• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    TOP 5 fotós tipp : Hogyan használjuk a Lensballt?!

    220volt
    220volt
    2023.10.19 14:50
    TOP 5 fotós tipp : Hogyan használjuk a Lensballt?!

    A kristály fotógömbök, vagy Lensball-ok, még mindig népszerűek. Vannak, akik már évek óta használják, mint kreatív fotós eszköz és vannak akik még csak most ismerkednek ezzel a végtelenül egyszerű, ugyanakkor rengeteg lehetőséget rejtő kiegészítővel. Ez a cikk leginkább az utóbbi tábornak lesz hasznos.

    A Lensball két hátránya talán, hogy elég nehéz és törékeny, bármilyen sérülés vagy karcolás elkerülhetetlenül hatással lesz a fotóidra. De ha előre megtervezed, hogy magaddal viszed, és kéznél van ez a cikk, akkor gyakorlatilag bármilyen környezetben használható. Sőt, látványos végeredménnyel térhetsz haza. 

    Mielőtt rátérnék a fotós tippekre és ötletekre, egy dologra szerettem volna rögtön az elején rámutatni, hogy a Lensball-on belüli kép egyértelműen fejjel lefelé van. Tehát, fényképezőgéped nyers képében minden lencsevégre kapott fotód fejjel lefelé lesz. Ez csak a kristálygömb fénytörése miatt van. Nekem személy szerint ez nagyon tetszik, mert így egy kicsit érdekesnek tűnik. Ha azonban azon tűnődsz, hogyan fordítsd meg a Lensball képét, ne aggódj! Erről a cikk végén fogok írni. Most pedig lássuk az 5 fotózási tippet:

    1. Fotózz a lehető legalacsonyabbról

    2. Tedd a fókuszt a Lensball-ra

    3. Használd este is, a fények és bokeh egyvelege látványos pillanatokat eredményezhet

    4. Keress érdekes formákat

    5. Használd ki a tükröződéseket

     

    +1 Hogyan fordítsd meg a Lensball-ba zárt világot?

    Erre több opció is van:

    • Homályosítsd el a hátteret olyan mértékben, hogy ne lehessen kivenni. Ezután egyszerűen forgasd el az egész képet 180 fokkal.
    • Használj valamilyen képszerkesztő szoftvert, jelöld ki a Lensballt-t és azt forgasd el 180 fokkal.
    • Használd ki a tükröződéseket. Ez már nehezebb lehet, de ha a tükörképet fotózod, az újra megfordítja a képet.

    Összegzés

    A Lensball egy nagyon egyedi tárgy, ezért szeretik annyira, és te is fogod, azonban minden különleges dologra vigyázni kell, hogy sokáig ki tudjon szolgálni. Éppen ezért fontos a biztonságos szállítás és karcmentesség. Használat előtt megtakarítás. Ha vigyázol rá az üveggömb meghálálja és lehetővé teszi, hogy kihívást jelentő időjárási körülmények között és potenciálisan nem túl inspiráló helyzetekben is nagyszerű fotókat készíts. Ez a végtelenül egyszerű kiegészítő rengeteg ötletes és érdekes kép elkészítésében játszott már szerepet, ahogy azt az illusztrációként használt fotók is bizonyítják.

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    Sokak számára az egyik legnagyobb kérdés, hogy hogyan lehet pénzt keresni a fotózással.

    A digitális korban kevesebbet nyomtatjuk ki a fényképeinket, mint valaha, sőt, néhányan közülünk soha nem is nyomtatják ki. És ez nagy kár, hiszen van valami igazán különleges abban, amikor a kezedben tartod munkád fizikai megnyilvánulását, és teszem azt felakasztod a falra, ahol évekig elhaladhatsz mellette.

    A szimmetria már régóta az egyik legerősebb eszköz a kép vizuális érdekességének biztosítására, és számos módja van...

    Hamarosan véget ér a nyár és beköszönt az ősz. Ezt az évszakot sokan az iskola kezdéssel, az öregedéssel és az elmúlással azonosítják. Ugyanakkor fotós szemmel ez az egyik leggyönyörűbb időszak.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár