• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Ezek a legjobb Sony E-bajonettes objektívek 2024-ben

    220volt
    220volt
    2024.03.05 08:17
    Ezek a legjobb Sony E-bajonettes objektívek 2024-ben

    Mivel a Sony E-bajonettes rendszere már több mint egy évtizede létezik, a válaszható objektívek skálája meglehetősen széles, és a Sony tükör nélküli fényképezőgépeket használó fotósok el vannak kényeztetve... Akár full-frame, akár APS-C fényképezőgéppel dolgozol rengeteg objektív közül választhatsz.

    Lehet, hogy a Sony egyik ultranagy felbontású fényképezőgépét használod, mint például a Sony A7R V, és olyan objektívre van szükséged, amely képes megmutatni az összes részletet. Vagy egy APS-C modellt, például az új Sony A6700, amelynek felhasználói még mindig szeretnének valami tűéleset, ugyanakkor könnyű és mozgékony fényképezőgépre van szükségük. Ha egyáltalán nem érdekelnek az állóképek - a Sony egyik vloggerkameráját, például a Sony ZV-E1-et használva - egészen más prioritások, például a csendes fókuszálás és a minimális fókuszlégzés kerülnek képbe. Mindezekhez a helyzetekhez és még sok máshoz is válogattam objektíveket, amelyek listáját  szakaszokra osztottam , először a full-frame objektívekkel foglalkozok, majd az APS-C objektíveket sorolom fel, és többféle költségvetéshez is kínálok lehetőségeket.

    Az alábbi objektíveket a Sony full-frame Alpha fényképezőgépekhez tervezték, amelyek a megadott gyújtótávolsággal rendelkeznek; azaz egy 50 mm-es objektív 50 mm-es effektív gyújtótávolságot biztosít. Ha APS-C Sony tükör nélküli fényképezőgépet használsz, mint például a Sony A6600 vagy a Sony ZV-E10, akkor ezek az objektívek szintén működnek, de 1,5-szeres crop faktorral.Ez azt jelenti, hogy a dobozon feltüntetettnél keskenyebb effektív gyújtótávolsággal rendelkeznek, például egy 50 mm-es objektív 75 mm-es objektívként fog viselkedni.


    Íme a gyors, rövidre szabott lista a legjobb objektívekről a full-frame Sony E-bajonettes fényképezőgépekhez: 

    És itt vannak azok az objektívek, amelyeket csak Sony E-bajonettes APS-C fényképezőgépekhez ajánlok: 

     

     Az objektíveken szereplő jelölések jelentéséről a linkre kattintva olvashatsz!

    Írta: Háfra Zsolt

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    Íme, a Top5-es személyes válogatásom a 2023-ban megjelent objektívekről.

    A Sony büszkén jelenti be, hogy a fotózás világában az innováció egy évtizedes évfordulóját ünnepli az Alpha tükör nélküli és full-frame kamerasorozat. Az elmúlt 10 évben a Sony feszegette a fotótechnológia határait, átformálta az iparágat, és élvonalbeli eszközökkel ruházta fel a fotósokat és a videósokat.

    Ahogy a legtöbb gyártó, úgy a Sony is biztosít felhasználóinak olyan ingyenes szoftvereket, amelyekkel - legyen szó videóvágásról vagy fotó szerkesztésről - egyszerűsíthető, vagy éppen felgyorsítható a munkafolyamat.

    Pár héttel ezelőtt a címben olvasható kérdéssel kerültem szembe, ezért arra gondoltam, hogy segítek tiszta vizet önteni a pohárba.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár