• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Nikon
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Véleménycikk: TOP5 2023-ban megjelent váz

    220volt
    220volt
    2024.01.18 08:00
    Véleménycikk: TOP5 2023-ban megjelent váz

    Íme, a Top5-es személyes válogatásom a 2023-ban megjelent vázakból.

    Bolygónk újabb 940 millió kilométert tett meg a Nap körül... Visszagondolva nagyon gyorsan elrepült ez a 365 nap. Bár, az utóbbi években úgy érzem, hogy egyre gyorsabban telik az idő. 2023 több szempontból egy nehéz év volt, nem csak nekem, hanem globális szinten is. Szerencsére a gyártók megörvendeztették a fotós társadalmat néhány remek újdonsággal és régen várt termékkel. Nézzük, mik kerültek fel a személyes listámra. 

     

    Nikon Z8

    A rendkívül népszerű Nikon D850 Z-bajonettes megfelelője régóta várt fényképezőgép volt. Végül mindazoknak lett igazuk, akik azt gondolták és remélték, hogy a Z8 egy mini Z9 lesz. Legalábbis a Z8 bemutatásakor ez szinte 100%-ban igaz volt. A Z9 néhány firmware-frissítése után ma már kicsit más a helyzet, de ez nem von le semmit a Z8 tulajdonságaiból, amely egy csúcskategóriás fényképezőgép, tele nagyszerű funkciókkal egy viszonylag kompakt testben. Olvasd el a Nikon Z8 tesztjét!

     

    Nikon Zf

    A Nikon Zfc bemutatásakor sokan úgy gondolták, hogy a fényképezőgépnek full frame érzékelőt kellett volna kapnia. Válaszul a gyártó piacra dobta a Zf-et jelentősen jobb AF-fel, a Nikonok legjobb képstabilizátorával, pixeleltolódás-összevonás funkcióval és hardveres kapcsolót kapott a monochrome módhoz. A Zf egyszerűen csak nagyon jó... Olvasd el a Nikon Zf tesztjét!

     

    Sony Alpha9 III

    Mindenki tudta, hogy ez a kamera jön, és hogy ultragyors lesz... Az olyan dolgokat, mint a szinkronizálási sebesség a vakus fényképezéshez vagy a gördülő zár effektust el lehet felejteni. Találkoztál már azzal, hogy az 1/8000s zársebesség túl hosszúnak bizonyult? Akkor szerintem az 1/80000s sem fog visszatartani. Alig várom, hogy érkezzen hozzám tesztre.

     

     

    Canon EOS R8

    Egy fejlett technológiával rendelkező kompakt méretű MILC fényképezőgép, amely elsősorban a kezdőket és a haladókat célozza meg pénztárcabarát árával. Az R8 egy rendkívül könnyű és erős full-frame fényképezőgép, néhány ergonómiai kompromisszummal. Az R8 fejlett technológiával bír, méghozzá elérhető áron. Ugyanazt az érzékelőt és processzort használja, mint az R6 Mark II, a legújabb témafelismeréssel és követéssel, 24.2 megapixeles felbontással, egészen 102 400-ig terjedő ISO-érzékenységgel és 40 képkocka/másodperc sebességgel. Olvasd el a Canon EOS R8 tesztjét!

     

    Panasonic Lumix G DC-G9 II

    Hosszú idő óta ez volt az első Panasonic termék, ami tesztelésre érkezett. G9 mark II egy rendkívül versenyképes hibrid fényképezőgép, amely fotózáshoz és videózáshoz is jól összeállított specifikációkkal rendelkezik. A kisebb Micro 4/3-os érzékelő nem hátráltatja a videózást sem, amely egyszerűen hihetetlen a hatékony testbe épített képstabilizátornak és az óriási mértékben továbbfejlesztett AF-nek köszönhetően. Ami az állóképeket illeti, ha nagyobb hatótávolságra van szüksége sportfotózáshoz vagy vadvilághoz, akkor a 2x-es crop faktornak köszönhetően ez egy meggyőző választás. A G9 II kiváló képeket készít. Olvasd el a Panasonic Lumix G DC-G9 II tesztjét!

     

     

    Írta: Háfra Zsolt

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    A 220volt kínálatában találsz költséghatékony megoldásokat a fotós felszerelésed tisztán tartására.

    A 220volt.hu évek óta foglalkozik használt fényképezőgépek, objektívek és egyéb kiegészítők vásárlásával és értékesítésével.

    A kristály fotógömbök, vagy Lensball-ok, még mindig népszerűek. Vannak, akik már évek óta használják, mint kreatív fotós eszköz és vannak akik még csak most ismerkednek ezzel a végtelenül egyszerű, ugyanakkor rengeteg lehetőséget rejtő kiegészítővel. Ez a cikk leginkább az utóbbi tábornak lesz hasznos.

    Sokak számára az egyik legnagyobb kérdés, hogy hogyan lehet pénzt keresni a fotózással.

    Raktáron
    Béke tér: Raktáron
    Kiszállítás: 1-3 munkanap
    1 899 900 Ft
    (-10%)
    1 699 900 Ft
    Raktáron
    Béke tér: Raktáron
    Kiszállítás: 1-3 munkanap
    1 068 900 Ft
    Rendelhető
    Béke tér: Rendelésre
    Kiszállítás: Rendelésre
    386 890 Ft
    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár