• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Hogyan kell használni a külső mikrofont?

    220volt
    220volt
    2023.02.22 18:25
    Hogyan kell használni a külső mikrofont?

    Korábban írtam már arról, hogy milyen opciók állnak rendelkezésre, ha nincs külső mikrofon csatlakozó a fényképezőgépeden. Ezúttal az egyszerűbb utat járjuk körbe. Mi van akkor, ha van 3.5mm-es jack a vázadon és szeretnél minőségi hangrögzítést?

    Nem számít, milyen videókat készítesz, és milyen eszközt használsz, a külső mikrofon elengedhetetlen. A beépített mikrofonhoz képest jobb hangminőséget kínál, és széles körű funkciókkal, kényelemmel és rugalmassággal vértezi fel a használóját. 

    Milyen típusú külső rögzítő mikrofont használnak általában?

    Ha megnézed az univerzálisan használt külső mikrofonokat, gyorsan megértheted, pontosan milyen mikrofonra is van szükséged. A következő három típus található a videógyártásban:

     

    1. Puskamikrofon

     Hordó alakú és irányított hangszedő mintájával blokkolja az oldalról és hátulról érkező hangokat. A puskamikrofon felszerelhető közvetlenül a kamerára vagy egy teleszkópos rúdra, hogy pontosan arra a hangra tudjuk irányítani, amelyre az objektív fókuszál. A gém lehetővé teszi, hogy a lehető legközelebb helyezzük el a hangforráshoz, miközben a mikrofont távol tartja a váztól.

     

    2. Lavalier

     A Lavalier mikrofon a külső videómikrofonok egy másik kategóriája, amely gallérra csíptethető, így a mikrofon a szájhoz közel marad. A TV-s műsorvezetők és az interjúalanyok ezeket részesítik előnyben, mivel diszkrétek és mellette kiváló hangminőséget biztosítanak

    Rendelhető
    Béke tér: Rendelésre
    Kiszállítás: Rendelésre
    34 900 Ft

    3.Vezeték nélküli mikrofon

     Egy adó és egy vevőegységből áll. Az adó a rögzített hangot rádiójelekké alakítja, és a levegőn keresztül továbbítja a vevőnek, amelyet az visszafordít hangokká. A kábel kiiktatása lehetővé teszi a szabad mozgást, akár a váztól nagyobb távolságra is.

    Hogyan helyezzük el a különböző mikrofonokat?

    A mikrofon elhelyezésének módja és helye a tiszta hangok rögzítésének kulcsa és típusonként különbözik.

    A Lavalier mikrofon helyzete attól függ, hogy az alanyaink milyen ruhát viselnek. Általánosságban azonban elmondható, hogy a szegycsont fölé vagy ing-gallérra kell csíptetni.

    A Puskamikrofon elhelyezésének legjobb módja, ha lefelé, a mellkasra irányítjuk. Mivel igen érzékeny a hangokra, így ha az alany szájára irányítjuk, akkor könnyen felveheti a háttérből érkező zajokat is. Figyelni kell a távolságra, mert mérettől függően ez is eltérő!

    A Vezeték nélküli mikrofon rendszer esetében adóról és vevőről beszélhetünk. Az adót helyezzük a fényképezőgép vakusarujába vagy csatlakoztassuk mobiltelefonunkhoz. A vevőt pedig tegyük a lehető legközelebb az alany szájához, akinek célszerű az eszköz hatótávolságának felénél tartózkodnia a kiváló minőség érdekében.

     

    Írta: Háfra Zsolt


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    A 220volt ügyfélszolgálatára érkezett egy kérdés ebben a témában, így egy cikk formájában megpróbálok használható választ adni rá.

    Napjainkban még mindig jellemző a vlogolás térhódítása, ennek oka, hogy egy videóblogban igazán kiteljesedhet kreativitásod és így tudod legjobban átadni üzeneted.

     

    Előbb vagy utóbb minden fotós felszerelést elér a használatból eredő por, vagy megjelennek rajtuk a különböző ujjlenyomatok, és/vagy zsírfoltok. Ezeket érdemes komolyan venni, mert képesek befolyásolni a képalkotást és akár rontani is a minőségen. Azonban nem kell megijedni a kisebb szennyeződésektől, a 220volt kínálatában találsz költséghatékony megoldásokat erre a problémára! 

    Korábban már elmélkedtem arról, hogy mitől lesz „PRO” egy váz, illetve mitől egy objektív. Most pedig arról fogok írni, hogy milyen termékeket válogass be mindenképp a fotós felszerelésedbe, ha profinak szeretnél tűnni, vagy azzá szeretnél válni...

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár