• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Mi a legjobb módja a 2023-as fényképeid biztonságos tárolásának? – 2.rész

    220volt
    220volt
    2023.11.23 11:52
    Mi a legjobb módja a 2023-as fényképeid biztonságos tárolásának? – 2.rész

    Vészesen közeleg az év vége, így itt az ideje a 2023-ban készített fotóid learchiválásának, hogy a megörökített emlékek tényleg meg is maradjanak.

    Az első részben a fizikai mentési lehetőségeket taglaltam, amelyek a legfontosabbak, ezúttal pedig az online, felhő alapú tárolási opciókat mutatom be.

     

    4. Ingyenes felhőalapú fotószolgáltatások használata

    Ha a legjobb ingyenes felhőalapú tárolásról van szó, a mobillal fotózók egyre inkább elfogadják a kényelmet, hogy egész fotógyűjteményeket hordozhatnak a zsebükben a dedikált felhőalapú fotószolgáltatások segítségével.Az Adobe Creative Cloud segítségével könnyedén készíthetünk biztonsági másolatot a fotókról bármilyen mobilról -vagy asztali eszközről, ami további biztonsági réteget jelent. Ugyanakkor rengeteg ingyenes felhőalapú fotótárolási lehetőség is rendelkezésre áll.

    A Google Fotók egy másik ingyenes fényképmentési lehetőség, de vannak korlátai, nagyobb mennyiség tárolásához elő kell fizetni a Google One szolgáltatásra. Azt fontos tudni, hogy a nagy felbontású képeket kissé alacsonyabb felbontásúvá konvertálja. Ha ez drasztikusan hangzik, akkor ne aggódj, mivel a hétköznapi fotók esetében tényleg nem fogod észrevenni a különbséget.

     

    5. Fényképek mentése a felhőbe (fizetős)

    Őszintén szólva az ingyenes fotómentési szolgáltatásoknak megvan a létjogosultsága, azonban a modern, fizetős felhőalapú tárolási platformok több helyet és sokoldalúságot kínálnak, és összességében sokkal könnyebben kezelhetők. A felhőalapú tárolási lehetőségek közül néhány népszerűbb a Dropbox, a Google Drive, a Microsoft OneDrive. Az Apple iCloud és a Google Fotók, - utóbbi Androidon is beállítható -  automatikusan készítenek biztonsági mentést az elkészített fotókról.

     

    +1 Nyomtasd ki őket a 220fotón (a biztonság kedvéért)

    Nyilván ez az opció csak akkor jöhet szóba, ha maximum pár száz fotót szeretnél kinyomtatni. A több ezer digitális fénykép kinyomtatása pénz-, idő- és fapocsékolásnak tűnhet.

     

    Összegzés

    Végül, de nem utolsósorban nem győzöm eléggé hangsúlyozni a szilárd biztonsági mentési rutin beiktatásának fontosságát annak érdekében, hogy a fényképek, videók és fájlok biztonságban legyenek. Sokan már nem is vesződnek azzal, hogy kinyomtassák a fotóikat, hiszen egész gyűjteményeket könnyedén magukkal vihetnek egy okostelefonon vagy tableten. Ezek a fájlok gyakorlatilag a TE "negatívjaid", és úgy is kell kezelni őket - még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy egy másolatot valamilyen adathordozóra kell áthelyezni, és egy cipősdobozba dugni, hasonlóan ahhoz, ahogyan a korábbi generációk tették az igazi fényképekkel.

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

     

    Vészesen közeleg az év vége, így itt az ideje a 2023-ban készített fotóid learchiválásának, hogy a megörökített emlékek tényleg meg is maradjanak.

    Vészesen közeleg az év vége, így itt az ideje a 2023-ban készített fotóid learchiválásának, hogy a megörökített emlékek tényleg meg is maradjanak.

     

     

    A 220volt kínálatában találsz költséghatékony megoldásokat a fotós felszerelésed tisztán tartására.

    A filmes fényképezőgépek újjáéledő népszerűségnek örvendenek a tizenévesek és a fiatal felnőttek körében.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár