• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Fotós tippek: Kreatív fotográfiai projektek 2024 tavaszára

    220volt
    220volt
    2024.03.01 08:18
    Fotós tippek: Kreatív fotográfiai projektek 2024 tavaszára

    A téli komorság és szürkeség után márciusban végre zöldbe borul minden és felélénkül az élet.

    Fotós szemmel ez az egyik legszebb időszaka az évnek, elkezdenek rügyezni a fák, virágba borulnak a növények és újjáéled a természet. Ez pedig számos témát szolgáltat évről- évre. Az idei azonban kicsit más lesz. Hozok neked, kedves olvasó néhány tavaszi jellegű tippet és témát... A cél az, hogy kéthetente egy-egy projektet valósíts meg, így különböző műfajokat fedezhetsz fel, és különböző készségeket sajátíthatsz el, amelyek segítenek fejlődni fotósként.

     

    Hozd be a tavaszt a házba

    Amikor a tavasz első jelei megjelennek, úgy tűnik, mindannyian fellélegzünk... Azonban azzal is tisztában vagyunk, hogy az áprilisi záporok messze túlmutatnak az áprilison, ezért az esős napokon hozd be a tavaszt a házba. Ezt különböző installációkkal, akár egy karton lap és néhány virágszirom segítségével meg is tudod tenni.

    Multiexpo, a kísérletezés remek módja

    Ennek a népszerű technikának az alapja, több fotót igényel ugyanarról a témáról különböző fókuszpontokon. Majd a képet egymásre kell helyezned egy olyan szerkesztőprogrammal, mint a Photoshop.

     

    Kerti élet

    A tavaszi kert tökéletes helyszín egy jó projekthez. Bár ez a felvétel úgy tűnik, mintha őszintén, a virágok mögül készült volna, valójában gondosan megkomponált és átgondolt, hogy eladja az álmot. Az olyan tárgyak, mint egy takaró és egy magazin elhelyezése az asztalon életstílus-elemet ad a jelenethez, és lehetővé teszi a néző számára, hogy elképzelje magát ebben a környezetben.

     

    Állati portrék

    Sok állat tavasszal születik, ezért használd ki ezt, hogy karakteres állatportrékat készíts. A nyerő felvételekhez tartsd a fókuszt az állat szemén vagy arcán, hogy kapcsolatot teremts a téma és a néző között. Az állatokkal nehéz lehet dolgozni, ezért légy türelmes, és folytasd a fotózást, hogy biztosítsd a nyerő képet.

     

    Gyönyörű pillangók

    Késő tavaszra sokféle lepkefaj kezd kikelni. Ez is különösen érdekes projekt... Irány a helyi park, és keress virágokat vagy érdekes hátteret, ahol a pillangók megpihenhetnek. A legjobb eredmény érdekében használj nagyobb gyújtótávolságú objektívet, például egy 100 mm-es makró objektívet.

     

    Széles és alacsony

    Ahogy a tavasz beköszönt a virágzásnak indulnak virágok... Ösztönösen, amikor széles látószögű felvételt készítünk, a rekesznyílást keskenyre állítjuk, hogy a jelenet elölről hátrafelé éles legyen. Ez alkalommal azonban pont az ellenkezőjét kell tenned. Homályosítsd el a hátteret és az előteret. Ez akkor működik a legjobban ha f/2.8-on vagy nagyobb rekeszen fotózol. Gondold át, hogy a fókusz hol helyezkedik el a képen. A felfelé vezető út egyharmada gyakran kellemes eredményt hoz.

     

    Fontos, hogy mindig időjárásnak megfelelő fotós témát válassz. Ha van rá mód, akkor válaszd a reggeli vagy esti időszakot a lágyabb fényviszonyok miatt.

     

    Írta: Háfra Zsolt

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    Évek óta rendszeresen gyártom a tartalmakat a 220volt.hu weboldalára. Először a tesztrovatot élesztettük fel, modern, fiatalos formában. Majd létrejött a Hírek almenü, ahol fotós tippeket és különböző érdekes témákat boncolgatok rövidebb terjedelemben.

    Az alábbi tippek alkalmazásával még csodásabb fotókat készíthetsz álló autókról. Egy korábbi írásomban a mozgásban lévő autók dinamikus fotózásáról írtam, ami hozzám nagyon közel áll. Ugyanakkor az autóknak nem kell mindig mozgásban lenniük egy hatásos autós képhez. Egy statikus felvétel is lehet ugyanolyan lenyűgöző, de sok múlik a beállításon, a szögön és a háttéren.

    Az alábbi tippek alkalmazásával még csodásabb fotókat készíthetsz autókról mozgás közben.

    Ha fotózásra adod a fejed, akkor előbb vagy utóbb biztosan találkozol ezzel az anomáliával...

     

     

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár