• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Az evolúció évtizede a fotózásban, a funkciók és szolgáltatások bővülése - 2.rész

    220volt
    220volt
    2023.12.12 11:41
    Az evolúció évtizede a fotózásban, a funkciók és szolgáltatások bővülése - 2.rész

    Az elmúlt évtizedben a fotózás a technológiai fejlődésnek köszönhetően gyors átalakuláson ment keresztül...

    A mai fényképezőgépek az innováció csodái, amelyek nagyban különböznek az alig 10 évvel ezelőtti társaiktól. Ebben a cikkben kicsit elmélyedek a mostani és az elmúlt évtized kamerái közötti technológiai különbségekben, hogy ezek a fejlesztések jelentősen jobb képminőséget eredményeznek-e, és megnézzük, hogy a technológia hogyan alakította át a fotózás világát. Az előző részben a szenzor és AF-rendszer fejlődését vettem górcső alá, ezúttal pedig a funkciók és szolgáltatások változásaira térek ki.

     

    Képfeldolgozás és kamerán belüli funkciók

    A modern fényképezőgépek feldolgozó teljesítménye a gyorsabb processzoroknak és a továbbfejlesztett algoritmusoknak köszönhetően hatalmasat fejlődött. A fényképezőgépek ma már rengeteg kamerán belüli funkciót kínálnak, például fejlett képstabilizációt, kreatív szűrőket és valós idejű HDR-feldolgozást. Ezek a funkciók lehetővé teszik számunkra, hogy közvetlenül a kamerában kísérletezzünk. Továbbá, a fényképezőgépek ma már a gépi tanulást és a mesterséges intelligenciát használják a képminőség javítására, a zaj csökkentésére és még a sekély mélységélesség szimulálására is, drága objektívek nélkül. A hardver- és szoftverfejlesztések összeolvadása átformálta azt a módot, ahogyan a szakmához közelítünk. 

     

    A csatlakoztathatóság és intelligens funkciók térnyerése

    A csatlakozási lehetőségek integrálása figyelemre méltó fejlődésen esett át az elmúlt évtizedben. A fényképezőgépek ma már beépített Wi-Fi-vel, Bluetooth-szal és NFC-vel vannak felszerelve, ami zökkenőmentes csatlakozást tesz lehetővé az okostelefonokkal és más eszközökkel. Ez megkönnyíti a képek gyors és egyszerű megosztását a közösségi médiaplatformokon, és a kamera távvezérlését az erre szolgáló alkalmazásokon keresztül. 

    Emellett az olyan intelligens funkciók, mint az arcfelismerés, a jelenetfelismerés és az automatikus földrajzi címkézés is általánossá váltak. Ezek a funkciók nemcsak a fényképezési folyamatot egyszerűsítik, hanem hozzájárulnak az intuitívabb és felhasználóbarátabb élményhez is, különösen a kezdők számára.

     

    A méret, mint fontos tényező

    A miniatürizálás és az anyagtechnológiák fejlődése a kamerák méretének és súlyának csökkentését eredményezte a teljesítmény csökkenése nélkül. Különösen a tükör nélküli fényképezőgépek váltak egyre népszerűbbé, amelyek a hagyományos DSLR fényképezőgépek kompaktabb alternatíváját kínálják. Ez a váltás elérhetőbbé tette a kiváló minőségű fényképezést, és arra ösztönözte a fotósokat, hogy könnyebben mozduljanak ki a komfortzónájukból.

    Folytatás "Az evolúció évtizede a fotózásban, a személyes véleményem és a konklúzió – 3. rész" című cikkben. 

     

    Írta: Háfra Zsolt


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    Az elmúlt évtizedben a fotózás a technológiai fejlődésnek köszönhetően gyors átalakuláson ment keresztül...

    Az elmúlt évtizedben a fotózás a technológiai fejlődésnek köszönhetően gyors átalakuláson ment keresztül...

    A 220volt kínálatában találsz költséghatékony megoldásokat a fotós felszerelésed tisztán tartására.

    Vészesen közeleg az év vége, így itt az ideje a 2023-ban készített fotóid learchiválásának, hogy a megörökített emlékek tényleg meg is maradjanak.

     

     

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár