Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD (Sony E) (5 év garancia)

Vissza a objektívek sony vázra kategóriába
Új!
539 890 Ft
425 110 Ft + áfa

  Elérhetőség:

  • Béke tér: Raktáron
  • Boráros tér: 1-2 munkanap
  • Szeged: 1-2 munkanap
  • Központ: Raktáron
  • Kiszállítás: 1-2 munkanap
  • FOXPOST: 1-2 munkanap
  • Pick Pack Pont: 1-3 munkanap


  • Tartozék napellenző
  • 810 gramm
  • Nincs beépített képstabilizátor

A legkönnyebb és a legkisebb f/2,8-as telezoom a kategóriájában.*

Teljesen új, lineáris VXD-motorral a gyors és precíz élességállításért. Innovatív funkciók, amelyek szabadon engedik a kreativitást.

*Az f/2,8 fényerejű, cserélhető AF teleobjektívek között (2020. januárjában: Tamron)

Jól kezelhető teleobjektív nagy, f/2,8 fényerővel

Tükör nélküli full-frame Sony kamerákhoz. A kis tömegnek és gyors reakciónak köszönhetően a teleobjektíves fotózás élvezetesebb, mint valaha.

A Tamron 70-180 mm-es F/2,8 Di III VXD (A056 modell) egy nagy fényerejű telezoom a Sony E-bajonettes, full-frame szenzoros tükör nélküli kamerákhoz. Legfontosabb tulajdonsága a kiemelkedő teljesítmény, még a teljes zoomtartományban nyújtott, nagy, f/2,8-as fényerő és a rekorder kis méret és tömeg mellett is. A szűrőmente 67mm, a legnagyobb átmérője 81mm, hosszúsága 149mm (70mm-es állásban) tömege pedig 810g.

A speciális lencseelemek bőséges használatának köszönhetően a 70-180 mm f/2,8 kiváló képminőséget nyújt. A mindössze 0,85 méteres közelpont (legkisebb élesre állítási távolság) pedig több lehetőséget nyújt a fotósoknak. A hatékonyabb AF-meghajtás érdekében a Tamron kifejlesztette az új VXD motort (Voice-coil eXtreme-torque Drive). A lineáris fókuszmechanizmus kivételesen csendes, az AF gyorsasága és precizitása pedig a legmagasabb szintű a Tamron történetében. Ezen felül egy „lebegő” rendszert építettek be, hogy a teljes élességtartományban kiváló lehessen a képminőség. Két VXD egység egyidejű és összehangolt elektronikus vezérlésével rendszer tiszta és éles képeket készít a közeli és a távoli tárgytávolságokra egyaránt. A nedvességálló konstrukció és a fluorbevonat megkönnyíti a kültéri fotózást. Az objektív teljes mértékben kompatibilis a fényképezőgép-specifikus funkciókkal, mint amilyen a Fast Hybrid AF. Ez a figyelemre méltó 70-180 mm-es f/2,8-as zoom immár a harmadik tagja a Tamron izgalmas, tükör nélküli gépekhez készített f/2,8-as fényerejű objektívhármasának

Jellemzők

Kompakt méret és kis tömeg a kényelmes mindennapi használatért

A Tamron ezt a kis méretű és könnyű objektívet úgy tervezte, hogy ideális párost alkosson egy full-frame szenzoros tükör nélküli kamerával. Az f/2,8-as fix fényerő és a kis méret elérésének érdekében a Tamron 180 mm-re választotta tele gyújtótávolságot és egy újszerű zoommechanizmust alkalmazott. Továbbá a fényképezőgép képstabilizáló funkcióját használja a rázkódásmentes fotózáshoz. Az eredmény egy kompakt teleobjektív, amely igazán kényelmes, és amellyel könnyű kézből felvételt készíteni. A szűrőmenet 67 mm-es átmérője megegyezik a Tamron többi olyan objektívjén alkalmazottal, amelyek full-frame tükör nélküli kamerákhoz készültek. Ez egyszerűvé teszi a szűrőkkel való munkát és megkönnyíti az objektívcserét is, hiszen így nem kell keresgélni a különböző méretű objektívsapkák között. A remek hordozhatóság nagyon hasznos tulajdonság ahhoz, hogy az objektívet a fényképezés számos területén lehessen használni.

A leggyorsabb autofókusz és a legmagasabb fokú precizitás a Tamron 70 éves történetében

A Tamron kifejezetten a 70-180 mm f/2,8 modellhez fejlesztette ki a legelső lineáris motoros AF-mechanizmusát, a VXD-t (Voice-coil eXtreme-torque Drive). Annak ellenére, hogy a beállítás sebessége gyorsabb, mint valaha, a meghajtó rendszer tartja a pozícionálás 0,005mm-es pontosságát, ami kisebb, mint az emberi hajszál tized része. Ez példátlanul gyors és pontos AF-beállítást jelent. A fókuszkövetést jelentősen továbbfejlesztették, hogy megkönnyítsék a sport- és akciófotózást - ezek a leggyakoribb témák, amelyekhez a fotósok telezoomot használnak. Az AF-rendszer biztosítja, hogy soha ne maradjon le a drámai és akciódús pillanatokról, akár állóképet, akár videót készít. Az objektív ezenkívül kivételesen csendes is, így zajokra érzékeny környezetben is ideális a fényképezésre. A lineáris motor ugyanis úgy épül fel, hogy a hagyományos hajtásrendszerekhez képest kevesebb rezgést kelt működés közben.

Kiemelkedő képminőség, amivel megragadja a pillanatok hangulatát

A 70-180 mm-es f/2,8 kifejlesztésével a Tamron olyan egyensúlyra törekedett, amely a kompakt méret és a kis tömeg mellett nem jár a jó képminőség feláldozásával. Az optikai rendszer 19 elemet tartalmaz 14 csoportban. A bőségesen alkalmazott speciális lencseelemek, - mint amilyenek az XLD (extra alacsony diszperziójú), az LD (alacsony diszperziójú), a GM (üvegből öntött aszférikus) és a hibrid aszférikus elemek - kivételesen nagy felbontóképességet hoznak a központtól egészen a sarkokig. A BBAR-G2 (második generációs szélessávú tükröződésmentesítő) bevonat csökkenti a tükröződést és a becsillanást, valamint jelentősen hozzájárul a témák pontos és nagy kontrasztú leképzéséhez, még ellenfény esetén is. Röviden: az objektív kiemelkedő élességet és tiszta képet nyújt, így a teljes zoomtartományban

kompromisszummentesen rögzíthető vele bármilyen pillanat egyedi hangulata.

Mindössze 0,85 m-es minimális tárgytávolság

A 70-180 mm-es f/2,8-as objektív közelpontja a teljes zoomtartományban 0,85m, ami valójában meglepő adat egy nagy fényerejű telezoomtól. A kis tárgytávolságnak köszönhetően a 180 mm-es helyzetben a maximális nagyítási arány 1:4,6, ami igencsak hatásos képek készítését teszi lehetővé. Továbbá a két lineáris VXD fókuszmechanizmussal felszerelt „lebegő” tag magas képminőséget biztosít és hatékonyan csökkenti a lencsehibákat, így az objektív kiváló képminőséget nyújt még a közeli felvételeknél is. A felhasználók így olyan egyedi képi eszközöket alkalmazhatnak, amelyeket csak ezzel az objektívvel tudnak megvalósítani.

Új lehetőséget a makrófotózás 0,27m-es tárgytávolsággal

A 70-180 mm f/2,8 egyedülálló képessége, hogy 70mm-es zoomállás mellett 0,27 m-es makrótartományban is lehet vele fotózni, manuális élességállítású módban. Habár ez az üzemmód megnehezíti az élesség beállítását a kép szélein, egy új világba nyújt betekintést, erre pedig csak ez az objektív alkalmas. Fedezze fel ezt a teljesen új fényképezési élményt!

További jellemzők

Nedvességálló felépítés

A nedvességálló felépítés védi az objektívet Szabadban való fotózáskor az objektívtubusba épített szigetelések védik az objektív belső szerkezetét.

Fluorbevonat a biztonságos tisztításért

A fontlencse külső felületét fluorbevonat védi, amely víz- és olajtaszító hatású. A lencse felületét így könnyebben lehet megtisztítani és kevésbé lesz érzékeny a szennyeződés, a por, a nedvesség és az ujjlenyomatok káros hatásaira.

Kör alakú rekeszlamellák

Kör alakú rekeszlamellák a lágy háttérelmosás érdekében A 9 lamellás rekeszszerkezetet úgy alakították ki, hogy megőrizze a szabályos köralakot, még akkor is, ha a teljesen nyitott helyzetből két értéknyit zárnak rajta. Így a háttérben lágy peremű elmosódás jelenik meg.

BBAR-G2 bevonat a lenyűgöző tisztaságér és kontrasztért

A Tamron már régóta újítónak számít a bevonattechnológiák terén. A bevonatok megakadályozzák a szellemképek és becsillanások létrejöttét. A második generációs BBAR-G2 bevonat hatalmas előrelépés, amely lényegesen jobb teljesítményt nyújt az eredeti BBAR (szélessávú tükröződésmentesítő) bevonathoz képest. A bevonat példátlan mértékben csökkenti a szellemképeket és a becsillanást, továbbá lehetővé teszi a finom részletek nagy tisztaságú megjelenítését még ellenfény mellett is.

A Tamron három zoomobjektívből álló kínálata a full-frame tükör nélküli kamerákhoz

A telezoommal kiegészítve immár teljessé vált a Tamron, három darab f/2,8-as nagy fényerejű zoomból álló kínálata a Sony E-bajonettes full-frame tükör nélküli kameráihoz.

A másik két modell a 17-28 mm F/2,8 Di III RXD (A046 modell) ultranagylátószögű zoom és a 28-75 mm F/2,8 Di III RXD (A036 modell) alapzoom. A sorozat legfontosabb jellemzője a kiváló hordozhatóság. A három objektív hihetetlenül könnyű, összesen mindössze 1780g, így valóra váltja a fotósok azon vágyát, hogy könnyen magukkal vihessenek három nagy fényerejű és hatékony zoomobjektívet.

Minta képek

A termék tulajdonságai:

GyártóTamron
Fő paraméterek
Fényerőf/2.8 fix
Zoom tartomány70-180mm zoom
KépstabilizátorNincs
Rekesz tartomány2.8-22
Szűrőméret67 mm
BajonettSony E
Kompatibilis vázakMindegyik Sony E bajonettes vázra feltehető
Fizikai paraméterek
Átmérő81mm
Hossz149mm
Súly810 g
Felépítés19 lencsetag/14 csoport
Optikai tulajdonságok
Minimum fókusz távolság0.27m (wide), 0.85m (tele)
Maximum nagyítás1:2 (Wide) / 1:4.6 (Tele)
Képszög34°21'-13°42'
Egyéb
Beépített AF motorvan
AF-vezérlésigen
Gyári napellenzőFlower-shaped hood (tartozék)
Doboz tartalmaobjektív, első és hátsó sapka, napellenző
Bejelentés dátuma2020. május 14
Hivatalos oldalhttps://www.tamron.jp/en/product/lenses/a056.html

Ár

539 890 Ft

Utoljára megtekintett termékek

Feliratkozás hírlevélre


A hírlevél feliratkozással a 220volt Magyarország Kft. az Ön által megadott e-mail címre az adatai alapján hírlevelet küld, és üzleti célú ajánlataival felkeresheti. A hírlevél feliratkozásával Ön önkéntesen hozzájárul a Hírlevél Adatkezelési Tájékoztatásban foglalt adatkezeléshez. Bármikor jogosult az adatkezelésről tájékoztatást kérni, az adatok helyesbítését vagy törlését igényelni az adatvedelem@220volt.hu email címre küldött levélben. Az Ön által rendelkezésre bocsátott adatok valódiságáért felelősséget nem vállalunk. Hírlevelünk Adatkezelési Tájékoztatóját itt olvashatja
© 2020 - 220volt Magyarország Kft. | A feltüntetett árak, képek, leírások tájékoztató jellegűek és nem minősülnek ajánlattételnek, az esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget. look by colordonor