• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Véleménycikk: A TOP 9 legnépszerűbb vlogger kamera

    220volt
    220volt
    2023.01.18 14:33
    Véleménycikk: A TOP 9 legnépszerűbb vlogger kamera

    Napjainkban még mindig jellemző a vlogolás térhódítása, ennek oka, hogy egy videóblogban igazán kiteljesedhet kreativitásod és így tudod legjobban átadni üzeneted.

     

    A YouTube-nak és TikTok-nak köszönhetően számos influenszer nőtt már ki a semmiből. A legismertebbeket az igényes tartalomgyártás jellemzi, amihez bizony elengedhetetlen kellék lehet a vlogger kamera. Az efféle működéshez másféle szempontokat kell figyelembe venni, mint fotózásnál. Nézzük is meg, hogy mik ezek!

    Videó módok

    Ha vlogoláshoz választunk kamerát, akkor elsődleges szempontunk a felbontás legyen. A 4K manapság már alap, és akkor is érdemes abban felvenni a tartalmat, ha nem ebben a formátumban tervezzük publikálni, mivel így az utómunka során nagyobb mozgástér áll a rendelkezésünkre. Fontos azonban tájékozódni a termékadatlapon, hogy az adott vlogger kamera a teljes szenzorból olvassa ki az adatokat 4K esetében, vagy belevág (crop). Utóbbi esetében veszítünk a látószögből, de ezen egy másik objektívvel segíthetünk- persze nyilvánvaló módon ez plusz költséggel jár.

     

    Képstabilizálás 

    Ez elengedhetetlen a kézből készített felvételekhez. A MILC-ek esetében a legelterjedtebb a szenzorstabilizálás, amely nagyobb fokú stabilizálást tesz lehetővé. Ha a választott vlogger kamera nem rendelkezik ilyennel, akkor érdemes stabilizátoros kitobjektívet beszerezni. A videó specifikusabb vázak rendelkeznek digitális képstabilizálással, amely ugyan elvesz valamennyit a látószögből, viszont cserébe a kézremegéseket kiszűri. Ez a szenzorstabilizátorral együtt használva nagyobb fokú stabilizálást eredményez. Ha pedig gimbalt használunk, az már egy másik dimenzió, viszont alapstabilizálás akkor sem árt.

     

    Kihajtható és forgatható érintőképernyő

    Egy vlogger számára fontos, hogy lássa kontrollképet. Ezen a területen a gyártók különféle megoldásokat alkalmaznak, kezdve a lefelé vagy felfelé 180 fokban hajtható kijelzőtől az oldalra kihajtható és teljesen magunk felé fordítható megoldásig. Utóbbi a leguniverzálisabb és a legelterjedtebb!

    Mikrofon és fülhallgató csatlakoztatás

    Ezen a téren nagyon sokat fejlődtek a kamerák, a jobb hangminőség érdekében mégis hasznos a külső mikrofon. Például szeles környezetben, vagy ha távolabb van a kamera. A fülhallgató kimenet szintén megtalálható a legtöbb terméken, ezen keresztül pedig ellenőrizhetjük a hangminőséget. Külső hangrögzítő használata esetén erre nincs szükség!

    A 220volt webshopjából válogattam ki a szerintem legideálisabb kamerákat a YouTube-ra való tartalomgyártáshoz:

    Sony ZV-1 Vlog kamera

    Sony ZV-E10 váz

    Nikon Z50 Vlogger kit

    Nikon Z30 Vlogger kit (A termék nevére kattintva elolvashatod a tesztet.)

    Nikon Z fc Vlogger kit (A termék nevére kattintva elolvashatod a tesztet.)

    Canon EOS R10 (A termék nevére kattintva elolvashatod a tesztet.)

    Canon EOS M50 Mark II (A termék nevére kattintva elolvashatod a tesztet.)

    Panasonic Lumix G DC-G100VEG-K kit

    Fujifilm X-S10 váz

    Az általánosságban elmondható, hogy egy jobb kamera még nem biztosítja a feliratkozók számának növekedését, azonban segít az olyan minőségi tartalom létrehozásában, amelyet a nézők szeretnek és élveznek. Ez a látványos képi világgal és az érdekes tartalommal megfűszerezve már hozza a követőket! Azt viszont ne feledd, hogy a közönséged a tartalmaid miatt követ téged, és ezt semmilyen kamera nem tudja helyettesíteni. A YouTube-vlogolás és a TikTok-ra való tartalomgyártás pedig egy külön művészet, és ekként is kell kezelni!

    Írta: Háfra Zsolt

    Raktáron
    Béke tér: Raktáron
    Kiszállítás: 1-3 munkanap
    299 890 Ft
    Forgass körbe
    Raktáron
    Béke tér: Raktáron
    Kiszállítás: 1-3 munkanap
    398 900 Ft
    (-19%)
    319 890 Ft
    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár