• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    A Fujifilm X100VI minden rekordot megdönthet?!

    220volt
    220volt
    2024.04.11 14:14
    A Fujifilm X100VI minden rekordot megdönthet?!

    A Fujifilm X100VI előrendelési számai már most minden rekordot megdöntöttek, mivel a világ megőrül az új fényképezőgépért. Na, de mi ennek az oka?

    Az igazat megvallva sokáig nem szerettem az eredeti Fujifilm X100-at. Amikor először megjelent, sokakhoz hasonlóan engem is elbűvölt a gyönyörű formavilága, de a fényképezőgép működése sosem volt nekem való. A meglehetősen unalmas - véleményem szerint - 35 mm-es objektív sem segített a helyzeten. Egészen addig, amíg nem próbáltam ki az X100V-t. A "V" egy jelentős újra tervezés volt, jobb objektívvel, egy nagyon karcsú, csuklós LCD-panellel, valamint új filmszimulációs és tónusmódokkal... Aztán megérkezett a Fujifilm X100VI, és olyan történt, amit még Theo Georghiades, a Fujifilm angliai vezérigazgatója sem látott. Ugyanis ezt nyilatkozta egy újságnak: „Ez a legnagyobb előrendelési számunk a történelemben, és a Fujifilm eddigi legnagyobb számban történő bevezetése. Még soha nem láttam ehhez foghatót."

    Fujifilm X100VI vagy X100V?

    A test nem sokat változott, de a belső részek teljesen megújultak. A 40 megapixeles érzékelő az egyik kedvenc APS-C érzékelőm, és mostantól ez az X100VI dobogó szíve. A 23mm f/2 II objektívet nyilvánvalóan úgy tervezték, hogy jövőálló legyen. A tökéletes módja annak, hogy az extra megapixeleket teljes mértékben kihasználjuk az, hogy a fényképezőgépet stabilabbá tesszük, és a Fujifilm megtalálta a módját, hogy beépítsen egy hat fokozatú IBIS rendszert. Ez az oka a kissé vastagabb váznak, és hihetetlenül hasznossá teszi a fényképezőgépet az utcai fotózáshoz és a gyenge fényviszonyok között történő fényképezéshez. Az ebből adódó 40 grammos súlytöbblet lényegében észrevehetetlen.

    Egy másik hatalmas frissítés az új autofókusz algoritmus. A Fujifilm négy év alatt hosszú utat tett meg, és most az X100VI továbbfejlesztett követő autofókusszal, arc- és szemfelismeréssel, valamint az összes praktikus, tárgyspecifikus felismerési móddal is rendelkezik. A Fujifilm filmszimulációs módjai a márka egyik ikonikus funkciói közé tartoznak, viszont lehetne egy olyan lehetőség, amellyel korlátozni lehet, hogy melyiket nem használom rendszeresen, mert húsz opciót már nehéz gyorsan végig pörgetni.

     

    Tehát akkor végül is mi a Fujifilm X100VI sikerének titka?

    Szerintem az, hogy ez egy kortalan klasszikus! Külsőre a fényképezőgép nem távolodott el a gyökereitől, megtartva elegáns megjelenését és praktikus zsebméretű ergonómiáját. Az X100VI-t szórakoztató használni, és a vállra akasztva is jól mutat. Amit kapunk, az az X100V-hez képest jelentős javulás a képminőségben, mind a puszta megapixelek, mind pedig az eredendő stabilitás tekintetében. Ha egy régebbi modellről váltasz, vagy először merülsz bele az X100-as rendszerbe, a VI lesz a legjobb választás. 

    Felmerül a kérdés, hogy a Fujifilm képes-e lépést tartani a kereslettel, mivel az új X100VI nagyon népszerű lett. Egy érdekes változás, hogy a gyártást Japánból Kínába helyezték át, és ez lehetővé teheti a Fujifilm számára, hogy jobban kezelje az X100VI nagy megrendeléseit.

     

    Ettől függetlenül izgatottan várom, hogy a 220volthoz is eljusson az X100VI sorozatgyártású változatának egy példánya , amit természetesen megosztok veled kedves olvasó.

     

     Írta: Háfra Zsolt

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

     

    Amellett, hogy az X100VI a Fujifilm legújabb érzékelőjével és processzorával büszkélkedhet, az X100VI az első X100 szériás digitális fényképezőgép, amely vázon belüli képstabilizátorral rendelkezik.

    A filmes fényképezőgépek újjáéledő népszerűségnek örvendenek a tizenévesek és a fiatal felnőttek körében.

    Ahogy a legtöbb gyártó, úgy természetesen a FUJIFILM is biztosít a felhasználóinak olyan ingyenes szoftvereket, amelyekkel egyszerűsíthetők vagy éppen fegyorsíthatók a munkafolyamatok.

    A téli komorság és szürkeség után márciusban végre zöldbe borul minden és felélénkül az élet.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár