• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Miért szükséges frissíteni fényképezőnk Firmware-ét?

    220volt
    220volt
    2022.11.28 19:51
    Miért szükséges frissíteni fényképezőnk Firmware-ét?

    Néhány évvel ezelőtt a vásárlók többsége óckodott ettől, vagy nem volt vele tisztában, miért is fontos időnként updatelni a vázunkat.

    Az utóbbi időben több olyan fényképező került a piacra, amelynél külön ki is hangsúlyozták, hogy bizonyos funkciók csak később lesznek elérhetők, a szoftver frissítése után, így ismét előkerült ez a téma. Természetesen a felhasználók manapság már jobban tisztában vannak ezzel, de sosem árt az ismétlés! 

    A modern, digitális fényképezőgépek egy számítógéphez hasonlóan hardverből (fizikailag megfogható alkatrészekből és szoftverből (digitális kódból, más néven operációs rendszerből, amely vezérli a fizikai összetevőket) állnak. Az utóbbiból a gyártók időről-időre adnak ki egy frissebb változatot, ezt két okból teszik általában. Az egyik a teljesen új funkciók bevezetése lehet, míg a másik hibajavítás

    A firmware frissítés előtt a szükséges fájlokról és a frissítés menetéről az adott gyártó/termék oldalán minden esetben tájékozódj! Nem árt a figyelem, mert ez a folyamat nem veszélytelen, ugyanakkor ha követed az instrukciókat, nincs mitől tartanod. A vezérlőszoftver frissítése megadott lépések szerint zajlik, amelyhez nagy általánosságban véve szükséged lesz magára a fényképezőgépre, egy memóriakártyára, és természetesen egy számítógépre is. Nem árt tisztában lenni azzal sem, hogy vannak olyan nagyobb volumenű változtatások, amelyeket csak a szakszerviz tud elvégezni. 

    Az alábbi linkeken tudod ellenőrizni, hogy a Te vázadhoz jött-e már ki újabb verzió: 

     

    Továbbá a weboldalunkon egyes fényképezőgépek és objektívek adatlapján mi is tovább irányítunk a "Firmware frissítés" gombbal a gyártó aktuális oldalára.

    Még egy gondolat így a végére, a saját tapasztalataim alapján: én azoknak a táborát erősítem, akik fontosnak tartják a szoftver frissítést, de nem mindenek felett! NE a megjelenés napján ess neki ennek a műveletnek, várj pár napot, akár egy hetet, hogy a rejtett hibákat ki tudják küszöbölni. 

    Ha érdekel a téma, olvasd el az objektív firmware frissítési információkat is.

    Írta: Háfra Zsolt 


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    Az idei évben számos újdonság jelent meg a MILC-ek között, ugyanakkor ebben a listában találhatsz majd olyan vázat is, amely nem 2022-ben került a boltok polcaira. Ennek oka a line up-ban betöltött szerepe és a fontos tulajdonságai.

    Korábban írtam már egy hasonló témájú cikket az objektívekről, így elérkezettnek láttam az időt, hogy a profi vázak ismérveit is sorra vegyük. 

    Napjainkban még mindig jellemző a vlogolás térhódítása, ennek oka, hogy egy videóblogban igazán kiteljesedhet kreativitásod és így tudod legjobban átadni üzeneted.

     

    Korábban már elmélkedtem arról, hogy mitől lesz „PRO” egy váz, illetve mitől egy objektív. Most pedig arról fogok írni, hogy milyen termékeket válogass be mindenképp a fotós felszerelésedbe, ha profinak szeretnél tűnni, vagy azzá szeretnél válni...

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár