• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Fotós tippek: TOP 5 trendi fotózási stílus 2024-ben

    220volt
    220volt
    2024.02.06 07:44
    Fotós tippek: TOP 5 trendi fotózási stílus 2024-ben

    Használd a 2024-es fotózási trendek listáját, inspirálódj, próbálj új technikákat és legyél kreatívabb.

    A fotósok hajlamosak felkapni a fejüket a legújabb felszerelésekre, és nem véletlenül: ezek új lehetőségeket kínálnak a csodálatos képek készítéséhez. Ha ki akarsz tűnni a talán túlságosan telített piacon, akkor elengedhetetlen, hogy lépést tarts a feltörekvő trendekkel és technikákkal. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani azzal, hogy összeszedtem neked olyan fotózási trendeket, amelyekre érdemes figyelned 2024-ben.

     

    Drónfelvételek

    A légi felvételek régebben szinte megfizethetetlenek voltak, így a legtöbb stúdió és ügyfeleik számára elérhetetlenek voltak. De kinek van költségvetése helikopterekre, állványokra vagy más drága technikákra?? Mivel azonban az olyan eszközök, mint a drónok olcsóbbá válnak, a fotósok számára minden eddiginél könnyebbé válik a lélegzetelállító képek és egyedi nézőpontok megörökítése az égből. 

     

    Retro és vintage fényképezés

    A "retro" esztétika újjáéledése nagyon szórakoztató lehet, különösen a portré és a szerkesztés szempontjából. Akár eldobható filmes fényképezőgépeket, fotófülkéket vagy olyan stilizált fotózásokat szeretnél megvalósítani, amelyek visszarepítik ügyfeleid a "szebb napokra", ezt a szórakoztató trendet érdemes szem előtt tartani.

     

    Modern, minimalista önkifejezés

    A stílus spektrum másik végén a modern, minimalista esztétika emelkedik a fotóstílusok kedvencei közé. Ha termék- vagy életmódfotós vagy, valószínűleg mindenhol találkozol ezzel a trenddel. Egy monokróm nagy kontrasztú újszülöttfotó, egy városi vagy minimalista környezetben készült családi fotó remek példa erre a stílusra. A hangsúly a témán van, és csakis a témán. 

     

     

    Filmes fotók

    Ha egy kép többet ér ezer szónál, nem csoda, hogy az ügyfelek olyan fotókért kiáltanak, amelyek olyanok, mintha mozgásban lenne az élet. A filmes fotózás a világítás, a felszerelés és az ingerek ügyes használatát jelenti, hogy a fotósok dinamikus képeket készíthessenek ügyfeleikről. A fotókon keresztül történő történetmesélés olyan művészet, amelyet nem minden fotós tud megvalósítani. Meg kell tervezni a történetet, amit el akarsz mesélni, akárcsak egy filmben!

     

    Természetes hátterek

    Mint azt jól tudod, az, hogy mi történik a háttérben, eldöntheti vagy megtörheti a fotódat. Nem meglepő, hogy a fotósok folyamatosan vadásznak az olyan nagyszerű helyszínekre, ahol a hátteret ők tudják szabályozni. A városi falfestmények vagy statikus stúdióháttér helyett azonban 2024-ben az ügyfelek és a fotósok egyaránt a természetesebb és organikusabb hátterek felé fognak tendálni. A természetes hátterek használata nyugtató, időtlen és vizuálisan vonzó jeleneteket biztosíthat a fotósok számára. 

    Természetesen ezekhez minden eszközt és kiegészítőt megtalálsz a 220volt webshopjában.

     

    Írta: Háfra Zsolt 

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

     

    A teleobjektívek kialakításuknak köszönhetően számtalan helyzetben ideális társa egy fotósnak. Kezdve a portréktól, a vadvilágon át egészen a sportig.

    A kristály fotógömbök, vagy Lensball-ok, még mindig népszerűek. Vannak, akik már évek óta használják, mint kreatív fotós eszköz és vannak akik még csak most ismerkednek ezzel a végtelenül egyszerű, ugyanakkor rengeteg lehetőséget rejtő kiegészítővel. Ez a cikk leginkább az utóbbi tábornak lesz hasznos.

    A 220volt kínálatában találsz költséghatékony megoldásokat a fotós felszerelésed tisztán tartására.

    Legutóbbi, Canon RF 200-800mm f/6.3-9 IS USM tesztem írása közben villant be, hogy utána kéne nézni, hogy mi a legnagyobb gyújtótávolságú lencse, amit valaha gyártottak. Ugyanakkor remek szemléltetője ez annak is, hogy miért nincsenek nagyfényerős monstrumok a bestseller termékek között. Nézzük, tehát a LEG-eket...

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár