyes képpontban, biztosítva ezzel a teljes és hiánytalan színvisszaadást. Három függőlegesen elrendezett szilikonba ágyazott érzékelő réteget használva kiaknázzuk a szilikonnak azt a képességét, hogy a piros, kék és zöld színt különböző mélységben nyeli el. Ez a rendszer a színeket sokkal pontosabban állítja elő, és élesebb felbontást nyújt pixelről pixelre, mint bármilyen más hagyományos képérzékelő. Mivel nem jön létre színszóródás (moiré effektus), nem kell alul áteresztő szűrőt használni, ezért a 46 megapixeles APS-C X3 közvetlen képérzékelő által létrehozott fény és szín három dimenziós érzést nyújt

  Kiemelkedő precizitás és minőség - teljesen egészében Japánban gyártva

  Néhány kisebb kivételtől eltekintve, minden SIGMA gyártás, beleértve a formákat és alkatrészeket, egy integrált gyártási rendszerben történik. Azon kevés gyártó közé tartozunk, akiknek a termékei kizárólag Japánban készülnek. Szeretünk úgy gondolni a termékeinkre, hogy áthatja azokat szülőföldünk esszenciája, megáldva tiszta levegővel és vízzel, koncentráló, keményen dolgozó emberekkel. SIGMA termékeink valódi minősége miatt büszkék vagyunk magunkra, ami a magas szinten összehangolt szakértelem, intelligencia és fejlett technológia eredménye. Kifinomult termékeink szerte a világon kielégítik a profik és a fotózás szerelmeseinek igényeit, mert gyártásunk eredeti mestermunka, amely szenvedélyünkre és szakértelmünkre való büszkeségünkre támaszkodik.

  A SIGMA USB DOCKOLÓ lehetővé teszi a testreszabást és rugalmas beállítási lehetőségeket kínál

  A SIGMA USB DOCKOLÓ a SIGMA GLOBAL VISION objektívekhez (opcionális)

  A SIGMA USB DOCKOLÓVAL frissíthető az objektív firmware-e, fókuszpont állítása és más beállítások. Egyszerűen csatlakoztatható az objektív a SIGMA USB DOCKOLÓHOZ, majd a számítógéphez és a SIGMA Optimization Pro program segítségével különböző típusú testreszabások és beállítások valósíthatóak meg. A SIGMA USB DOCKOLÓ és az exkluzív program a testreszabási lehetőségeket valósítják meg.

  Elérhető a bajonett átalakító szolgáltatás, mely lehetővé teszi a hosszú távú használatot (fizetős szolgáltatás)

  Használja tovább kedvenc objektívjét, más vázon.

  Az idők során a SIGMA a cserélhető objektívek széles skáláját fejlesztette ki.Kihasználva az egyedülálló tapasztalatot és forrást, bemutatjuk az új bajonett átalakító szolgáltatásunkat, mely elérhető a SIGMA 12-24mm F4 DG HSM | Art és más SIGMA objektívekhez is. A SIGMA átalakítja az objektív belső szerkezetét, hogy kompatibilis lehessen különböző gyártmányú fényképezőgépekhez is, ezzel biztosítva, hogy tovább használhassa kedvenc SIGMA objektívét más típusú vázakon. Ezen szolgáltatásunknak köszönhetően, Ön éveken keresztül tovább használhatja kedvenc objektívét, kötetlenül, a saját, különböző típusú bajonettel szerelt fényképezőgépén.

  Megjegyzés: A SIGMA ezen szolgáltatása eltér az általános javításokétól valamint a termék támogatás nem elérhető a helyi SIGMA kereskedőknél vagy fényképezőgép szaküzletekben. A szolgáltatás igénybevételéhez, kérjük keresse fel a SIGMA-t közvetlenül.

  A Technical Image Press Association (TIPA) 27 fotózással foglalkozó magazint tömörít a világ 15 országából. Minden évben egyszer szavazással választják ki a fényképezés utóbbi 12 hónapjában kiadott újdonságok közül a kategóriák legjobbjait. Az egyes termékeket technikai bizottság és szerkesztők értékelik, olyan fő szempontok mentén mint az újszerűség, innováció, vezető technológia alkalmazása, dizájn és ergonómia, használhatóság és ár/érték arány.

  2017 TIPA Díj - A legjobb nagylátószögű zoom objektív: Sigma 12-24mm f/4 Art DG HSM


  Minta képek

   


  FényképezőgépSONY ILCE-7R
  Záridő1/60 sec.
  RekeszF5.6
  Gyújtótávolság12 mm
  SzerzőJuzo Iwaki

  FényképezőgépSONY ILCE-7R
  Záridő1/500 sec.
  RekeszF4
  Gyújtótávolság12mm
  SzerzőJuzo Iwaki

  FényképezőgépSONY ILCE-7R
  Záridő1/13 sec.
  RekeszF11
  Gyújtótávolság23 mm
  SzerzőJuzo Iwaki

  FényképezőgépSONY ILCE-7R
  Záridő1/500 sec.
  RekeszF8
  Gyújtótávolság12 mm
  SzerzőJuzo Iwaki
  Adatok
  Gyártó
  Sigma
  Szín
  Fekete
  Méret
  102 mm x 131.5 mm
  Tömeg
  1150 g (1,15 kg)
  Felépítés
  16 lencsetag/11 csoport
  Fényerő
  f/4 fix
  Zoom tartomány
  12-24mm
  Rekesz tartomány
  4-22
  Képstabilizátor
  nem
  Minimum fókusz távolság
  0.24 m
  Maximum nagyítás
  0.2x
  Képszög
  122.0°-84.1°
  Optimális szenzorméret
  Fullframe
  Bajonett
  Nikon F
  Kompatibilis vázak
  Mindegyik Nikon tükörreflexes vázra feltehető
  Beépített AF motor
  van
  AF-vezérlés
  Hyper-Sonic Motor
  Gyári napellenző
  tartozék
  Bejelentés dátuma
  2016. szeptember
  Cikkszám
  205955
  Hasonló termékek
  Vélemények
  Légy Te az első, aki véleményt ír!
  Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
  bezár