• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Karácsonyi ajándékötletek: Mit ajándékozzak karácsonyra fotós ismerősömnek? - 2. rész

    220volt
    220volt
    2023.12.12 09:11
    Karácsonyi ajándékötletek: Mit ajándékozzak karácsonyra fotós ismerősömnek? - 2. rész

    A Karácsony a család, az igaz barátok és a meghitt együttlét ünnepe. Megajándékozzuk azokat, akiket igazán szeretünk. Mi 2023-ban is segítünk a keresgélésben, hogy a csomag kibontásakor biztosan felragyogjon a mosoly a számodra legfontosabb személyek arcán.

    A korábbi, általános kiegészítőkről szóló cikk folytatásában a termékspecifikus kiegészítőkről írok. Ugyanis vannak olyan fotós kiegészítők is, amik roppant hasznos és fontos részét képezik egy haladó vagy profi felszerelésének, viszont ehhez meg kell tudni az adott fényképezőgép típusát.

    Objektív szűrők

    Az objektívek kimondottan érzékeny finommechanikai termékek, így fontos a védelmük. A front lencse elé feltekerhető UV vagy CPL szűrő egyik feladata a fizikai védelem. Emellett az UV szűrő kiszűri a káros ultraibolya sugarakat, ezáltal a kép színtelítettsége javul. A CPL, vagyis cirkularpolar szűrő szintén élénkíti a színeket és kiküszöbölhető vele a felületek tükröződése, például az autó szélvédőjén.

    Az ND szűrők különböző intenzitásban vásárolhatók meg, de természetesen van vario is, amely általában ND 2-400 közötti értéken állítható. Ennek használatával lényegében a fényképezőgép érzékelőjére jutó fényt lehet befolyásolni. Legfőképp tájképeknél és mozgó tárgyak fotózásánál érdemes igénybe venni a szűrők adta lehetőségeket.

    Mindegyik szűrőre igaz, hogy tudnunk kell az objektív frontlencséjének átmérőjét, vagy az objektív típusát a helyes méret kiválasztásához. Az alábbi linkeken válogathatsz a különböző méretű és minőségű szűrők között:

    Makro közgyűrűk

    A makro közgyűrűkkel kipróbálhatjuk magunkat a makró fotózás izgalmas világában. Ezzel drága makróobjektív nélkül is betekinthetünk a tárgyak és élőlények mikroszkopikus fotózásába.

    Akkumulátorok

    Mindig jól jön, ha az ember táskájában lapul egy pótakkumulátor, így ez is egy kiváló ajándékopció.

     

    Távkioldók

    A távkioldó egy nagyon hasznos kiegészítő, amelyből létezik vezetékes és infrás verzió is. Azonban egy típus csak néhány adott vázzal működik, szóval az ajándékozott fényképezőjének pontos típusának tudatában válassz a különböző típusok közül. 

     

    Instax fényképezők és papírok

    Az Instax fényképezők pár éve már reneszánszukat élik, és még mindig nagyon menők. Ezekkel a megörökített pillanat azonnal kézzelfogható, hiszen hőszublimációs eljárással ki is nyomtatják a képet.

     

    Hordozható fotónyomtatók

    Az alábbi hordozható mobilnyomatók szintén hasznos kiegészítők, azok számára, akik szeretik kézzelfogható formában is a szelfiket, vagy a fontos pillanatokat.

    Kellemes Karácsonyi ünnepeket és egészségben gazdag Boldog Új Évet Kíván a 220volt csapata.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár