• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    10 Tipp a látványos telefonos fotókhoz

    220volt
    220volt
    2023.07.19 10:13
    10 Tipp a látványos telefonos fotókhoz

    Hogy, mi a kulcsa a hihetetlen telefonos fotóknak? Vannak, akik évekig dolgoznak a professzionális fotózási technikák elsajátításán. De valójában csak néhány egyszerű telefon-fotózási tippre van szükséged. Ebből az írásból  megtudhatod, hogyan készíthetsz jó képeket 10 gyors és egyszerű technikai segítséggel.

    1. Törekedj a letisztult hatásra

    Egyetlen érdekes téma elegendő a nagyszerű képek elkészítéséhez. Könnyebb erős kompozíciót létrehozni, ha a képednek csak egy témája van. A minimalista kompozíciók ideálisak az Instagramon való megosztáshoz. A fotóid nagyobb valószínűséggel tűnnek ki a telefon kis képernyőjén, ha egyszerűek maradnak.

     

    2. Alacsony szögből fényképezz

    Egy egyszerű módja a fényképek javításának, ha más perspektívából készítesz felvételeket. Gyakran a legjobb módszer erre az, ha alacsonyabb szögből fényképezel.

     

    3. A tér megjelenítése a fotókon

    A legtöbb fotó jobban néz ki, ha nagy tér érzetét kelti. Ez különösen fontos a tájképek fotózásánál. Számos technika létezik arra, hogy megnyisd a teret a fotóiddal. Az egyik leghatékonyabb módszer a vezető vonalak használata a kompozícióban. Az utak, ösvények, vasúti sínek, folyók és kerítések kiváló vezérvonalak. A tengerparton használd a víz szélét vagy a homok fodrait.

     

    4. Közeli részletek rögzítése

    Az egyik legnagyobb fotózási hiba, hogy nem megyünk elég közel a témához. Ez különösen fontos, ha bonyolult részletekkel rendelkező tárgyakat fényképezünk.

    5. Sziluett fotók készítése

    Az egyik legjobb telefonos-fotótipp a sziluettfotózás. A sziluett egy tárgy sötét körvonala, amelyet világos fény ellenében fotózol. A sziluettekkel lenyűgöző fotókat készíthetsz, amelyek megragadják a néző figyelmét.

     

    6. Az árnyékok beépítése a kompozícióba

    Az árnyékok egy másik módot biztosítanak arra, hogy érdekesebbé tedd telefonos képeid. Az árnyékok fotózása titokzatosságot és intrikát kölcsönöz a képeidnek. Az árnyékok gyakran érdekesebbek, mint maguk a témák. Fantasztikus vizuális érdeklődést keltenek a jelenet előterében.

     

    7. Fényképezd a tükröződéseket

    A tükröződések csodálatos iPhone-fotózási témák. Sokféle felületen, például üvegen, fémen és jégen is találhatsz tükröződéseket. De a víz a legjobb felület a tükröződések fotózásához. A víz felszínén megjelenő fodrozódás és hullámok extra dimenziót adnak a tükröződéses fotóknak. Ezek torzulásokat okoznak a tükröződésekben, amelyek gyönyörű festői hatást keltenek.

     

    8. Szimmetria használata

    A szimmetria használata szórakoztató módja annak, hogy feltűnő képet hozzon létre. Hívd ki magad, hogy találj szimmetrikus jeleneteket, bárhol is jársz. Ezután úgy állítsd össze a felvételt, hogy a fotó mindkét fele azonos (vagy majdnem azonos) legyen. A tükröződések egyszerű módját kínálják a tökéletesen szimmetrikus képek létrehozásának.

     

    9. Diagonális igazítás használata

    Az egyik legjobb telefon-fotózási tipp a vizuális harmónia megteremtéséhez az, ha átlósan rendezed a témát, vagyis saroktól sarokig. Ha minden a kép egyik oldalán van, a fotó kiegyensúlyozatlannak tűnhet. Az átlós egyensúly valóban nagyban befolyásolja a fotó hatását.

    10. Használj filtereket

    Nincs szükséged high-end szerkesztési készségekre vagy drága photoshop alkalmazásokra ahhoz, hogy szépséget vagy drámaiságot adj a fotóidnak.  A legegyszerűbb módja annak, hogy erőteljes, mégis finom hatásokat érj el, a digitális szűrők használata.

    Fotók: Háfra Zsolt


    Ezek is érdekesek lehetnek számodra:

    A naplemente fotózása szórakoztató, kifizetődő és gyakran lélegzetelállítóan szép – de lenyűgöző naplementés felvételeket készíteni nehéz lehet, különösen a kezdők számára. A világos égbolt és a sötét előterek expozíciós problémákhoz vezetnek, míg a korlátozott megvilágítás a fényképezőgép rázkódása miatti elmosódást okozhat.

    Amikor tájképeket készítesz, azt fogod tapasztalni, hogy a különböző helyszínek különböző fényképezőgép-beállításokat igényelnek.

    A travel photography egy kortalan és szinte mindig népszerű ága a fotózásnak. Éppen ezért az alábbi tippek az év bármely szakában tervezett utazásra alkalmazhatók. A nyár elmúlta nem azt jelenti, hogy már nem is lehet utazni sehova, sőt! Az ősz az egyik legjobb időszak a két-három napos, hátizsákos túrákra. Az adventi időszak közeledtével pedig a kivilágított városok szolgáltatnak csodálatos látványt és témát.  

    A perspektivikus torzítás különbözik az optikai torzítástól. Az optikai torzítással ellentétben ez a jelenség nem kapcsolódik a használt objektívhez. Ugyanis a perspektíva torzítása a fényképezett témától, valamint a távolságtól, na meg nem utolsósorban a szögtől függ.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár