• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Firmware frissítés: Nikon Z8 2.0 – egy új modell is lehetne!

    220volt
    220volt
    2024.02.16 07:47
    Firmware frissítés: Nikon Z8 2.0 – egy új modell is lehetne!

    A számos új funkcióval ez a firmware-frissítés olyan, mintha egy teljesen új fényképezőgépet kapna - ingyen!

    Megérkezett a Nikon Z 8 első nagyobb frissítése. A Nikon Z9 és Zf modellekből kölcsönzött újítások hosszú listájával a továbbfejlesztett és kibővített Z8 hamarosan még meggyőzőbbé válik. A Z8 több mint 30 új funkcióval és frissítéssel rendelkezik, amelyek egy másik szintre emelik a munkáját, különösen a vadvilág, a tájképek, a termékképek és a videók esetében. 

     

    Automatikus rögzítés a Nikon Z 8 fényképezőgépen

    Először is, az automatikus képfelvétel érkezik a Z8-hoz. A Z9 népszerű funkciója fantasztikus a természetfotósok számára, mivel a fényképezőgépet egy élőhelyen felállítva hagyhatod, hogy elvégezze a munkáját. A Z9 három feltételbeállítása ugyanaz: a fényképezőgép beállítható úgy, hogy érzékelje a mozgást, egy adott távolságban lévő témát vagy egy adott típusú témát. A személy-, állat- és járműfelismerés mostantól madárfelismeréssel egészül ki. Ráadásul a Z8 kisebb méreteinek köszönhetően a kamera jól elrejthető marad a félénk állatok és madarak elől. És most először az automatikus képfelvétel is kompatibilis a DX képtérrel.

     

    Pixel Shift a lenyűgöző, nagy felbontású részletességért

    Az először a Nikon Zf vázban bevezetett Pixel Shift most megérkezett a Nikon Z8-hoz is. Ez lehetővé teszi, hogy akár 180 megapixeles képeket is készíthess - ez tökéletes a nagyméretű munkákhoz és olyan munkamenetekhez, ahol a lehető legnagyobb részletgazdagságra van szükség. A funkció felhasználóbarát és könnyen kezelhető, és a harmadik féltől származó szerkesztőszoftver-gyártók egyre inkább elfogadják a képességet. További frissítések közé tartozik az exponálógomb lenyomása előtti rögzítés továbbfejlesztése, jobb AF és a három képvezérlő a Deep Tone Portré, a Flat Monochrome és a Rich Tone Monochrome (először a Nikon Zf modellnél látható), valamint a nagyításból való kilépés lehetősége az exponálógomb segítségével.

     

    Video frissítések

    Azok számára, akik videót készítenek, a Nikon Z8 frissítése számos új funkciót jelent, amelyek a Z9-cel egyenértékűek. Ezek közé tartozik a kibővített N-Log alacsony ISO-tartomány, az új lassított videofelvételi képesség és a nagyfelbontású zoomsebesség új lehetőségei, amelyeket az objektív vezérlőgyűrűje irányít. Vannak frissítések a nem CPU-objektívek adataihoz, a videólejátszás sebességének változtatási lehetőségei és a power zoom objektívek támogatása. Az időkódok felvételének lehetősége a fényképezőgép videórögzítés közbeni működtetése közben szintén alkalmassá teszi a fényképezőgépet a professzionális forgatási környezetekhez, lehetővé téve a zökkenőmentes videószerkesztést. A Nikon MC-N10 távoli markolat további támogatása azt is jelenti, hogy mostantól az Atomos AirGluval egyidejűleg is használható a kamerák közötti időbélyegek szinkronizálására.

     

     

    Az EVF még jobb lesz

    Az elektronikus kereső használata még egyszerűbbé vált: a fókuszpont körvonalának kiigazítása megkönnyíti az áttekinthetőséget, három lehetőség van a képkockánkénti nagyított visszanézésre (az aktuális pozíció megtartása, az arcfelismerés prioritása és a fókuszpont prioritása), a fényképezőgép függőleges üzemmódban új infó- és menükijelző, valamint a videók esetében a memóriakártya hátralévő idejének továbbfejlesztett kijelzése.

      

    Növeld az irányítást

    A Nikon fényképezőgépek híres felhasználóbarátsága és hatalmas vezérlési szintje a Z8-as fényképezőgépen a v.2.0 firmware-rel még jobb. Új lépcsőfokozatok állnak rendelkezésre az automatikus sorozatfelvételhez, expozíció késleltetési mód, új zárhang és hangerő beállítások, valamint kilenc új egyéni vezérlési funkció, köztük a szemváltás, a teljesítményzoom, a Pixel Shift, a lejátszási sebesség, a képkocka előrehaladás és még sok más.

     

    Maradj kapcsolatban

    Végül, ami a csatlakoztathatóságot illeti, a Nikon Z8 a v.2.0 firmware-rel megnövelt profiltárolási lehetőséggel rendelkezik az "FTP-kiszolgálóhoz való csatlakozás" menüben, az i menüben prioritást élvező feltöltési opciókkal, valamint a Z8 és az NX MobileAir és az NX Field közötti interakciót érintő fejlesztésekkel. A kamera beállításai mostantól az NX MobileAir-en keresztül menthetők a telefonra, az NX Field pedig 20-ra növelte a szinkronizálás-kioldásra beállított csoportok számát, míg a mesterkamerával vezérelhető távoli kamerák maximális száma tízről 16-ra emelkedett.

     

    A Nikon Z8 tesztjét a linkre kattintva olvashatod el!

     

    A firmware-frissítések telepítésére vonatkozó egyszerű utasításokért és az ingyenes Nikon Z 8 v.2.0 firmware letöltéséhez kattints ide.

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    Ahogyan a legtöbb gyártó, úgy a Nikon is biztosít a felhasználóinak olyan ingyenes szoftvereket, amelyekkel egyszerűsíthető vagy éppen felgyorsítható egy-egy munkafolyamat.

    Néhány évvel ezelőtt a vásárlók többsége óckodott ettől, vagy nem volt vele tisztában, miért is fontos időnként updatelni a vázunkat.

    Pár héttel ezelőtt a címben olvasható kérdéssel kerültem szembe, ezért arra gondoltam, hogy segítek tiszta vizet önteni a pohárba.

    Új firmware-frissítések érkeznek a Panasonic-tól a LUMIX S5II és S5IIX fényképezőgépekhez a teljesítmény és a használhatóság javítása érdekében. A frissítések 2023. október 24-én ingyenesen letölthetők lesznek a LUMIX Global Customer Support weboldaláról.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár