• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Pletyka Rovat: Állítólag nagy bejelentések várhatók ősszel a Canontól!

    220volt
    220volt
    2024.03.19 08:39
    Pletyka Rovat: Állítólag nagy bejelentések várhatók ősszel a Canontól!

    Az 1-es és az 5-ös sorozat a Canon legfontosabb professzionális modelljei, amelyek a Canon zászlóshajóját, illetve professzionális, munkára szánt termékeket foglalják magukban.

     

     

    Éppen ezért, sok felhasználó türelmetlenül várja a további információkat a közelgő EOS R1-ről és EOS R5 Mark II-ről. Ezekről már egy ideje pletykálnak a felhasználók és a bennfentesek, most pedig ismét egy kicsit többet tudunk... 

    Külföldi fórumokon lehet arról olvasni, hogy a Canon a következő hónapokban, valószínűleg késő tavasszal jelenti be az EOS R5 Mark II-t, és ezzel egy időben vagy nem sokkal később egy EOS R1 fejlesztési hír is érkezhet. Ez nagyjából egybeesik azzal, amikor az EOS R1-ről várhatóan hivatalos híreket hallhatunk, mivel a Canon gyakran mutatja be az 1-es sorozatú testeket a nyári olimpiai játékokon. Továbbá a fényképezőgépgyártók az elmúlt években a hype kiépítése érdekében a magas szintű kínálatuk lassú termékmegjelenítése felé kezdtek tendálni. Tehát nagyon valószínű, hogy a fényképezőgép a profik számára az UEFA Euro 2024-en és a nyári olimpián is elérhető lesz, a fogyasztói elérhetőség pedig ősszel következik.

    Másrészt ez a vártnál korábbi bejelentési dátumot jelentene az EOS R5 Mark II számára, bár minden bizonnyal összhangban lenne az 5-ös sorozat hagyományos kiadási ciklusaival, ez átlagosan körülbelül 3,5-4 évet jelent a modellek között. Ez pedig július 9-én fordul a 4. évbe. Az eredeti gondolat az volt, hogy a Canon kizárólag az EOS R1-re szeretné összpontosítani a figyelmet, de lehet, hogy más tervei vannak, különösen mivel az 5-ös sorozatú vázak népszerű munkagépek a különböző szakemberek körében, és lehet, hogy hamarabb szeretné piacra dobni. Remélhetőleg hamarosan még több hírt hallunk majd erről.

    Személy szerint én nagyon várom a fejleményeket, mivel volt szerencsém sokat dolgozni az EOS R5-tel és az R3-mal is. Mindkét esetben azt éreztem, hogy ennél már nem lehet feljebb. A technika fejlődése viszont alaposan rám cáfolt a szemkövető AF bemutatásával. Szóval nagyon mozgatja a fantáziámat, hogy milyen újdonságot pakolnak majd bele az EOS R1-be.

     

    Te, hallottál valami érdekes pletykát a fotós világból? Írd meg kommentbe!

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    Évek óta rendszeresen gyártom a tartalmakat a 220volt.hu weboldalára. Először a tesztrovatot élesztettük fel, modern, fiatalos formában. Majd létrejött a Hírek almenü, ahol fotós tippeket és különböző érdekes témákat boncolgatok rövidebb terjedelemben.

    A Canon fényképezőgép-, nyomtató- és szkennerszoftverekkel egyszerűbbé teheted munkádat és növelheted a kreativitásod.

    Az alábbi tippek alkalmazásával még csodásabb fotókat készíthetsz autókról mozgás közben.

    Használd a 2024-es fotózási trendek listáját, inspirálódj, próbálj új technikákat és legyél kreatívabb.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár