• AKCIÓK
 • FOTÓS OKTATÁS
 • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
 • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
 • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
 • HÍREK, TESZTEK
 • BEMUTATÓTERMÜNK
 • GY.I.K.
 • KAPCSOLAT
 • Kategóriák
  törlés
  Sigma 24mm f/1.4 A DG HSM Art (Sony E)
  Sigma 24mm f/1.4 A DG HSM Art (Sony E)
  Összehasonlítom

  Sigma 24mm f/1.4 A DG HSM Art (Sony E)

  Cikkszám: s401965
  3 év Garancia

  Fogyasztóknak (magánszemélyeknek): 3 év

  Nem fogyasztóknak (Cég, E.V): 3 év

  Garanciáról bővebb információt itt olvashat

  Tartozék napellenző,
  Nincs beépített képstabilizátor,

  Elismeréseink:

  Termék oldali kép 1
  239 890 Ft
  A termék átmenetileg nem elérhető.
  Kérdés a termékről
  Kedvencekhez adom
  Az alábbi termékeket ajánljuk még

  Sigma 24mm f/1.4 A DG HSM Art (Sony E) részletes leírása

  Egy teljesen új Art szériás objektív mutatkozik be, F1.4 fényerővel. Osztályában a legjobb optikai teljesítményt nyújtva ideális az éjszakai és városi fotózáshoz.

  Egy teljesen új, nagylátószögű objektív az ikonikus SIGMA Art szériából, F1.4 fényerőt kínál.

  A legjobb optikai teljesítményt kínálja, ez az objektív minimalizálja az optikai aberrációkat, csíkozódásokat.

  A SIGMA már bizonyított a nagylátószögű objektívek tervezésében és gyártásában. Erre a tudásunkra és a SIGMA 35mm F1.4 DG HSM | Art és az 50mm F1.4 DG HSM | Art az Art szériánkból való tapasztalásunkra hagyatkozva sikeresen csökkentettük a csóvahatást, kromatikus aberrációt, torzítást és vignettálást, hogy kiemelkedő szintű teljesítményt kapjunk, szinte aberráció vagy torzítás nélkül. Ez az objektív a lehető legjobb teljesítményt nyújtja számos témánál az utcaképeknél, hegy tájképeknél, a csillagos égboltnál egészen a beltéri fotózásig kevés fénynél, vagy témáknál melyek lágy BOKEH hatást követelnek meg. Élvezze az elképesztő optikai teljesítményt az új F1.4 fényerejű szériánál, mely a SIGMA Art vonalához csatlakozott.

  Az Art széria magas szintű művészi kifejezés

  A SIGMA a cserélhető objektívjeit három termékvonalba szervezte: Contemporary, Art és Sports ahol minden termék egy egyedi koncepció. Úgy tervezték, hogy az optikai teljesítménye és a bőséges kifejező ereje az Art széria termékvonalát a legmagasabb művészi kifejezést tegye lehetővé.. A megdöbbentő képalkotási teljesítménye megfelel a legmagasabb szintű szabványoknak, valamint kiváló tájképeken, portrékon, csendéleteken, közelképeken és tökéletes olyan képalkotáshoz, ami felszabadítja az emberben rejlő művészt. . Ideális stúdió fotózásokra, illetve más stílusú kifejezésekre is, mint az épület és csillagos égbolt fotózás.

  A SIGMA szakértelme és a legmodernebb technológiák alkalmazása lélegzetelállító optikai teljesítményt nyújt

  Az optikai aberrációk minimalizálásával, melyek hajlamosak a nagy átmérőjű lencséket érinteni, kiváló képminőség elérését teszi lehetővé.

  Ez az objektív minimálisan torzít, köszönhetően a SIGMA legújabb fejlesztési technológiáinak,ebben az objektívben a SIGMA több éves fejlesztése mutatkozik meg és kimagasló teljesítményt nyújt a kép széleken is, ultra nagy felbontáson. A természetes BOKEH hatás is szintén lehetséges. A legnagyobb rekesznyílást használva sem mutatkozik kromatikus aberráció, sőt természetes BOKEH hatást érhetünk el.

  Felhasználva az optikai szakértelmünket, minimalizálni tudtuk a csóva hatást, így optimális a csillagos égbolt fotózáshoz is.

  A csóva hatás egy aberráció, mely a pontszerű fényforrásnál jelentkezik, ahol egy csóva jelenik meg a pont fény helyett, különösen a nagy átmérőjű objektívekre jellemző. Az aszférikus lencsetagokat az 24mm F1.4 DG HSM objektívünk hátsó részére pozicionálva, korrigáltuk a beesési szöget az optimális teljesítmény érdekében. Még teljesen nyitott blendével is kiváló képminőséget érhet el. Mivel a csíkozódás a kép szélein minimális, ez az objektív kiválóan alkalmas égitestek, éjszakai világítások fotózására is.

  Minimalizált kromatikus aberráció - Köszönhető az FLD és SLD lencsetagoknak

  Az egyik követelménye a kimagasló képalkotásnak, a kromatikus aberráció csökkentése. Különösen az axiális irányú kromatikus aberráció, melynek minimalizálása kihívást jelentő feladat, még a képfeldolgozás közben is. Az objektív fejlesztési szakaszában létfontosságú volt, hogy csökkentsük a torzítást. A 24mm F1.4 DG HSM | Art objektívünk FLD ("F" Low Dispersion)* és SLD (Special Low Dispersion) lencsetagokat is tartalmaz, hogy minimálisra csökkentsük a kromatikus aberrációt, melyek főleg a kép szélek körül láthatóak. Az eredmény a kiváló képminőség a teljes fókusztartományon, az elkészült képek élesek és nagy kontrasztúak.

  *FLD lencse a legjobb minőségű alacsony fénytörésű üveg ami csak elérhető, rendkívül nagy fényáteresztő képességgel. Ennek az optikai üvegnek azonos a teljesítménye a fluorit üvegéhez, melynek alacsony fénytörési indexe és alacsony szórásképe van, a hagyományos optikai üvegekhez képest. Ez szintén előnye a rendellenes szórásképnek. Ezek a tulajdonságok minimálisra csökkentik a fennmaradó kromatikus abberációt, , melyet a hagyományos lencsék nem tudnak javítani, miközben nagy felbontású, kontrasztos képet biztosítanak.

  Nagy kontrasztú képek, világos szélekkel - még teljesen nyitott blendével is.

  Javítottuk a hatékonyságot nagy rekesznyílásnál és csökkentettük a vignettálást, úgy terveztük az objektívet, hogy megtartsuk a jó fényerejét. Még nyitott blendével is biztosítja a kontrasztos képeket a beltéri, asztro és kék égbolt fotózásnál is.

  Becsillanás és szellemkép csökkentés

  Egyedülálló alacsony fénytörésű üveg

  Már a lencsék tervezésének korai szakaszától mérjük a bevillanás és szellemkép mértékét, hogy így olyan optikai kivitelezést hozhassunk létre, amely ellenáll az olyan erős beeső fényeknek, mint például az ellenfény. A SIGMA Szuper Többrétegű Bevonata (Super Multi-Layer Coating) csökkenti a bevillanást és szellemképet, és segíti a fotósokat, hogy éles, kontrasztos képeket készítsenek ellenfényben is. A mellékelt napellenzőt használhatjuk, hogy kizárjuk a nem kívánt fényeket melyen negatív hatással vannak a képalkotásra.

  A fénytörés szöge az üvegben a fény hullámhosszától függ. Emiatt a különböző színek kissé eltérő fókuszpontban lesznek élesek. Ez okozza a fénytorzítást (szaknéven kromatikus aberráció), azt a színszegélyt, amely jelentős mértékben jelentkezik teleobjektíveknél. A színtorzítás jelentős része megszüntethető, ha egy magas fénytörésű konvex lencsét kombinálunk egy alacsony fénytörésű konkáv lencsével. Emellett is megmarad azonban a kromatikus aberráció egy része, amely „második spektrumként” ismert. A második spektrum minimalizálására - amely komoly gondot jelent a hagyományos objektíveknél -, a SIGMA objektívjeiben hároméle alacsony fénytörésű üveget is használunk a kiváló teljesítmény érdekében: ELD (Különösen Alacsony Fénytörésű), SLD (Speciálisan Alacsony Fénytörésű) és FLD („F” Alacsony Fénytörésű). Különösen az FLD üveg biztosít ultra alacsony fénytörést, ötvözve a magas áteresztő képességet és a fluorid rendhagyóan alacsony szórási karakterisztikáját. Ezeknek az alacsony törésmutatójú üvegek pedáns sorrendbe állítása és a nagyítás szétosztásának optimalizálása biztosítja a SIGMA objektívek kiemelkedő képvisszaadását, amelyet a kromatikus aberráció a legkisebb mértékben sem zavar.

  Torzítás

  Vignyettálás

  Csökkentett torzítás

  MTF karakterisztika

  A torzítás kompenzálása nem lehetséges a blende értékének változtatásával a nagylátószögű objektíveknél. Ezért az objektív fejlesztési szakaszában kell minimálisra csökkenteni. A SIGMA 24mm F1.4 DG HSM | Art objektívben korrigáltuk a fény beesési szögét a tárgyról az első és az aszférikus lencsetagokra, hogy optimalizáljuk a végső megjelenítést. Ez segített csökkenteni a torzítást.

  Lekerekített blende

  Ha pontszerű fényforrást fotózunk, mint például lámpafény vagy tükröződés víz felszínén a háttérben, a lekerekített 7 lemezes blende segíti a vonzó BOKEH effekt kialakulását még nagy rekesznyílás mellett is.

  A legkifinomultabb alapanyagok, használhatóság és funkcionalitás

  A fotóst szem előtt tartó, kifinomult, integrált kivitel.

  A Sigma minden új Art szériájába tartozó objektívhez gyári tartozék a kiváló minőségű gumírozott csatlakozóval ellátott fényvédő és egy újratervezett lencsevédő. Az objektíveken új autófókusz/manuális fókusz kapcsoló található, amely az intuitív használatot és a jobb működőképességet biztosítja. Belül a HSM ultrahangos motor biztosítja a nagy sebességű autófókuszt és a különösen csendes működést. Fejlett algoritmus kínál még egyenletesebb automatikus fókuszálást. A teljesen manuális fókuszálás képes felülbírálni más funkciókat, ezzel lehetővé téve a fotós saját kezű művészi beavatkozását. A réz foglalat a nagy precizitású megmunkálását speciálisan kezelt felület egészíti ki. Ennek fokozott ellenálló képessége hozzájárul az objektív kivételes tartósságához. Mind a külső, mind a belső részeknél optimális arányban használtunk TSC-t (hőstabil műgyanta), amely kiválóan egészíti ki a fém részeket, hozzájárulva az objektív nagy precizitású konstrukciójához. Az objektív kereskedelmi forgalomba kerülési időpontjának megfelelő évszám utolsó 3 számjegyét a lencseházra gravírozzuk.

  HSM (Hyper Sonic Motor)

  A HSM motor nagy sebességű autófókusz funkciót biztosít rendkívül csendes működés mellett. A továbbfejlesztett algoritmussal még egyenletesebb az automatikus fókuszálás. Az új firmware lehetővé teszi, hogy manuális fókuszt használjuk a fókusz gyűrű elforgatásával, miközben az objektív autófokuszál. Az AF/MF fókusz mód megváltoztatása nélkül teszi lehetővé a gyorsabb fókuszálást. A SIGMA USB DOCK ( külön megvásárolható) hozzáférést bitosít az MO funkcióhoz, ami lehetővé teszi, hogy autófókusz közben kézi fókuszra vátsunk pusztán a gyűrű elfordításával.

  TSC (hőstabil műgyanta)

  Hagyományosan a fém és polikarbonát minősége határozza meg a fényképezőgép és objektív szerkezetét. Az iparágban először a Sigma objektívek új szériája alkalmazza az új hőstabil műgyantát (TSC), amely minimális hőtágulást biztosít kiemelkedő keménység mellett. Ráadásul 25%-kal nagyobb rugalmasságot biztosít a polikarbonátnál. Mivel kicsi a hőtágulása, ezért a TSC jól illeszkedik a fém részekhez, még inkább hozzájárulva az objektívek nagy precizitású konstrukciójához.A TSC (hőstabil műgyanta) az alumíniumhoz hasonló hőtágulási karakterű. A TSC-ből készült alkatrészek kevésbé deformálódnak, lehetővé téve a kiemelkedően magas precizitású objektív konstrukció létrehozását. Az általában használt 20% üveget tartalmazó polikarbonáttal összehasonlítva a TSC körülbelül 70%-kal nagyobb rugalmasságot biztosít. A 30% üveget tartalmazó polikarbonáthoz viszonyítva pedig 25%-kal nagyobb rugalmasságot biztosít. (Az összehasonlítva más Sigma gyártású komponensekkel.)

  Új termékvonalak az SGV koncepcióból, új szintre emelik a képminőséget.

  Kiemelkedő funkcionalitás a teljes szériában, a SIGMA szabadalmaztatott A1 MTF mérési rendszerének köszönhetően.

  A kiváló objektívek készítéséhez három követelménynek kell megfelelni: megfelelő tervezés, pontos gyártás és ellenőrzés, amely biztosítja az előírásoknak való megfelelést. A SIGMA objektívjei jól átgondolt tervezés után kifinomult és fejlett Japán gyártástechnológia segítségével születnek. Objektívjeinknek a végső simítást a teljesítmény kiértékelése adja meg. Régen hagyományos érzékelőkkel mértük az objektívek teljesítményét. Mára már kifejlesztettük saját szabadalmaztatott A1* MTF (modulációs átviteli funkció - modulation transfer function) mérési rendszerünket, amely egy 46 megapixeles Foveon közvetlen képérzékelőn alapszik. Ennek a rendszernek a használatával minden egyes objektívet az Aizu gyárunkban ellenőrzünk, saját gyártási telephelyünkön. Ezzel még a korábban észrevehetetlen nagyfrekvenciás spektrumok is a minőség-ellenőrzés felülvizsgálata alá kerülnek, biztosítva a folyamatosan magas objektív teljesítményt. MTF rendszerünk képes tesztelni a teljes méretű (full frame) 20 megapixel feletti 35 mm-es digitális fényképezőgépekhez készült objektíveket is.

  46-megapixeles Foveon közvetlen képérzékelő

  MTF karakterisztika

  Ténylegesen 46 megapixeles (4800 x 3200 x 3 réteg) és 44 felvételi megapixelt (4704 x 3136 x 3 réteg) biztosító 23,5 x 15,7 mm-es APS-C X3 közvetlen szenzor képes érzékelni mind a három RGB alapszínt minden egyes képpontban, biztosítva ezzel a teljes és hiánytalan színvisszaadást. Három függőlegesen elrendezett szilikonba ágyazott érzékelő réteget használva kiaknázzuk a szilikonnak azt a képességét, hogy a piros, kék és zöld színt különböző mélységben nyeli el. Ez a rendszer a színeket sokkal pontosabban állítja elő, és élesebb felbontást nyújt pixelről pixelre, mint bármilyen más hagyományos képérzékelő. Mivel nem jön létre színszóródás (moiré effektus), nem kell alul áteresztő szűrőt használni, ezért a 46 megapixeles APS-C X3 közvetlen képérzékelő által létrehozott fény és szín három dimenziós érzést nyújt.

  Kiemelkedő precizitás és minőség - teljesen egészében Japánban gyártva

  Integrált gyártási rendszerünk minőségének optimalizálásával a Sigma arra összpontosít, hogy a dolgokat helyesen végezzük el saját kezűleg, saját technikánkkal. Azon kevés gyártó közé tartozunk, akiknek a termékei kizárólag Japánban készülnek. Szeretünk úgy gondolni a termékeinkre, hogy áthatja azokat szülőföldünk esszenciája, megáldva tiszta levegővel és vízzel, koncentráló, keményen dolgozó emberekkel. Sigma termékeink valódi minősége miatt büszkék vagyunk magunkra, ami a magas szinten összehangolt szakértelem, intelligencia és fejlett technológia eredménye. Kifinomult termékeink szerte a világon kielégítik a profik és a fotózás szerelmeseinek igényeit , mert gyártásunk eredeti mestermunka, amely szenvedélyünkre és szakértelmünkre való büszkeségünkre támaszkodik.

  Egy az Ön igényeire szabható objektív

  Az új egyedülálló szoftver és USB dokkoló egyszerűvé teszi a személyre szabást.

  Új termékvonalainkhoz kifejlesztettünk egy egyedülálló SIGMA Optimization Pro szoftvert, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az objektív szoftverének (firmware) frissítését és a fókusz pozíció, és más paraméterek állítását. A felhasználó képes összekapcsolni a számítógépét az objektívjével egy speciális USB dokkoló segítéségével, és egyszerűen kezelhető képernyő vezérléssel létrehozhatja saját objektív specifikációját. A Sports széria objektívjeihez a fókuszkorlátozó is személyre szabható.

  Az EISA 22 európai ország 50 elektronikai magazinjának különleges szövetsége. Neve nemzetközileg ismert, amit az Európai legjobbjai - EISA AWARDS Díjaknak köszönhet. A díjat első alkalommal 1982-ben adták át, azóta is minden évben összeülnek, hogy rangsorolják az elmúlt egy év elektronikai újdonságait, és megállapítsák a kategóriák legjobbjait. A döntési szempontok: funkciók, ergonómia, dizájn, technológiai újítások, ár-érték arány.

  2015-2016 Legjobb DSLR objektív: Sigma 24mm f/1.4 A DG HSM Art


  Adatok
  Gyártó
  Sigma
  Szín
  Fekete
  Méret
  85mm x 90.2mm
  Tömeg
  665g
  Felépítés
  15 lencsetag/11 csoport
  Fényerő
  f/1.4 fix
  Zoom tartomány
  24mm fix
  Rekesz tartomány
  1.4-16
  Szűrőméret
  77mm
  Képstabilizátor
  nem
  Minimum fókusz távolság
  0.25 m
  Maximum nagyítás
  1:5.3
  Látószög (horizontális/vertikális/diagonális)
  84.1°
  Optimális szenzorméret
  Fullframe
  Bajonett
  Sony E
  Kompatibilis vázak
  Mindegyik Sony E bajonettes vázra feltehető
  Beépített AF motor
  van
  AF-vezérlés
  HSM
  Gyári napellenző
  tartozék
  Cikkszám
  s401965
  Hasonló termékek
  Vélemények
  Légy Te az első, aki véleményt ír!
  Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
  bezár