• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    TOP 3 ok, amiért érdemes kinyomtatni a fotóidat

    220volt
    220volt
    2023.09.15 11:40
    TOP 3 ok, amiért érdemes kinyomtatni a fotóidat

    A digitális korban kevesebbet nyomtatjuk ki a fényképeinket, mint valaha, sőt, néhányan közülünk soha nem is nyomtatják ki. És ez nagy kár, hiszen van valami igazán különleges abban, amikor a kezedben tartod munkád fizikai megnyilvánulását, és teszem azt felakasztod a falra, ahol évekig elhaladhatsz mellette.

    Az utóbbi években sajnos egyre inkább háttérbe szorul a fotóink kinyomtatása, csupán kedvtelés céljából. Ha hivatalos fotós az ember, akkor a megrendelő kérése általában néhány fotó nyomtatásba kerül... Ezzel szemben a szülői házunk folyosója és szobái nagy méretű faliképekkel vannak teli a mai napig, amelyeket édesapám készített akkor, mikor hajóskapitányként szolgált a Duna teljes vonalán. A mai napig szeret ezek előtt nosztalgiázni és büszkén mutatja végig a képeket, ha új vendég érkezik. Neki ez természetes volt, hogy felkerülnek a falra az általa készített képek.

    A mai fiataloknak ugyanakkor ez feleslegesnek tűnhet, de egy képernyő soha nem helyettesítheti azt az érzést, amikor a kezedben tartod a művedet, vagy látod, ahogy a falon lóg...

    A hosszas bevezető után következzen, most három konkrét ok, amiért szerintem minden fotósnak ki kellene nyomtatnia néhány megörökített pillanatát. 

     

    Jobb fotós leszel tőle

    Amíg nem látod a munkádat nagyban a falon nem biztos, hogy tisztában vagy a kép technikai problémáival, amelyek a tipikus weboldalméreteknél nem olyan nyilvánvalóak. Gondolok itt a zajra, az élességre, a kromatikus aberrációra stb. Ezek nyomtatásban sokkal nyilvánvalóbbá válnak. Vannak olyan fogalmak is, amelyeket valószínűleg csak a nyomtatás előkészítése során fogsz megtanulni, mint például az élesség és a színek optimalizálása a különböző kimeneti méretekhez, a soft proofolás, az ICC-profilok használata stb.

     

    Új kreatív lehetőségeket nyit meg

     Munkáid kinyomtatása új ötleteket ad, mivel elkezded használni a falfelületet, a képarányokat (a kép magasságának és szélességének aránya) és a különböző megjelenítési technikákat a kreatív folyamat részeként. Mit szólnál egy vízesésről készült függőleges panorámafotóhoz, amely elfér egy hosszú, keskeny helyen a falon? Különböző keretezési vagy rögzítési anyagok használata a fotó bizonyos elemeinek kiegészítésére vagy kiemelésére is szolgálhat.

     

    Valami kézzel foghatót nyújt, amit minden nap láthatsz és megoszthatsz

    A fotózással és általában a művészettel kapcsolatos egyik alapvető meggyőződésem, hogy az első és egyetlen személy, akit boldoggá kell tenned a művészeteddel, az te magad vagy. De ez a gondolat még ennél is több, mivel a fotózás legalább annyira szól a megosztásról, mint az alkotásról. Ha a fényképed képes arra, hogy másokkal is éreztessen valamit, akkor ez az igazi mércéje annak, hogy sikerült-e a kreatív elképzelésedet a munkádon keresztül közvetítened. A legnagyobb elismerés az, amikor valaki felakasztja a munkádat a falára, és a világa részévé teszi...

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    Sokak számára az egyik legnagyobb kérdés, hogy hogyan lehet pénzt keresni a fotózással.

    A szimmetria már régóta az egyik legerősebb eszköz a kép vizuális érdekességének biztosítására, és számos módja van...

    Hamarosan véget ér a nyár és beköszönt az ősz. Ezt az évszakot sokan az iskola kezdéssel, az öregedéssel és az elmúlással azonosítják. Ugyanakkor fotós szemmel ez az egyik leggyönyörűbb időszak.

    Ha fotózásra adod a fejed, akkor előbb vagy utóbb biztosan találkozol ezzel a kérdéssel. A 220volt munkatársai is találkoztak már párszor ezzel a kérdéssel az értékesítő pultban...

     

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár