• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Hogyan rögzíthetsz hangot, ha a kamerán nincs mikrofon bemenet?

    220volt
    220volt
    2023.02.22 17:13
    Hogyan rögzíthetsz hangot, ha a kamerán nincs mikrofon bemenet?

    A 220volt ügyfélszolgálatára érkezett egy kérdés ebben a témában, így egy cikk formájában megpróbálok használható választ adni rá.

    Nem számít, milyen videókat készítesz, és milyen eszközt használsz, a külső mikrofon elengedhetetlen. A beépített mikrofonhoz képest jobb hangminőséget kínál, és széles körű funkciókkal, kényelemmel és rugalmassággal büszkélkedhet. Viszont van olyan eset is, amikor nem áll rendelkezésre mikrofon bemenet. A Nikon D3500, a Canon EOS 4000D és néhány belépő szintű fényképezőgépen például nem kapott helyet ilyen csatlakozó.

    Az említett vázakon található HDMI csatlakozó, amely általában mini (C tipusú), sajnos nem alkalmas hangrögzítésre, csupán az elkészült anyag képernyőre történő átvitelére.

    Ilyenkor milyen opciók jöhetnek számításba? 

    Hagyd a Google-t majd, MI segítünk!

    Az alábbi megoldásokhoz szükség van egy kis videóvágási tudásra, mivel a képet és a hangot nem egy, hanem két külön eszközön rögzítjük. Ha nem akarjuk megnehezíteni a saját vagy a vágó dolgát akkor célszerű a két eszköz „REC” gombjának megnyomása után tapsolni egyet, mivel így könnyebbé válik a hangsáv illesztés. Ezt különböző videóvágó programok segítségével utólag könnyedén meg tudjuk tenni.

     

    1. Mobiltelefonhoz csatlakoztatható csíptetős mikrofon

    Mivel mobiltelefonunk túlnyomó részt mindig kéznél van, így célszerű ahhoz nézni egy külső hangrögzítőt, amelyből számtalan található a piacon. Különböző árkategóriájú csíptetős mikrofont választhatunk, akár vezetékes és vezeték nélküli kivitelben is.

     

    2. Hordozható hangrögzítő

    A 220volt webshopjában ezekből is nagy választék található. Az egy mikrofonostól egészen a komolyabb két mikrofonosig - utóbbi jobb rögzítési minőséget tesz lehetővé. Természetesen 3.5 mm-es jack csatlakozó használatával csíptetős mikrofon is használható vele. Ebben a kategóriában található termékek általában rendelkeznek beépített memóriával, de micro SD kártyával bővíthetők is.

    Írta: Háfra Zsolt


     Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    Napjainkban még mindig jellemző a vlogolás térhódítása, ennek oka, hogy egy videóblogban igazán kiteljesedhet kreativitásod és így tudod legjobban átadni üzeneted.

     

    Előbb vagy utóbb minden fotós felszerelést elér a használatból eredő por, vagy megjelennek rajtuk a különböző ujjlenyomatok, és/vagy zsírfoltok. Ezeket érdemes komolyan venni, mert képesek befolyásolni a képalkotást és akár rontani is a minőségen. Azonban nem kell megijedni a kisebb szennyeződésektől, a 220volt kínálatában találsz költséghatékony megoldásokat erre a problémára! 

    Az idei évben számos újdonság jelent meg a MILC-ek között, ugyanakkor ebben a listában találhatsz majd olyan vázat is, amely nem 2022-ben került a boltok polcaira. Ennek oka a line up-ban betöltött szerepe és a fontos tulajdonságai.

    Néhány évvel ezelőtt a vásárlók többsége óckodott ettől, vagy nem volt vele tisztában, miért is fontos időnként updatelni a vázunkat.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár